Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Scudo
@Teoremos

Valla bugün için ancak Queen'den I Want It All geliyor aklıma... Son tırmanma içinse Angel / Sarah McLachlan. Artık derece umudu kalmayanlara da Nejat Alp'ten Kov Gitsin Unutursun :)

Forumda aerodinamik bölümünün açılması için verdiğim linkte bir ricada bulunmuştum.Amacım bu alanın bisiklet sporu içindeki önemini göstermek ve önemli sayılabilecek bilgileri ve bulguları paylaşmaktı.
Yanlış anlaşılmasın....bu bir sitem değildir ama merkezi bir yerde konuları konuşmak yerine böyle değişik alanlarda bu konuya değiniyoruz.
Son ITT deki birinci ve ikinci arasındaki zaman farkını konuşmuş
ve bunun nedenlerine değinmiştik. Bende bunun farklı komponentler ve aeroları ile ilgili olabileceği düşüncemi buraya yazmıştım.
Bugün değil 3 saniye ...bir suluğun ve kafesinin değişik tasarımı ve kadroya montaj pozisyonları ile bir kaç link ekleyeceğim...bunların 40 km üzerinden çok daha fazla zamana mal olabileceklerini okuyacaksınız. Linkteki yazarlar arasında bu konularda uzman bilim adamları ve rüzgar tüneli çalışmaları ile bilgiler bulacaksınız..maalesef tümü İngilizce ama detay sorulara seve seve yanıt verebilirim.

(link)

(link)

(link)

(link)

Bir kitap:(link)
Bu kitabın 76 ve 226 cı sayfaları tamamen kask ve vizör aerodinamiği ile ilgilidir.

Lance ile ilgili bir ekleme:
Şeffaf vizör veya gözlük seçimi çok kişiseldir.Bazı yarışçılar vizörle rahat ederken Lance vizörü gözlerini yeterince izole etmediği için kullanmıyor.Ama bu gözlüğü neden sonradan fırlattığını açıklamaz.Ben ITT etabı içindeki bazı ağaçlı bölgelerin karanlık olduğuna ve gözlük cam renginin buna uygun olmayabileceğine yordum.Ama farklı nedenleride seçenek olarak gösterebiliriz.
Suluk ve kafes seçimi: Şu linkteki (link)
Specialized Virtue suluk ve kafesini kendi yol bisikletimde kullanıyorum.Yurtdışında da konuştuğum bazı sporcular yassı bir matarayı kullanırken rahat olmadıklarını ve yuvarlak sulukları seçtikleri söylediler.
Yani Lance in vizör ve suluk seçimlerini rüzgar tüneli verilerinin aksine kişisel "rahat kullanım" seçimleri olarak görüyorum.
Bugünkü etap için iyi seyirler diliyorum.

@hamit kahraman

Herşey okuyup merak eden bisikletseverler için. Biz teşekkür ederiz.

TV den turu seyrederken dikkatimi çekti. En önde giden Saxobank lı sporculardan birtanesi kırmızı diğerleri beyaz forma giymiş. Bu formanın özel bir anlamı var mı?

Kırmızı forma; Fabian Cancellara. İsviçre bayrağıyla ülke şampiyonu forması,

Beyaz forma Andy Schleck 25yaşaltı gençler lideri forması giyiyor.

@Aybars Öge Sürücü

Tam anlayamadım. Yani kendi ülkesinin şampiyonu olan sporcu isterse ülke bayrağının renklerini taşıyabiliyor mu? Son yılın şampiyonu mu olması gerekiyor? Ya takım yönetimi buna izin vermezse? UCI nin bu konuyla ilgili bir kuralı var mı? Tşk.

Son ülke şampiyonu durumunda olan sporcular farklı bir forma giyerler, kural bu. yolda da , mtbde de... Buna organizasyon ve takım karışamaz, sadece formanın standartlarına ve ilgili ülkenin onaylı tasarımına uyar.

• Beğen
Tepkiler: Okan71
ve hepberaber tırmanıyoruz lance le birlikte... hadi bakalım:)

Finişe 1,8Km. var, rüzgar 41Km/s hızla kafadan esiyor. Ön kısımdaki lider 2li bitmiş durumda. Pelizotti halâ umudunu kesmemiş durumda.

