Scudo Sports

Le Tour De France 2009

@ömerr

Onlarda haklı. Vino dönüş yapacağım diyor, Bu takımı ben kurdum diyor, Johann beni istemiyorsa gider diyor, üstelik bunları turun başlayacağı zaman Astananın kampında diyor. Ve Vino nun dedikleri kazaklar tarafından herhangibir şekilde yalanlanmıyor. E onlarda takımdan ayrılacaklarını açıklarlar. Bu açıklama daha önce de olabilirdi sarı mayoyu aldıktan sonra yaptılar ve bence sarıyı kaybetmemek için de çalıştılar ters bir şey yok. Ben kesinlikle eminim Vino dönerse Contador kalmaz. Hele bu turda yaşadıklarından sonra. Üstelik Vino nun olduğu takımı büyük turlara almazlar bile.2010 sonuna kadar sözleşmesi var ancak bir şekilde gider. Caisse D'Epargne dedikodusu var ama Valverdenin cezasını UCI da onaylarsa gerçekleşir bence.Euskatel de ona o kadar para vermez. Katoucha neden olmasın?

Scudo
@gurol

2010 sonuna kadar sözleşmesi varmış. Ancak Vino dönerse büyük turlara katılımda sorun olur. Ki kesinlikle bu deneyimden sonra Vino ile aynı takımda kalırsa büyük aptallık olur.

@Aybars Öge Sürücü

Contador'un performansi bana da garip geliyor ama Wiggins ve Schleck kardeslere ne demeli.Le Mond turu uc kez kazanmis biri olarak oldukca cesur aciklamalarda bulunuyor.Ben kendisinin bu tur aciklamalarini dikkatle takip ediyorum..

@gurol

Contador şu ana dek benim için büyük bir hayal kırıklığı. sabit gözlükleri olan kaskıyla darth wader gibiydi bugünkü zamana karşıda :) kazanmak için dark side'a geçti... kazanmak başka şey, takım arkadaşların kazanmasın diye rakipleri çeken sarı mayolu olarak tarihe geçmek başka... umarım yarın bu hatasını düzeltecek bir şeyler yapar, kendisine olan sempatimizi yeniden kazanır... çok umurunda olmasa da insanların sevdiği bir şampiyon olmayı ispanyolların altın çocuğu olmaya tercih etmesi gerek... Çok iyi bir bisikletçi olduğu kesin ama zamanla bunun efsane olmak için yeterli olmayacağını anlamalı... çünkü bana göre bazı bisikletçileri farklı yere koyan hızlarından çok biraz da karakterleri...

bruynell ve lance'in açıklamaları sürekli contador'un hareketlerinden sonra geldi... tetikleyici olmaktan çok bir can sıkıntısına işaretler.. kazaklarla olan sorunlar da diğer yandan gelince cevap niteliğinde oldular...

para meselesine gelince sırf turu sevdiği için takımdan para almadan geri dönen bir lance var karşısında örnek olarak... zaten yarışmasada sponsorluk ve reklam anlaşmaları devam eden lance gene de para almadan tura dönüyor... efsaneyken kendisini rezil etme riskini göze alıyor... contador öne geçince hepimizden iyi diye açıklama yapıyor... yeterli değil mi?

bu arada bir keç sene içerisinde wiggins müthiş gelişme sağlayabilir... bu sene bunun sinyallerini verdi...

contador hakkındaki şüphelere inanmak bile istemiyorum bir de doğru çıkarsa bu seneki tur tamamen felakete dönüşür. Bu nedenle onun çok iyi bir bisikletçiye dönüştüğüne inanmayı tercih ediyorum ve kendisini ihtiyacı olduğu şekilde öne çıkaracak bir takımda zamanla karakterini törpüleyerek devam etmesini diliyorum. umarım iyi bir bisikletçi olduğu kadar büyük bir şampiyon olarak anacağımız iyi de bir kaptana dönüşür zamanla o zaman tadından yenmez...

@Mustafa ÇAKAR

Bana bazen, Katoucha takımı, Putin'in Astana'ya (eski SSCB ülkesi ;) karşı oluşturduğu takım gibi geliyor, hani Kazakistan yapar da, biz yapamayız mı gibisinden. Bunu da hesaba katarsak gerçekten Contador-Katoucha neden olmasın ?

