Scudo Sports

Lütfen Objektif Olalım :).Akıllı Telefon mu Yol Bisikleti mi ?

Merhaba Ali, eski konularına göz attım biraz. çünkü garip bir soru sormuştun. daha faydalı yorum yapabilmek için senin hakkında bilgi toplamam gerekiyordu çünkü. dikkat çeken bazı konu başlıkların aşağıda

Lütfen Objektif Olalım :).Akıllı Telefon mu Yol Bisikleti mi ?
Ali Ceylan, Dün, 18:55

14 Yaşımda Ferdi Lisans İle Yarışlara Katılabilir Miyim ?
Ali Ceylan, 08 Ocak 2014, 19:45

80 Km'lik Federasyon Yol Yarışlarında Hangisi En Etkilidir ?
Ali Ceylan, 12 Ocak 2014, 20:52

Bisikletimle Yaptığım 3. Kaza
Ali Ceylan, 11 Ocak 2014, 22:22

Colnago 1500 tl Nasıl olur ?
Ali Ceylan, 21 Aralık 2013, 22:33

Tur Bisikleti Alıp Uzun Turlar Yapmak mı Yol Bisikletiyle Hızlara Doymamak mı ?
Ali Ceylan, 05 Aralık 2013, 18:31

10 Günlük Yurtdışı Tatili mi Bisiklet mi ?
Ali Ceylan, 22 Kasım 2013, 17:04

İstanbul'da Senetle Nereden Yol Bisikleti Alınabilir ?
Ali Ceylan, 18 Ekim 2013, 19:15

Şehir Bisikleti Tavsiyesi
Ali Ceylan, 15 Ekim 2013, 18:33

1200 Lira Civarı Bütçeye Yol Bisikleti Tavsiyesi
Ali Ceylan, 16 Ekim 2013, 09:01

Mtb Bisiklet Toplayacağım Fakat Bana Yardım Edecek Birisi var mı ?
Ali Ceylan, 12 Ekim 2013, 16:45

Scott Speedster 60 Alacağım ama Birkaç Sorum var.Tasvsiyelerinizi bekliyorum.
Ali Ceylan, 07 Ekim 2013, 07:22

Btwin Rockrider 6.3 Hakkında
Ali Ceylan, 03 Ekim 2013, 18:14

Şehir Bisikleti Tavisyesi
Ali Ceylan, 15 September 2013, 14:05

Mtb Önerilerinizi Alabilir miyim ?
Ali Ceylan, 20 August 2013, 12:38

BMX Tavsiye Bütçe 1350 TL
Ali Ceylan, 16 May 2013, 14:47

Bmx Tavsiye Bütçe 1000 tl
Ali Ceylan, 02 April 2013, 19:09

------------------------------------------------------

bu yıl 15 yaşını dolduracaksın görünüşe göre. bisikletin var, yaptığın 3. kazadan bahsetmişsin açtığın bir başlıkta. ailen bisiklet sevdandan pek memnun değil, muhtemelen başına bi kaza gelmesinden korkuyorlar..
fakat sen bıkmadan usanmadan bisiklet araştırıp almaya çalışıyosun. geçtiğimiz 8 ayda
-2 kez bmx
-4 kez mtb
-3 kez şehir/tur
-5 kez de yol bisikleti tavsiyesi istemişsin :)

bunların dışında "tur bisikletçisi mi olsam, yarışçı mı olsam?" , "14 yaşımda yarışabilir miyim?" , "federasyon yarışları için hangi bisiklet daha uygundur?" gibi uçuk konular da açmışsın.

şimdilik lumia'yı alıp, 3 yıl falan bekle derim. hem bu süre içinde bisikletlerle ilgili daha fazla bilgiye sahip olursun, kendini de daha iyi tanırsın ve kendi kararlarını kendin verebilecek yaşa, duruma gelirsin. yol mu, mtb mi, tur mu diye bize sormadan, kendi zevkine ve keyfine göre karar vererek, iyi bir bisiklet alır, bu güzel hobini buna göre şekillendirirsin :)

eski bisikletinle bir süre daha idare et.. onun parçalarını sök-tak, her biyerini tanımaya çalış. merak et..

