Şimdi sevgili Halil,öncelikle kazık soru derken cevap gelmediği için şakacı bir tavırla yazmıştım o kelimeyi.Demek istediğim hazır daha yeni finallerin bitmişken tekrardan kendini sınav stresi içinde hissetmeni gerektirecek bir durum yok.Bu forumda bu tarz sorulara en sağlıklı cevabı verecek kişiler belli!.
Gelelim konumuza benim sormak istediğim şey kendi kafamdan uydurduğum bir konu değil görüp ilgilendiğim bir durum.Kendime önümüzdeki sezon içerisinde üst seviyede bir bisiklet almak istiyorum bu yüzdendende sürekli araştırma içindeyim ve kararımıda hemen hemen vermiş durumdayım.Sorularımıda bu seçenekler doğrultusunda sordum.Evet belki direk bisikletleri paylaşsaymışım daha doğru olurmuş ama dediğim gibi bilgiyi bu ürünlerin sitelerinden edindiğim için gerek görmedim henüz gerçekleşmemiş hayalimden bahsetmeyi.Kişisel bir durum diyelim geçelim.
Bahsettiğim bisikletler ''santacruz'' XC ve LT modelleri.Bu ikisi arasında benim profilime hangisi en uygun onu merak ediyorum.
(link)
(link)
Resimlerdede gözüktüğü gibi LT modelinin altında xc/trail yazıyor ve yine okuduğum bir review içinde LT nin açılımının 'long travel' olduğunu öğrendim.Yani bu anlam karmaşası dediğin şey bu marka tarafından bilmeden yapılmış olamaz herhalde.Yada ''santacruz'' firması katır üretmek istemiş olabilirmi !.Sonra ben bu LT modeline bakıpta bunla araziye sadece sırtında girebilirsin diye bir cümle kurmakta oldukça zorlanıyorum.Çift süspansiyonlu bir aletle sırtında arazide dolaşmak ???.
Diğer XC ise adı üstünde işte crosscountry.Benim kişisel cevabım kesinlikle XC den yana bu arada.
Ben sadece bu iki modelden hangisi acaba alma aşamasında benim kullanım profilime uyar diye düşünürken bunu usta kişlere sormanın daha doğru olacağını düşündüm.Bunuda direk soru olarak sormayı tercih ettim kapsamlı bir bilgi vermektense.
Bu arada hala bu katır üretme meselesi kafanı yoruyorsa.Yani farklı türlerin bir araya toplanması meselesi sana yine ''santacruz nomad'i'' incelemeni tavsiye ediyorum.
(link)
Bu bisiklette nerdeyse bütün disiplinleri üzerinde barındıran bir model olarak üretilmiş ve hakkında okuduğum onlarca yazının tamamında 10/10 luk bir puan almış.Hakikatende anormal bir bisiklet bence.En azından mükemmel bir görünüme sahip.Sevgili ''beverly'' şu 130 mm falan sorup öğrenmek istememin sebebide işte bu alettir.Hani alsak sokaklarda çokmu abes kaçar diye

Yoksada asıl gönlümde yatan model bu.
Evet Halil kardeşim buyur top sende . . .İçimi rahatlatda alabilirsin şu nomad'i deyiver.