Lance'in yeni takımı Teamradioshack tan şöyle bir açıklama var :

Lance Armstrong 2010 yılında takımımız adına TDF da dahil olmak üzere Bisikletçi,Koşucu ve Triatlet olarak yarışmalara katılacaktır.

İlginç olan şu Pro-Tur lisansları varmı? Yoksa ASO davet etmezse nasıl katılacaklar? (ASO davet etmemeyi göze alır mı ayrı tartışma) Lance gerçekten triatlona da dönecekmi? Maraton da koşacak mı? Enteresan geldi bana. Paylaşmak istedim.

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2009/1900/PROFIL.gif

Bugün etap kaçakların kazanmasına müsait görünüyor. Cofidis'ten bu sene etap alamayan fransızlardan Moncoutie ve Auge nin deneyeceğini düşünüyorum. Quicstep ten Chavanel de uğraşacaktır.Skill Shimano dan da öne gelen olur.Dünya şampiyonu Ballan da belki kendini göstermek isteyebilir.Euskatel den Martinez öne gelecek diye düşünüyorum.Kim Kirchen de kaçışı sever. R.Uran'ı da önde görebiliriz. Son olarak Sandy Casar da belki bugün bir kaçış yapabilir.

@Mustafa ÇAKAR

Lance baktı TDF şansı görünmüyor komple atlet olmayı deneyecek galiba :) Son çırpınışları mı ne :)

@baris karliBuna da katılıyorum. Eurosportta bizim gibi halktan biri ne yazmış:

If you query Contadors performance the Bradley Wiggins success is equally amazing - also Armstrongs after 4 years away.

Eğer sorgu Contadorun performansı ise, Wigginsin başarısı da ve 4 yıllık aradan sonra Armstrong'unki de eş miktarda inanılmazdır .

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
@Mustafa OzlerMustafa gerçekten farklı bakış açılarımız var. Para almamasını kötü niyetli olarak görmüyorum. Ama sezona o kadar yaklaşmışken büyük bir takımda futbol terimi ile "ilk 11'de" başlayabilmesinde önemli bir etkendir para almaması. Para almıyor olmak ayrıca takım içinde bireyselliğinin ve takım olamayışlarının da açıklaması bence.

Ne kadar konuşsak boş, kapalı kapılar ardında neler dönüyor bilemeyiz.

Yalnız Lance'i takdir etmek lazım. Bisiklet üzerindeki başarısı bir yana, takım ve sponsor bulma işinde de başarılı. Bugün okuduğum yazılar sanki biraz da Amerikan odaklı takım kurmaya çalışıyor gibi (eskiden olduğu gibi).

• Beğen
@gurol

Sana katiliyorum gurol.Bu forumda yorumlarini objektif yapan ender kisilerdensin.Konferans basina aldigi para 150.000 - 200.000 dolar civarinda seyrediyor ise ve simdiye kadar vakfi 300 milyon dolar bagis toplamis iken birak ta para almasin .Tdf kendisi ve vakfi icin buyuk reklam ve bunuda iyi kullaniyor.
Senin de soyledigin gibi bu ortada donen miktarlarin ne kadari kendi cebine gidiyor ne kadari vakifa aktariliyor bunu ancak kendi bilir.
Ama ortada buyuk paralarin dondugude gercek.

hiç hislerimde yanılmadım. di luca nın iyalya turunda doping yaptığını anlamıştım. bir etab ı bitirirkenki gözlerindeki ifade onun doping yaptığını hissettirmişti. di luca yı severdim ve benim favorimdi, çok üzüldüm. ve meydana çıktı.
fransa turunda da viggins ve bir kaçında da dopig olayı patlayacak. 1 veya 2 ay bekleyin. umarım ben yanılırım.
LANCE gelince, birilerinin dediği gibi o OSKARI alacak
ben 68 yaşındayım. sizler kadar teknik bilgim yok. taktik bilmem ama contador un schlek kardeşlerle anlaşım. arkadaşlarına yaptıklarını o saniya anladım. tv karşısında bağırdım. ne yapmak istiyorsun contador diye.
bunuda bir kenara yazın. bundan sonra bu kadar başarıyı yakalayamaz. çünkü asla güvenilecek bir insan olmadığını gösterdi. korkak bir insan bencil olur. takım çalışması onun için çok zor.
işallah ben yanılırım.

ayla abdan

@baris karliVallahi Barış o düzeyde bir insanın para hesabı yapacağını sanmıyorum. İnsan belli kazanımlara ulaşınca para uğraşacağı son şey olur.