Scudo
Bak ali, burasi bir bisiklet forumu ve burada sana böyle bir soruya bisikleti bosver telefon al demezler ve telefonu kötülerler. Ayni soruyu bir cep telefonu forumunda sorsan sana ayni cevaplar telefon icin gelir.
Demek istedigim bu ikisinin arasinda sen kendin bir karara varacaksin ve hangisi senin daha cok hosuna gidiyorsa onu alacaksin. Buradakiler sana bisiklet al der, telefondan vaz gecersin gider bisiklet alirsin sonra hosuna gitmez pisman olursun, aynisi telefon icin de gecerlidir. Simdi karari sen vereceksin... bisikletmi yoksa telefonmu?????

Bir de devamli annenin ve babanin hakinda söyle söylüyorlar böyle söylüyorlar diye de konusma. Onlar neyapiyorlarsa hep senin ve kardeslerin varsa onlar icin yapiyorlar. Onlar senin kötülügünü hic istermi, bisiklet yok diyorlarsa, vardir bir bildikleri.
Cocuklarin her istedigi alinmaz bunu bil, eger her istedigini alir ve simartirsan ileride o cocugu zapt edemezsin.

Ben sana defalarca özelden sordugunsorularda böyle ögütler vermistim ama sen anlamiyorsun galiba.

En iyi sana su konunda ögüt vermeye calismistim...
Mtb Bisiklet Toplayacağım Fakat Bana Yardım Edecek Birisi var mı ?

bisiklet evdir telefonda araba diye düşünelim;

kirada oturup altıma son model bmw çekmek yerine, kendime ait bir ev alırdım

daha sonrada orta segment yerli bir araç alırdım

bence dershane taksidi. en doğru özgürlük ve gelecek orada. hem donanımlı hem özgür olursun.

(bu başlık çok eğlenceli)

sen şimdilik telefonunu al daha sonra başlarsın bisiklet konusuna bu yaşta çok kararsızsın bu normal işine yarayacak malzemeyi al bir hevesle aldıktan sonra atıcağına neyi istiyorsan onu al

sırf kalbimdeki bisiklete bütçem yetmio die LG g2 telefonumu satacaktım :) Telefon her zmn alınır, takasla üstüne konur daha iyisi alınır.. Kendini aratmaz.. Ama bisikleti aktif kullanan yada kullanmayı planlayan biriyseniz, istediğiniz bisikleti almak kesinlikle çok daha doğru bir seçim olacaktır.

yinede, alırken ne beklediğiniz önemli, eğlence ise maksat :) Bisiklet ftw

@Serkan Mıstınoğlu

Serkan Bey detaylı tespitiniz için tebrik ederim. Yalnız mahsuru yoksa bir şey sorabilir miyim? Bu uzun uzadıya tespitleri yapabilmek ve sunabilmek için hiç üşenmediniz mi? :) Ve de böyle üşenmeden uğraşabilmeyi neye borçlusunuz :) benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. :D Neredeyse yemek yemeye bile üşenir hale gelmeye başlamıştım son günlerde sizi gördüm içime bir ışık doğdu resmen :)

80 Km'lik Federasyon Yol Yarışlarında Hangisi En Etkilidir ? bir mesajım beğeni almış açan kişiye bakınca kim olduğunu hatırladım. Boşu boşuna insanları meşgul ediyorsun. AYIP!!! HEMDE ÇOK AYIP!!!

Ailem nedeniyle diyorsun açtığın konu telefon mu bisiklet mi oluyor. Eğer gerçekten ciddi olsan ailem bisiklete izin vermiyor nasıl ikna ederim olması lazım olacaktı. Şimdi eline güzezl bir konu geçti hemen açarsın artık...

en akıllı telefon daha üretilmedi ve bir sır vereyim sana, üretilmeyecek zaten ;) bin bisiklete. dikkatli sür, keyfini çıkarmasını bil de sür. "sen sahip olmuşsun memet abi ben de akıllı telefonu deneyimlemek istiyorum" dersen eğer, ben deneyimlerimi anlatayım evvela.
bir kız arkadaşın varsa, çıkarken ve ayrıldıktan sonra işe yarıyor kamera ve facebook. pata küte resim çekip paylaşıyorsun. çıkarken böyle mutluyuz demek için ayrıldıktan sonra aha bak sen yokken de hayatımı devam ettiriyorum demek için. mp3 dinlerim diyorsan 60-70 liraya sony mp3 çalar var. 3 dakika şarj edip 90 dakika müzikdinliyorsun üstelik çok hafif. ha tabi akıllı telefon demek olmadık zamanlarda ve tam da lazımken biten şarj demek. açtığın uygulama arttıkça pilin ömrü Allah cezasını versin şeklinde çarçabuk bitiyor. e uygulama açmazsan ne demeye alıyorsun ki o telefonu. telefonla beraber şarj cihazı, kablosu, mümkünse yedek pil ya da dışarıdan şarj ünitesi gibi hamallığın oluyor. sabah sabah aklıma gelen deneyimlerim telefon ile ilgili böyle.
bisikleti ile ilgili tek deneyimim siniri sitresi alıyor. güzel oluyor insan. mutlu olabiliyor.

