Scudo Sports

Makine yağı zincir üzerinde kullanılır mı?

Automathx

Daimi Üye
Tepki
80
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar bisikletimin zinciri aldığım günden beri yağlanmıyor,Koçtaş'dan çok amaçlı yağ aldım sanırım makine yağı zincir üzerinde kullanılır mı?Çok kir tutar mı?

Scudo
çok ince gelir makine yağı, günü kurtarmak için. ben 4 zamanlı motor yağı kullanıyorum, tavsiye ederim

Yağmurda hemen uçuyor zeytinyağı daha iyidir

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ihsangencer

Kullandığınız ürünün marka ve modelini yazar mısınız?Mesela Castrol uygunmudur.

@Ömer Gündoğdu

ömer bey, sadece zincir için üretilmiş yağlar var aslında işin tam usülü bu. motor yağının yağlayıcı özelliği çok ama biraz kirleniyor, 4 ayda bir zinciri temizliyorum yakın çevremde fazla bisiklet var. kutunun dibindeki 4 zamanlı motor yağı fazla fazla yetiyor, performansı da oldukça yüksek. bendeki castrol ama farketmez, 4 zamanlıların hepsi aynı kulvardadır

• Beğen
Tepkiler: Automathx
Ben pazardan aldığım 1 tl lik yağı kullanıyorum gayette güzel oluyor. Zinciri rubleyi temizlemek için de mazot ve iki parmak genişliğinde fırça kullanıyorum ruble araları içinde ıslak mendil biçilmiş kaftan tertemiz oluyor sonrada bisikleti araba fırçası ve sıvı sabun ile köpüğü boğup duruluyorum parlıyor bisiklet.

Başka bir alternatif olsun; ben Decathlon'dan aldığım sprey bir yağı kullanıyorum.

• Beğen
@mustafa genç

Aldığınız yağ böyle bir yağ mı?

http://img.tapatalk.com/d/14/04/15/y6ebyvab.jpg

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Zincir yağının önemi hem zincire tutunması, hem de kir tutmamasıdır.
O nedenle, bu işi yapması için tasarlanmış yağları kullanın.
Zincirin en büyük düşmanı pisliktir, yağsızlık değil.

Kullanacağınız yağ ince olursa zincire tutunmayacak. Çok kısa sürede özelliği gidecek. Üstüne biriken kir aşınmayı arttıracak.
Kalın yağ olursa da yine zincir üzerinde biriken kir aşınmayı arttıracak.

Finish line kullanıyorum çok memnunum... Neticede mekanik başka yağlarda iş görür ama önemli olan kalın bir kıvamı olması gerekiyor.

• Beğen
1500kmdir makina yağı kullanıyorum,haftada 1 zincir-ruble temizliği yapıp tekrar yağlıyorum

@Ömer Gündoğdu

Aynısı. Ben bisileti 15, 20 günde bir dediğim şekilde temizliyorum mazotla uzun süre temizlik yapmayınca performans etkileniyor ağırlık oluyor bisiketle sanki yürümüyor

@mustafa genç

Şuan mazotla temizleden yağlamayı düşünüyorum,uzun vadede dediğiniz gibi 5 lt mazot alıp 20 günde bir bu işlemi tekrarlamayı düşünüyorum.800 kmye yakın yol yaptım daha hiç yağlamadım.Bilgileriniz için teşekkürler.

@alperK

Zinciri ve rubleyi nasıl temizliyorsunuz?

@Hakan Gencer

Kaç haftada bir zinciri yağlıyorsunuz.

@Gökhan Toros

Değerli bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim,makine yağından ziyade 4 zamanlı motor yağı almayı düşünüyorum.

ben de o eski usül makina yağı kullanıyorum. hem ucuz hem de bolca kullanıp düzenli bakım yapmış oluyorum. Babadan kalma yöntem :) Ruble aralarını kulak temizleme çubuğuyla temizliyorum. Hafif damlalatarak yeniden yağlıyorum. Senelerdir aynı taktik.

• Beğen
@Hakan Gencer

@Ömer Gündoğdu

800 km çok zincire ve rubleye zarar verir bu durum 1lt. Mozot küçük fırça mazota batırarak rubleye zincir ve aynakol dişlilerini çevirerek güzelce yıkayın mümkünse tazyikli suyu tutun zincir ve rubleye yağdan eser kalmaz ruble Nin aralarına fırça ve mazot girmiyor fazla ıslak mendil birebir bu iş için iki ucundan çekin mendilin ip gibi rublenin aralarını çevirerek temizleyin fazla değil 2,3 ıslak mendil yetiyor bu işe. işlem bitince araba fırçası ile güzelce köpükyeyip durulayın ardından biraz kurumaya bırakıp yağı zincire sürerek vites leri değiştirin her dişliye bulaşsın arkasından düz bir yolda sürüşe çıkın önceki haliyle aradaki farkı göreceksiniz zincir ve ruble den gelen ses bile değişiyor sürtünme olmayınca bisiklet yolda akıyor sanki.

Bisiklet için ne kadar kaliteli yağ kullanırsanız kullanın bir kaç gün içinde yağ Toz toprak ve sürtünme yüzünden kirleniyor sık sık temizlemek gerekir.

Önemli; Disk fren varsa mazot ve ıslak Mendili sakin Balata ve rotor a sürmeyin frenler tutmaz.

Zincirinizin ve rublenizin toz toprak toplamaması için Dry Lube denilen yağlardan kullanabilirsiniz.
Yağlama işlemini daha sık yapmanız gerekir ama zincir ve ruble temiz olacaktır.

• Beğen
Geri