Scudo Sports

LGS Sınavı

Scutoid

TX 150
Tepki
73
İsim
Kerem Y
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Kron
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Selamlar forum ahalisi,cumartesi günü olacak LGS sınavına pek hazırlanmadım.En azından sınavın bir nevi kopyası olan örnek soruları çözeyim dedim ve sürekli erteledim ve son 2 aya geldim.Yine erteledim son 1 aya ve tekrardan ertelemem sonucu son haftaya kadar geldim.Ne yazık ki yine erteledim ve son güne geldim.Artık ne kadar çırpınsam da boş.Bisiklet sürme ve kitap okuma sevdam olmasa kafayı yemiştim çoktan.Ne yapacağımı bilmiyorum.Denemelerde Türkçe ve Fen de fulle yakın yaparken Matematik'te ancak 10 soru yapabiliyorum.Artık saldım,rahatım ve stres yapmıyorum derken ortalaması 97 olan ben sınavda 350'nin altında alma ihtimalini baskın görüyor,300'ün altında alma ihtimalini bile düşünmeye başladım bugün.1 kere hata yaptım,akıllılık edip üniversite sınavında aynı hatayı yapmayacam.Lakin başka bir problem ise ; Ailem her zaman destekçim olacağımı söyledi,ve 200 bile alsan senin arkandayız dedi.Ancak ben düşük puan alıp beni 3 yıldır dershaneye gönderen ailemi üzmekten korkuyorum.Ne yapıcam ben ?

Scudo
Düşük puan alıp aileni üzme konusunda bir şey diyemem ama girdiğin lisenin taban puanının hiçbir önemi yok emin ol. Ben zamanda %0,97'lik dilime girdim, İstanbul'daki en yüksek puanlı devlet anadolu liselerinden birini kazandım. Kazandığım yıldan itibaren bazı kibirli öğretmenler bana taktı, müdürümüz değiştikten sonra okuldaki az sayıda özverili öğretmen ve öğrenciler tarafından düzenlenen bir çok etkinliğe zorluk çıkartıldı, notlar neredeyse her daim hakettiğimizin altında oldu. 11. sınıfta temel liseye geçince de o %0,97'lik dilimin bir önemi kalmadı, %0,1'lik öğrenci ile %50'lik öğrenci eninde sonunda aynı liseye düşmüş oldu. Ama temel lisede de aradığımı bulamadım, o ayrı konu. Yani lisenin bir önemi yok, önemli olan üniversite. Ama üniversitenin adı değil, eğitim kalitesi, kampüs kalitesi, laboratuvar imkanları vb. önemli olan. Lisede iyi çalışıp sana uyan bir üniversiteyi kazanmaya bak bence hangi lisede olduğunu boşver.

• Beğen
Tepkiler: Scutoid
Nasıl önemi olmaz? Ben Silivride Fen Lisesinde okuyorum, okuldaki öğretmenler gerçekten öğrencileri ileri götürmek için çabalıyor. Okul seçimi daha önemli.
@turbotx150

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Scutoid
@:DDD
Ben kendimi çok iyi tanıyor ve kendi kapasitemi biliyorum.Lise elbette önemli ancak kötü liseye gitsem bile düzenli bir çabayla istediğim mesleğin üniversitesini kazanabilirim.Kendimi bir nevi bununla avutuyorum zaten.

• Beğen
Tepkiler: :DDD
Liseden mezun olduktan dört sene sonra Dokuz Eylül üniversitesi Makine mühendisliği bölümüne yerleştim. Önemli olan senin ne istediğin. İstediğini almak için azmetmen çabalaman lazım. Okulda meslek lisesinden sağlık lisesinden mezun olup gelen çok insan var. Bu hedefi liseden mezun olduktan iki sene sonra koydum. İki senede istediğim bölüme, fakülteye yerleşebildim. Tavsiyem ertelemeyi bırakıp elinde ne varsa onu kullanıp yapabildiğinin en iyisini yapman.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Scutoid
Sevgili Kerem, aynı yollardan geçmiş bir abin olarak seni çok iyi anlıyorum. Gezmek, tozmak, eğlenmek, arkadaşlarınla vakit geçirmek elbette yapılması gereken faaliyetler. Çok iyi bir yaştasın. Kararlarını doğru ve yerinde ver, ilerde '' iyi ki de yapmışım'' diyeceğin şeyler yapmaya çalış.
Aileni üzmekten korktuğunu görüyorum ama keşke zamanında önlemini alıp şimdi de bu pişmanlık ve ailene mahcup olma olasılığı ile karşılaşma durumunda olmasaydın. Sosyal faaliyetlerini yaparken sınavını da düşünüp az biraz vakit ayırsaydın elbette aileni daha çok mutlu ederdin. Tamam üzerine daha fazla gelmeyeceğim :)
Allah'tan umut kesilmez, istediğin liseye gidemezsen bile bundan sonra daha çok çalış ve ilerde tekrar bu durumla karşılaşma. Ailen sana elbette destek verecek ama onların maddi ve manevi desteğine sen de okuldaki başarılarınla karşılık ver.
Sana sınavda bol şanslar, yolun açık olsun.