kararın ne olursa olsun, mutlu ve sağlıklı ol.

• Beğen
Tepkiler: Eser Erdoğan
@Serkan Mıstınoğlu

Hem 3 yıl beklersem sporculuk kariyerim biter.Şimdi zaten 9.sınıf olduğum için telefon alırsam belki telefon elimden düşmeyecek.Boşa vakit kaybı.Zaten kaskı bir abim hediye edecek forumdan,gözlük aldım,taytım var,eldiven alacağım.Şuanki bisikletimle 2 ay dayanırım.Bir yol bisikleti alırım.Cevabınız için teşekkürler :).

@Mehmet Levent

O konuda haklısınız abi.Arkadaşlarımın elinden düşmüyor telefonlar.Aynen öyle,trafikte bağrışmalar hariç gayet güzel bir hobi bisiklet :D.Sadece hobi değil zaten.

@Orhanalkaya

Bisiklet almaya karar verdim.Ama tabi karar değişmessek eheh :D.

@murat cömez

Abi zaten bisikletin şuan içimde bir yeri var.Alırsam asla pişman olmam.Fakat telefonun öyle bir olayı yok ve telefonla çok zaman geçiririm diye korktuğum için bisiklete karar verdim.Ben onu sadece bisiklete karşı olmalarından dolayı söyledim abi.Ama bence maddiyattan dolayı.Çünkü bisikleti peşin alacaklar,telefonu taksitle.Üstelik maaşın 2/3 'ü bisiklete gidecek.Zaten her istediğimi almıyorlar,alsa bile zar zor alıyorlar.Şuan bu mesajı yazdığım bilgisayarı istedikten 4 yıl sonra aldılar.2 yıldır bisiklet istiyorum fakat son 1 yıldır aşırı şekilde isteğim kabardı.Öğütlerinizi o konuda aldım abi :),bu konuda da bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

şimdiii...
telefon bu yaşta o kadar şart değil.facebook ve twitter dan başka bi iş için kullanmayacaksın.seninle yaşıt kardeşim var ondan biliyorum.2004 te babamdan aldığım bi sony ericsson telefon var orta kolu bozuk hala onu kullanıyorum, çok ta zaruri bi ihtiyaç değil bence.telefonun üstüne bi cızık attık mı? attık.
bisikletin var.bi de katlanır gelecek.triban3 güzeldir.abim kullanıyo ona çamur atamam.ben de rr5.2 yi kardeşim yardımıyla tur bisikletine çevirdim, çok da güzel oldu.madem ki mahalleden dışarı çıkamayacan bisikletle yazık etme ona da.çürümesin.elindekiyle idare et biraz.kaza falan da yapıyomuşsun zaten bak.ona da atıık mı cızığı?
onu alma, bunu alma...peki o parayı ne yapacaksın?
tavsiyem git güzel bi klasik gitar al.veya bağlama.ya da keman...yaşın biraz geçmiş ama olsun en azından çok da büyük bi kayıp değilsin henüz.bi klasik, bi elektrikli akustik gitar sahibiyim.telefon almak geldi geçen aklıma.şöyle 3-5 saniye düşündüm ve dedim ki:iyisi mi bi elektrikli klasik alayım.şimdi onu araştırıyorum.bi enstruman çalıyorsan asla yalnızlık çekmezsin.yetenekliysen bi şeyler üretebilirsin.demem o ki: eğer bişeylere para verip dünyanın kaynaklarını tüketeceksen; para verdiğin şeylerle bişeyler üret.git bi müzik aleti al.all...aaallll...

açılın kafasını karıştırıyorum :evil:

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@BİLAL K.

İlkokulda flüt çaldıktan sonra artık elime enstrüman almamaya karar verdim.Ayrıca bisiklet almaya çoktan karar verdim :evil:.