Lance'in başarılarını kimse göz ardı edemez. Kazandığı turlar, kurduğu takımlar, vakıf, kanseri yenmesi ve kendinden sonraki kanserli ve kansersizlere verdiği ufuk... Bunlar azımsanamaz. Lance bunları para karşılığında tehlikeye atmaz atamaz. Yada doping yaparak (yakalanarak) tehlikeye atamaz.

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
@ayla abdanAyla hanım, sürekli aramızda olun lütfen. Sizin bu denli bisiklet ilgilenmeniz herkese örnek olmalı.

@gurol

S: Denetçiler için kâbus senaryolarından biri gen üzerinde oynanarak yapılan doping. Sizce ne zaman o seviyeye gelinecek?

C: Bilmiyorum. Ama bugün klinik deneyler var bu konuda, dolayısıyla bu tehlikeyi çok ciddiye almalıyız. Ne de olsa bir şey kesin: Gen dopingi mümkün olursa anabolika ile doping yapmak tarih öncesi mağara duvarı boyamaları kadar modern olacak. Philadelphia’da bir bilim adamı var, Pennsylvania Üniversitesi’nden Lee Sweeney. Sweeney genler üzerinde oynayarak farelerin kas kütlesini %27 oranında arttırmayı başardı. Aldığı elektronik postaların yarısı deneyi kendi üzerlerinde denemesini isteyen atletlerden geliyor. Sweeney hayvanlar üzerinde çalıştığını, insan vücudunun bu tarz bir müdahaleye nasıl tepki vereceğini bilmediğini söyleyince cevap yazıyorlar: “Sorun değil, sen gene de beni kobay olarak kullan”. Dopingcilerin dünyası hasta bir dünya.

Kaynak (link)

Yukarıda ki alıntı: WADA eski başkanı ile Spiegel'in 2008 de olimpiyatlardan önce yaptığı röportajdandır. Ya bu konuda ilerleme olduysa?

• Beğen
@Mustafa ÇAKAROlmuştur.

Ama bunun kanıtlanabilmesi yıllar alacak. Bir zamanlar doğu bloku döneminde kullanılan yöntemler var. Şimdi kolayca testlerde çıkıyor. Ama o zamanın atletizminde kırılan bazı bayan rekorların yenilenmesi 20 yılı buldu. Görüntüleri izleyin, kadına benzemeyen atletler göreceksiniz. Ama yakalanamadılar ve hala şampiyonlar hala rekortmenler.

• Beğen
Yahu şimdi dikkatimi çekti, Lance para almıyorsa, teknik olarak "amatör bisikletçi" oluyor.

@gurol

Köln doping arastirma enstitusu bilim adamlarindan Mario Thevis gendopingini kanitlayan bir sistem gelistirdiklerini ve en gec 2012 london olimpiyatlarinda bu yonde testlerin uygulanacagini mart ayinda bildirmisti.
bu ve bunun gibi piyasada olan kanitlanmasi imkansiz maddeler var ve sporcularda kontrolculeri nasil atlatacaklarini cok iyi biliyorlar.Bunlardan en onemliside yaklasik 10 yildir kullanildigi bilinen ve epo ile ayni ozelliklere sahip doping maddesi Geref.Dun alman Ard tv si calisanlari bu maddeyi grami 1000 euro civarinda olmak uzere cin den ismarladilar ve geref sorunsuz ismarlayanin eline ulasti.Bu maddeye karsi herhangi bir test metodu yok ve yaklasik 10 yildir kullanildigi biliniyor .Arik isin boyutunu siz dusunun ..

• Beğen
Geri