lütfen herkes yorum yapsın

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
niye bizim ülkemizde diğer ülkelere göre bisiklet kullanımı az niye bizim ülkemizde diğer ülkelere göre bisiklete saygı az niye ülkemizde bisklet yolları yok ne kadar çok bisiklet yolları ve bisiklet kullanıcı artarsa o kadar da trafik kazası önlenir yurt dışında insanlar olabildiğince arabadan bisiklete dönüyor bizim ülkemiz de de araba sayısı artıyor onların bizden ne farkı var
yorumlarınız için herkese teşekkür ederim
 
  • Beğen
Tepkiler: mutu88
Scudo

simoniuğur

Daimi Üye
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
280
Tepki
185
Şehir
istanbul-gaziosmanpaşa
bizim milletimizde dört teker tutkusu muhazzam bir şekillede çok tur bir adam iki adımlık yere bile arabayla gitmektedir ve çoguda kiloludur bu yüzden bisiklete binemezler benim görüşüm böyle saygılarımla
 

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
birazda arazi yapısına baglı bu kullanım bakın mesala konyaya bazı dik yokuşlar insanın gözünde büyür ankarada yaşasanız evinize gitmek için hergün iş çıkışı cınnah caddesini çıkmak istermisiniz o yorgunlugun üstüne?
 

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2005
Mesaj
1.023
Tepki
598
Şehir
İstanbul
ATÜT kökenli toplumlarda "prestij mallar" konusu. (Bişey anladıysam n'oliyim... :D )
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
@simoniuğur

senin görüşün süper saçma, saygılarımla.

kilolu olan neden bisiklete binemesin?
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç

exen

Daimi Üye
Kayıt
30 Eylül 2006
Mesaj
343
Tepki
44
bence insanlar biraz rehavete cok düşkün büyüzden bunaltıcı trafige rahmen arabayı tercih ediyorlar benimde arabam var ama cok gerekmedikce kullanmıyorum hem saglık için hem stres yasamamak için
 

Emir Alaca

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Ocak 2006
Mesaj
827
Tepki
437
Şehir
İstanbul/Cerrahpaşa
Bence insanların bisiklet sürmemelerinin birçok sebebi var bunlar;bisiklete bakış açısının yanlış olması,bisiklet sporunu spordan sayılmaması,eğitimsizlik,bisiklet sürmek için yeterince uygun koşulların olmaması,kısmen de olsa kişi başına düşen milli gelirin azlığı vb...
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
bisikletin hayat akışımızın içerisine girmemesinin nedenlerinden biri,az olmasını düşünsem ve ümit etsem de insanların lüks ve gösteriş merakı..

söz meclisten dışarı,altında iyi model bir araba olan kişi kendini insan oldum sanıyor (arabanın gerekliliğini tabiki yadsımıyorum)

ama neyse ki ve eminim ki cevremizde pek böyle insan yok :)

o yuzden zaten az bir etken diyorum,ama bu da ufak da olsa bir ayrıntı diye düşünüyorum :)
 

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
@Mantis
uyarı için teşekkürle biraz acela yazdıgım için öyle oldu sanırım konyadan ankaraya noktasız geçiş yapmışım
 
  • Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir

rahmankarataş

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
1.024
Tepki
707
Şehir
greek and tr
herkese selam
bence bizim milletimiz
bisikleti hala cocuk oyuncagı olarak
görüyör!
ben gezilerimde bu gibi olaylara
cok rastlatım
[koca adamsın ne işin var bisiklet tebesinde ]
bu gibi buna benzer bir sürü sözler...
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
@rahmankarataş

çok haklısınız size katılıyorum yolda bisikletle görünce çoçuk gibi bisiklete biniyor diyiyorlar bizim ülkemiz biraz geri kalmış bu konularda hele yolda hiç saygı yok ezicekmiş gibi üzerime geliyorlar
herkesin yorumları için teşekkürler
 

Fatih Özgenlik

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ekim 2006
Mesaj
822
Tepki
393
Şehir
Bursa
kısmen araziyle ilgili olduğunu düşünüyorum ben de. mesela bursa merkezde bisiklete binen çok az ama yine bursa'ya bağlı olan inegöl,orhangazi,mudanya gibi ilçelerde bisiklet çok yaygın.
maalesef ülkemizde insanlar bisikleti araç sınıfına sokmuyorlar, özellikle araba kullanırken. rahatlıkla yol kenarına atılabiliyoruz, bunun sebebi de bisikletin trafikte hiçbir hakkının olmadığı düşüncesi.yola ait olmadığımızı düşünüyorlar. burada da eğitim giriyor işin içine.
dikkate alınmak için kask takmanın şart olduğunu düşünüyorum
 

