Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Magura HS11 'mi shimano mu?

Yetkin Şahin

Forum Bağımlısı
Tepki
261
Bisiklet
Scott
arkadaşlar Magura HS11 v-fren hakkında ne düşünüyosunuz .ben hidrolik v-fren diye biliyorum doğru mu?sizce shimano ile kıyaslarsak ne kalitede.kullanan arkadaşlar var mı ?düşüncelerini merak ediyorum?

Scudo
Magura, hidrolik jant freni üreten tek firma bildiğim kadarı ile. Ancak HS-11 çok iyi bir model değil. Bir takım ayar sorunları olduğu ve ağırlığının fazla olduğu sıkça söylenen bir şey kullanıcılar tarafından. Onun yerine HS-33 seçebilirsin.
Ancak ille de jant freni kullanacaksan dertsiz tasasız bir Avid veya Shimano V fren al derim :). Modeli bütçene kalmış... ve tabi ki keyfine ;)

Halilin deddigi gibi magura hs11 lerın fren kolları plastık biras alt bi model agarlıklarıda fazla ayar mekanimalarıda yok fren kollarında...Ona alternatif hs 33 u onerebılırım bir hs33 kullanıcısı olarak.ancak piyasada bulman cok kolay olmamasının yanı sıra yedek parcalarını arastırman gerekecek hoş ben kolaycana bulsamda...cross country bineceksen biras agar gelebılır 846 gr lık agarlıkları...Not:saglam bi jant alsanda fena olmaz cunku cok guclu bir fren :)

• Beğen
Tepkiler: Yetkin Şahin
teşekkürler arkadaşlar.cok yardımcı oldunuz:)

yetkin fren işine taktın sen
bakalım nasıl bir sonuç çıkacak bu sorularının altından :)

:)bilmiyorum bakalım en doğrusunu bulmaya calışıyorum.

arkadaşlar shimano xtr v-fren bacakları aldım.gercekten şu anda cok memnunum:)

Hayırlı olsun...
Heralde konuşulduğu kadar iyi gelmiştir sana...
Hem hafif hemde iyi tutuyorlar...:)

Güle güle eskit...;)

• Beğen
bende zzyzx frenlerimin shimanoda kalite olarak hangi düzeyde olduğunu merak ediyorum.hangi zzyzx frenleri derseniz xvert motiondaki frenler.ön frenleri gayet iyi ama bence arka frenler çok daha iyi olmalı.eğer arka frenlerimi xtr ile değiştirsem belirgin derecede fark eder mi ???????? Ayrıca bende hs 33 ü bir yerde bulsam almayı düşünürdüm satan biryer var mı ??

• Beğen
evet arkadaşlar gercekten cok farklı tutuyo özellikle mavic crossmax xl jant setitnin seremik yüzey olması cok farkettirdi.farkı diğer bisikletimi kullanınca anlıyorum.hafif dokunuşla etkisi başlıyo.herkese teşekkür ederim:)

@powered

xtr la değiştirirsen gercekten fark eder az önce yazmayı unuttum sana cevap.expert in üstündeki zzyzx frenlerse sendeki de gercekten xtr onlardan farklı daha iyi.delta da olabilir belki magura hs 33.

@powered

Motion daki zzyzx frenlerinizin çok da büyük handikapı yok sadece hafiflik olayı ve paralel olmaması durumları var...

Bisiklet dahil tüm tekerlekle ilerleyen arçalarda "Ön fren, arka frenden daha önemlidir"...Neden derseniz; Frenleme esnasında tüm kütleniz öne kayar, arkada tutuş kalmaz. Fakat kayan kütleyi o anda iyi tutan ön fren durdurur...

Mesela ben çok az arka fren kullanıyorum neredeyse hiç...Çok gerekli acil frenlerde bazen asılıyorum...

Eğer gerçekten ön freninizden memnunsanız kalsın derim ben...Arkayada iyi bir ayarla yeterli tutuşu sağlayacaktır...

Magura konusuna gelince...
Eğer çok Ekstrem şartlarda kullanmıyorsanız( İniş, street, Trial gibi...arka frenin bazen kilitli kalması gerekan yada muhteşem tutuş gerektiren)"Magura"ya gerek yok derim ben...Çünkü muhteşem (!) ağırlıkları ve muhteşem (!) fiyatı gereksiz bir yük olur size...;)

Bunlar benim kişisel görüşlerimdi...Umarım iyi bir çözüm bulursunuz...:)

Saygılar, İyi günler...

• Beğen
Tepkiler: powered
hayırlı olsun
valla herhalde benim arkadaki alhongalarla dağlar kadar fark vardır herhalde...

Geri