@amasseia
Aslında bütün gün evdeydim okulun başlamasından itibaren 4 ay.Sınava ilk başta çalışmayınca her şeyin bittiğini düşündüm.Kardeşiminde olmayışı ve arkadaşlarımın bu konularda konuştuğum zaman absürt davranması içime atmama neden oldu ve psikolojim tümden bozulma raddesine kadar geldi ki aileme danışana kadar.Balkona çıktığım an kendimi bırakıvermek çok normal geliyordu.Ailem sağolsun beni bu sıkıntıdan,stresten kurtardı.Ardından hayatıma bisiklet girdi ve kitap okumaya başladım.Ve okudukça hayatta bir amaç olduğunu ve hayatın sadece sınavdan ibaret olmadığını anladım.

@fiercesteel Kardeşim, önünde uzun ve sonsuz seçenekler olan bir yaşam var.
Kendi seçimlerinin sonuçlarına bakıp yeni kararlar alman önemli..
İlgi ve yeteneklerin geleceğini belirleyecek...
Okulundaki Rehberlik Servisi sana yardımcı olacaktır, bir randevu alıp görüşmeni öneririm...

• Beğen
@fiercesteel hayat elbette sinavdan ibaret degil ama biliyorsun ki günümüz kosullarinda iyi bir yerlere gelmek için sınav bir araçtır. Hayatımızı garanti altina almak istiyorsak sınavlarin hayatimizin bir parçası oldugunu kabul etmemiz gerek.
Onunde uzun bir yol var, su anda kaybettigin pek bir sey yok ama en yakın zamanda bundan sonraki zaman diliminde daha planlı, programlı, verimli bir eğitim-öğretim hayati diler sinavlarinda basarili olmani temenni ederim.

• Beğen
di2 varsa sorun olmaz hahahah :) şaka bi yana bisikletliler artık daha da bilinçleniyor eminim çoğu büyük insan bile B şıkkının zarar verdiğinden bi haberdir.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Sorudaki ikinci maddeyi okuyan direkt olarak B şıkkını işaretleyecektir. Okuduğunu anlama sorusu.

IMG_20230605_144435.jpg
Bütün sene çalıştım, 470 bekliyordum 458 geldi sonucum. 3 dikkat hatam var. Matematik 1 yanlış 2 boş, din 2 yanlış, Türkçe 4 yanlış.
Ne yapacağım bilmiyorum. 26 Haziran'a kadar nasıl dayanacağım onu da bilmiyorum. Hele bir taban puanlar açıklansın :( emeklerim...

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
305368 dosyayı görüntüle
Bütün sene çalıştım, 470 bekliyordum 458 geldi sonucum. 3 dikkat hatam var. Matematik 1 yanlış 2 boş, din 2 yanlış, Türkçe 4 yanlış.
Ne yapacağım bilmiyorum. 26 Haziran'a kadar nasıl dayanacağım onu da bilmiyorum. Hele bir taban puanlar açıklansın :( emeklerim...
Hacım öncelikle selamlar. 2021 lgsci birisi olarak şunu söyleyeyim. Hemen umutsuzluğa kapılma. Bu sene evet mat kolaymış. Ancak fen zormuş.(sınavı hiç daha bakmadım yazılılar bitsin bakacam inşallah) feni fullediysen fen yapamayanlarla aradaki farkı açarsın muhtemelen. O yüzden moralini bozma tatilinin tadını çıkar. İstediğin kadar sür sabahlara kadar PC başından kalkma falan neyden hoşlanıyorsan onu yap kitap oku falan ne bileyim işte :D

• Beğen
Tepkiler: Yasin KOCAELİ
B yanlis kullanim ve a,c,d dogru kullanim ama soruya göre bunlarin hicbirisi, yani b dahil bisiklete zara vermez.
Soruyu ya yanlis sormuslar yada yaniltici soru olmasini istemisler.
B capraz kullanim oldugu icin sadece zincire, rubleye ve aynakol dislisine zarar verir, Bisiklete değil.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
305368 dosyayı görüntüle
Yüzdelikler dilimler gelsin bakalım. Umutsuzluğa kapılmayın. Benim de kızım girdi sınava. Biz de bekliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
B yanlis kullanim ve a,c,d dogru kullanim ama soruya göre bunlarin hicbirisi, yani b dahil bisiklete zara vermez.
B capraz kullanim oldugu icin sadece zincire, rubleye ve aynakol dislisine zarar verir, Bisiklete değil.
Soru bisiklet mantığının dışında birazda okuduğunu anlamaya dayalı bir soru olarak karşımıza çıktı.Verilen doğru bilgiler ışığında hangisi
uyumsuz demek istiyor aslında.Yoksa bisikletin mantığına dediğin gibi uymuyor.

Mecazımürsel var soru kökünde, yanıltıcı ya da yanlış değil. Yıllarca bu tarz sınavlara soru hazırlayan bir komisyon görevlisi olarak saygılar. 😅

Geri