Verici kulesine 1Km. kala Andy Schleck atak çekiyor ama kimse kopmuyor gibi. Sadece Wiggins kopuyor. Tam o esnada Garate gidiyor. Martin'e farkı çok fazla oluyor bir anda. Ama Martin'i kolluyor ve yavaşlıyor.

Ve Garate son metrelerde yaptığı sprintle Tony Martin'i geçiyor.

Armstrong, TecrÜbesİnİ KonuŞturdu Andynİn Frank İÇİn YaptiĞi Ataklarin Hepsİne Cevap Verdİ.
Kisacasi TecrÜbe KonuŞtu.
2010'u Şİmdİden Merak Etmeye BaŞladim.
Contador Garmine GeÇerse Tam Bİr Amerİkan Takimlari SavaŞi Olur.
Armstrong İyİkİ Gerİ DÖndÜn Ve Bu Turu Daha Da Heyecanlandirdin!!!

doping ile ilgili yazıları okudukça profesyonellere olan saygımı yitirdim

Etap bitti. "Nerede o eski yıllar" aldanışına kendimi kaptırmam. Fakat bana monoton geldi.

Armstrong 2005´te 7 şampiyonluk ardından bisiklet sporunu bıraktığında bu sporu "sıkılmış limon" gibi ortada bırakmış olmuştu (bu ifadeyi bir başka yerde daha kullanmıştım).

Şimdi ise bisiklet sporunun geriye kalan susuz kısmını yemiş oldu.

Contador´da Miguel Indurain´deki olgun kişiliği görememiş olmama rağmen, Armstrong´a ders vermekten kaçındı.

2000 yılında Mt Ventoux 12. etaptı. Şimdi ise monotonluğu kırması için "düğüm noktası" olarak sona alınmış oldu.

Belki gerçektir, belki de bendeki ruh durumunun bir sonucudur, bilemiyorum. Fakat bence çok monoton geçti.

Bu tumturaklık "profesyonel hesaplar"a bağlanmak istenebilir. Fakat ben şu anda böyle düşünmüyorum. Eksik olan birşey/birşeyler var.

• Beğen
Tepkiler: felis911
@Mesut Demirhan

Bunun cevabı şunda sanırım beklentilerimizi çok yukarıda tuttuk ve hayalkırıklığı
yaşadık. Ancak şunu unutmayın kafadan 40-50 km hızla rüzgar yediler ve bu durumda atak kaldırmak kolay değil. Saxobank sanırım Contador'u düşüremeyecekleri için Lance'i düşürmeye yoğunlaştılar. Ataklar Hep bunun için oldu. Ancak Armstrong bence bu kadar ara vermeye ve ilerlemiş yaşına rağmen olağanüstü güzel bir etap çıkardı hiç düşmedi. Genç Nibali ve Wiggins bile sallandı ama o Frank'ten hiç ayrılmadı. Contador dağlarda şu anda rakipsiz bu turda bunu da gördük. Vuelta da bakalım tekrar görebilecekmiyiz onu?

20. etap sonunda;

1 021 Alberto CONTADOR AST 81h46'17'' 00''
2 031 Andy SCHLECK SAX 81h50'28'' 4'11''
3 022 Lance ARMSTRONG AST 81h51'41'' 5'24''
4 058 Bradley WIGGINS GRM 81h52'18'' 6'01''
5 036 Frank SCHLECK SAX 81h52'21'' 6'04''
6 023 Andréas KLÖDEN AST 81h52'59'' 6'42''

Bısıkletlerı duvara asmanın zamanı geldı:D
Oradakı favorı olarak gozuken lerın artık bu sporu yaparken bırkez daha dusunerek yapması gerektıgını hatırlatma olarak ve L.A. bıraktıgı gunden bu yana hala oldukları yerde kalmalarından dolayı cok guzel bır ders oldugunu dusunerek vive le tour

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
@Oksal ÖzdölAman Oksal, Greg abi duymasın. Taze ve antrenmanlı Contador hakkında polemik yarattığına göre, bunu duysa Lance için kimbilir ne der?!

Geri