alicins

Aktif Üye
Kayıt
17 Ekim 2006
Mesaj
169
Tepki
151
Şehir
İstanbul/Gündüz Yıldız Teknik Üniversitesi Gece Üs
eğitim ne kadar genel bir laf yaw nerede nasıl kim tarafından ne şekilde eğitim?
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Bisiklet kullanımının yagınlaşması için bence yönlendirme gerekli. İnsan bisikletle nasıl tanışır, küçükken babası, annesi veya bir büyüğü bisiklet alır. çocuk bisikletle tanışır.
Ben kendimi örnek alayım. Küçüklüğümden beri birkaç değişik bisikletim oldu. Ama liseyi bitirdikten sonra bisikletimi depoya kaldırdım ve sadece yazları 2- 3 gün bindim. neden, babamı çok nadir bisiklet üstünde gördüğüm için. demekki dedim babam bisiklete binmiyorsa insan liseyi bitirince ve büyük olunca bisiklete binmez dedim.
Yani beni kimse yönlendirmedi. sadece kızlarıma da babamdan gördüğüm için bisiklet aldım. Onlarla yazları çok az bisklete bindim ,o kadar.
Ne zaman ki eşim bir bisikletimiz olsa, ama tandem olsa dedi. Çünkü ona babası küçüklüğünde bir bisiklet almamış, içinde kalmış o özlem.

Senelerce aradık, kısmet bu sene başı bulduk, hayatımız renklendi ve değişti, ben niye bu bisikleti senelerce ihmal etmişim, neden hayatın bu güzel zevkini bırakmışım diye yanıyorum.
Bunca sene niye işe arabayla gitmişim diye yanıyorum. Şimdi arabalarım bahçede dinleniyorlar. Ancak şehirlerarası yolları ve yağmurlu günleri görebiliyorlar.

İşte diyeceğim , yönlendirme, olmalı. Mesela şimdiden küçük beyinleri etkilemeliyiz ki onlar da ilerde kendilerinden sonra gelenlere bisikleti anlatabilsinler.

Ama bunun yanında da, trafikte araç kullananları da eğitmek, yolların sadece motorlu araçlara ait olmadığını anlatmak lazım. bisikletinde bu yollardan faydalanma hakları olduğunu, eğitim harici neyle yaptırabiliriz ki?
İlkokullara konmalı, bu trafik eğitim dersleri. Sürücü belgesi verilirken eğitilmeli. Bisikletinde bu yollarda olacağı, araç sürücüsünün kafasına kazınmalı.

Benim düşüncelerim bunlar. Trafikte hak, yerel idarelerden bisiklet yolları, istiyorum.
Hoşçakalın
 

bulentesk

Üye
Kayıt
28 Mart 2005
Mesaj
47
Tepki
40
Şehir
Eskişehir'in sevimli bir mahallesinde.
Merhabalar,
Bana göre sağlıklı, mutlu bir yaşantı için bisiklet şart desem, sanırım çok fazla abartmış olmam. Aynı zamanda sağlıklı, huzurlu bir toplum ve sosyal dengelerini yerine oturtma çabası içinde olan bir yönetim içinde aynı durum söz konusu.
Bu da direkt olarak, kültür, yaşam tarzı, anlayış ve kavrayış ile çok yakından bağlantılı.
Buraya dek ifade etmeye çalıştığım yaklaşımlar üzerine birçok yorum ve açıklama getirilebilir. Ben bu noktadan sonra affınıza sığınarak toplumumuzu daha gerçekçi ve acı bir yaklaşım ile değerlendireceğim.
Özellikle bizim toplumumuzda ne kötü örneklerdir ki; ne araba kullanmasını biliyoruz, ne trafikte seyretmesini biliyoruz, ne içki içmesini biliyoruz, ne düğün alayına katılmasını biliyoruz, ne takımımızı tutup taraftar olmasını biliyoruz, ne öğrenci olabiliyoruz, ne de öğretmen olabiliyoruz. Hatta bir anne bir baba dahi olamıyoruz.
Tek yapabildiğimiz; medeni olduğunu sandığımız milletlerin iyi olmayan, her yönüyle bizi yozlaştıracak, yerecek ve yıpratacak yaşam tarzlarını ve kültürlerini taklit etmek.
Oysa ki, hangi ülke, hangi millet ve her kim olursa olsun; bizi sağlığa, mutluluğa ve sosyal yaşantı olgusuna taşıyacaklarını örnek alır ve hedef seçersek eminim sonuç çok daha iç açıcı olacaktır.
Sevgi ve saygılarımla...
bülent YILDIRIM