@mavinehir

Btwin triban 3 :).Bisiklete karar verdim.Ama ailem halâ ''Elalemin biri gelecek çalacak,herkes binecek bende 1 milyar para verecem.'' diyor.Bakalım neler olacak.Tavsiye veren arkadaşlarıma,abilerime teşekkürler.Lumia 920 alacaktım.

@Ali Ceylan

Eşeğini sağlam kazığa bağlayacaksın. Kilit alacaksın iki tane, olmadı evinin girişine kadar cikaracaksın. Olmadı evine alacaksın.. Millet 6. Kattaki evine taşıyor bisikletini :D

@C. Yavuz

Evde kalsın diyorum,asacaklar var diyorum.''Evde nereye koyacaksın ? '' diyor.

Ali, seni yaklaşık 7 aydır tanıyorum. Bisiklet senin için tutku ya da heves değil tamamen bir saplantı / takıntı haline gelmiş durumda. Yazın bir başka forumda bana mesaj atıp "Dayım Fransa'dan yol bisikleti getirecek, ben de burada kask, forma vs toparlayacağım" diyordun. Sonra muhabbetin yönü "Ailem bisiklete izin vermiyor" şeklinde değişmeye başladı. Buna gerekçe olarak da çeşitli maddi durumları ve "bi oğlumuz var onu da bisiklet tepesinde mi kaybedicez" endişesine dayandırdıklarını falan filan anlatıp durdun bana.

Şimdi de kalkmış "telefon mu bisiklet mi?" diyorsun. Sen bisiklet konusunda kararlı olsan zaten bu soruyu burada bu kadar insana aktarmaya gerek duymadan kendi başına cevaplayabilirsin. Yarışlara katılacakmışsın da, lisans alacakmışsın da falan falan falan... Bir de kalkmış sana öneride bulunan, tavsiyeler veren abilerine karşı "3 sene beklersem spor kariyerim biter" demişsin. Pardon da hangi kariyer? Kendi ifadenle, market bisikletinden hallice olan bisikletinle, mahalle arasında binişinle kazalar yaparak kazandığın kariyer mi? Altına en kral bisikleti de alsan (ki bana anlattıkların kadarıyla seni ve aile tanıdıysam bu imkansız) bu 3 senede ne başarısı elde etmeyi düşünüyorsun?

Yanlış hatırlamıyorsam boyun 1.50 - 1.60 arası bir şeydi ve daha 15 yaşında falansın. Hadi sana bugün bisiklet alındı diyelim, bundan 6 ay sonra boy atmaya başlayıp, o kadro sana küçük gelmeye başladığında ne yapacaksın çok merak ediyorum. Bu sefer de foruma koşturarak "Ailem bana kadro almıyor, elindeki ile yetin diyor. Ne yapabilirim?" türünde konular mı açacaksın?

Şu ergenlik buhranını üzerinden atmanı ve gerçekleri görebilmeyi başlamanı öneririm. Mesajımın ilk cümlelerinde de dediğim gibi, bisiklet senin açından tamamen saplantı haline gelmiş bir durumda. Hem de oldukça zararlı bir seviyede.

Benden sana abi tavsiyesi; madem elinde akıllı telefon ya da bisiklet alacak maddi olanak var. O zaman ailene söyle bankada senin adına vadeli bir hesap açsınlar ve parayı oraya aktarsınlar.

Bu satırlarım sana ya da birilerine ağır gelmiş olabilir ancak durum(un) ne yazık ki bu şekilde.

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Telefon al sen dostum. Ne yapacaksın bisikleti boşver. Akıllı telefon iyidir iyi.

@Sefa.

Abi hani sana NG650 nasıl diye sormuştum ya.Sende kronik sorunlarının olduğu duyumunu aldığını söyledin.O zaman bir kron xc150 civarı bir bisiklet istiyordum.O zaman bir tane alsalardı belkide bunların hiçbiri olmayabilirdi.Ben rahat rahat bisikletimi sürer,sporumu yapar,istediğim yeri gezebilirdim (ailem izin verirse eğer).İşte o yol bisikleti katlanır bisikletmiş.Ve yükü olduğundan dolayı getiremedi.Yoksa ben bu mesajı yazmaz,o bisiklete biniyor olurdum.İlk paragraftaki maddi endişeler şimdi bitiyor.10 gün sonra borçlar bitiyor.

O zamandan bu yana o kadar seçenekten geçtim ki,o kadar olay yaşadım ki en sonunda telefon ve bisiklet olayına geldim.Ondan önce yaşadıklarımın ''birazını'' zaten biliyorsun.Kalanlarını hiç anlatmayayım.Bahsettiğim kariyer.Amatör olarak yol bisikletçiliğine devam ediyorken aynı zamanda yarışlara katılmak.Belki bisiklete yeteneğim vardır,belki iyi bir derece yapacağım.3 Yıl geç olmaz mı ? Onun kariyerinden bahsediyorum.

Doğru,157 cm civarlarında bir boyum var.Zaten artık dersimi almış bulunmaktayım.6 ay sonra boyum atmaya başlar.Bende 9 ayda harçlıklarımı biriktiririm.Zaten bisikleti hafifletmeye başlayacağım için alacağım kadro o zamanki boyuma uygun olur.Şimdi bu çocuk daha bisiklet alamıyor,kadro nasıl alacak ? Diyebilirsin.O yüzden kendi harçlıklarım dedim.

İşte o ilk bisiklet hevesim midir artık,aşk mıdır,tutku mudur her neyse onlardan biri başladığı zaman bir bisiklet alsalardı ayda 40 liraya.Şimdi borcu bitecek,hem ben hemde onlar rahata kavuşacaktı.

Bisiklet konusunda fazla bir gerçeğin olacağını sanmam.Ama genel olarak bakarsak,haklısınız :).

Bankaya para yatırma cümlesini doğru bulmadım :),bulmayacağım.Zaten kararımı verdim.İşi onlara bıraktım.Ha bisiklet almazlarsa,bu almamalarını sizin dediğiniz gibi,bana her bir şey alacaklarında koz olarak kullanabilirim.Bence ağır değil,sadece kendini düşüncenizi söylemiş olduğunuzu varsayıyorum.

@ALİ BAL

Kararımı verdiğimi söyledim.

Ali'yle ilgili yazılanları görünce düşündüm de ben farklı bir açıdan yaklaşacağım. 15 yaşında, ailesinin maddi desteğiyle ayakta duran forum kullanıcıları için bisiklet tavsiyesi verilmesine karşıyım.

Bisiklet burda bir çoğumuz için bir tutku. Türkiye şartlarında hiç de azımsanmayacak masrafları, ebeveynlerin "oyuncak" veya "yolda otobüs tarafından ezilmesi muhtemel tehlike" olarak gördükleri bir taşıma aracına biz yapabiliyoruz. Bu sebeple tavsiyelerimiz, yönlendirmelerimiz maddi anlamda yüksek tutarlarda olabiliyor.

Gelgelelim, her ailenin yapısı, mentalitesi, bu maddiyatı karşılama gücü aynı değil.

Özellikle ergenlik gibi "deli kanlı" çağlarda, bu arkadaşlar bambaşka hayallere dalıyorlar. Ailelerini haksızca zorlamaya başlıyorlar. İleri gidip burda şikayete kadar götürebiliyorlar. Bizim gibi iyi niyetli forum kullanıcıları da, aslında farkında olmadan bu yangına benzin dökmüş oluyoruz.

Ali özelindeki konuyu ele alırsak, aile "bisiklet mi, telefon mu" diye sormuyor bariz şekilde. "Bisiklet olmaz yerine telefon alalım" diyor. Üstelik de bunu belli ki maddi imkanlarını zorlayarak yapacaklar.

Hal böyleyken, bizim bisiklet al diye diretmemiz doğru değil. Bu bizim verebileceğimiz bir karar değil, Ali'yi ailesine karşı gazlamak ise işimiz hiç değil. Olamaz da zaten. (ki bu hatayı düşüncesiz bir şekilde ben de yapmışım bu konudaki bir önceki cevabımda; git bisiklet al demişim. Ne hakla demişim, orası muamma)

Fikirlerin özgürce dile getirilmesine ne kadar çok inanırsam inanayım, henüz kendi parasını kazanamayan, kendi yolunu çizmemiş kullanıcıların böyle konular açıp ağlama duvarına dönüştürmelerini de, yaşça büyük iyi niyetli kullanıcıların o kişinin şartlarını ve aile durumunu, ilişkilerini, dinamiklerini bilmeden yorum yapmalarını da yanlış buluyorum.

Haddimi aşmamışımdır umarım, ama artık fikrim bu yönde.

Geri