Scudo Sports

Le Tour De France 2009

İl ondaki bisikletçilerin TSİ çıkış saatleri:

149. ASTARLOZA Mikel 17:20:00
150. LE MEVEL Christophe 17:23:00
151. VANDE VELDE Christian 17:26:00
152. NIBALI Vincenzo 17:29:00
153. WIGGINS Bradley 17:32:00
154. KLÖDEN Andréas 17:35:00
155. ARMSTRONG Lance 17:38:00
156. SCHLECK Frank 17:41:00
157. SCHLECK Andy 17:44:00
158. CONTADOR Alberto 17:47:00

Scudo
@Mustafa ÇAKAR

vay be adamı santim santim işlemişler...
lance çıktı şimdi

18.etap sonunda lance genel klasmanda üçüncü durumda.yine beklendiği gibi değildi.contacor cancellaranın önünde bitirdi.gerçekten inanılmaz bir performans sergiledi.sanırım önümüzdeki yıllarda contador geçilmez olacak.

1. CONTADOR Alberto
2. SCHLECK Andy + 04' 11"
3. ARMSTRONG Lance + 05' 25"
4. WIGGINS Bradley + 05' 36"
5. KLÖDEN Andréas + 05' 38"
6. SCHLECK Frank + 05' 59"
7. NIBALI Vincenzo + 07' 15"

Cumartesi günü çok güzel bir üçüncülük mücadelesi olacak. Artık Contador kazandı diyebiliriz. Andy de tırmanmada süre kaybetmez gibi görünüyor.

3. ARMSTRONG Lance 00' 00" (+ 05' 25")
4. WIGGINS Bradley + 00' 11"
5. KLÖDEN Andréas + 00' 13"
6. SCHLECK Frank + 00' 24"
7. NIBALI Vincenzo + 01' 50"

Elbette Nibali'nin şansı çok düşük. Bunu arttırmak için ilk o atak yapabilir. En avantajlı Lance, diğerlerini kollayacak. Büyük ihtimalle Saxo yine tempoyu yüksek tutup tırmanmanın ortalarında Lance ve Kloden'i takım arkadaşlarından yoksun bırakmaya çalışacak.

Garip olacak ama cumartesi Pelizotti'yi etaba giderken görebiliriz.

@gurol

Umarım gerçekleşmez ama Frank 3.lüğü alabilir.
Contador yardım ederse Gene alıp başını giderse bu iş olmaz.
Dün Kloden'i bırakmasa Andy'nin yerinde Kloden olurdu aynı şekilde 3 .lüğe Armstrong oynardı.

Cumartesi etap süper olacak...

@gurol

Cumartesi en merak ettiğim şey Contador'un tavrı ne olacak? Acaba bir barış göstergesi olarak yardım edecek mi? Özellikle Lance'in hiç kazanamadığı Ventoux da. Lance bir atak yaparsa Schleck leri durdurma görevini yapar mı? Gerçekten merak ediyorum. Sarı mayo'nun domestiğe dönüştüğü bir etap ta bu senenin en enterasan görüntüsü olmaz mı?

@Mustafa ÇAKARBisiklet tarihinde böyle bir olay görüldü mü bilmiyorum. Sanırım görülmemiştir. Hele takım içi kavga varsa imkansız.

Cumartesi günkü etap profili,

3. ARMSTRONG Lance 00' 00" (+ 05' 25")
4. WIGGINS Bradley + 00' 11"
5. KLÖDEN Andréas + 00' 13"
6. SCHLECK Frank + 00' 24"

aradaki farklara bakılırsa, Frank bu arayı kapatacaktır gibi görünüyor, abi kardeş 2-3 olacaklar. Contador Lance'i kollarsa eğer ki yokuşta oldukça zor kendi başının çaresine bakacaktır. Çünkü Lance'in yeni takım vb tarzdaki açıklamaları Contador'un bireysel düşünmesine sebep olabilir. Takımdan ayrılacağını şimdiden açıklayan biri için çok özverili olacağını sanmıyorum.

@Ali AKTAŞ

Sence Contador Vino ile aynı takımda nasıl olacak? Ben Contador'un da bırakacağını düşünüyorum.

Contador un Vino ile aynı takımda kalması mümkün değil. Vino kimseye domestiklik yapmaz. Contador da Lance ile yaşadığı sorunların aynısını Vinokourov ile tekrar yaşar. Contador'a kal deseler bile o başka seçenekler düşünecektir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
contador'un takım düşüncesiyle yarışamadığını, baskıyı kaldıramadığını gösteren arka arkaya olaylar gerçekleşiyor. Takım direktörünü dinlemeyerek iki kere kişisel egosunu tatmin için takımını yanlız bıraktı. rakiplerinin ekmeğine iki kere yağ sürdü. Armstrong benden daha iyi demesine rağmen kendisini gösterebilmek, kişisel olarak kanıtlayabilmek için takımını zayıf düşürdü. malesef bütün fiziksel becerisine rağmen sarı mayo yakışmıyor. Önümüzdeki yıllarda nasıl indurain, lance gibi bisikletçiler saygıyla anılacaksa bu yılda contador kendi takımına karşı aldığı tavırla anılacak. bugüne kadar büyük sempatiyle karşıladığım bir bisikletçi olmasına rağmen davranışları giderek bireyselleşiyor.

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
@Mustafa OzlerMustafa vallahi katılmıyorum. Olaya bir de şu açıdan bakmalı.

Fransaya takımda 1 numara olarak geliyorsun. Sonra bir bakıyorsun ki domestiklerin bir kısmı takımın 2 numarasına yardım ediyor. Aynı günlerde takım menejerin ve takım arkadaşın takım kuracaklarını ve sponsor bulduklarını Astana ile olmayacaklarını açıklıyorlar. Takım paranı ödemiyor veya geciktiriyor. Sonra takım menejerin atak yapabileceğin yerde sana "dur" diyor.

Sen takım menejerini dinler miydin? Onların iyi niyetli olabileceklerine inanır mıydın?

Contador atak yaptığında "intihar" demiştim. Yanlış hareket olduğu kesin. Ama Contador'un genç, kimsenin gölgesinde kalmak istemeyen bir olduğunu unutmayalım. Kendince kendini kanıtladı. En azından takım olmadıklarını kanıtladı. Ve bence en önemlisi Contador bu turu (TTT hariç) takım desteği olmadan kazanıyor.

@Aytaç BiberAstana takımı kapanırsa otomatik olarak boşta kalacak. Kapanmazsa sözleşme onu bağlar (kaç senesi var bilmiyorum). Ama orta yol bulunacaktır. Astana kazak sponsor olduğuna göre Vino öncelikli olacaktır. Takımda domestik yapmaz sözüne katılıyorum.

Contador'un ispanyol bazlı bir takıma gideceğini düşünüyorum, belki Alanso masalı doğrudur. Yada Eskatel onu kaçırmaz. Contador'a kim yatırım yaparsa, bir sürpriz olmadığı taktirde önümüzdeki 10 yılın turlarını ipotekler.

• Beğen
Armstrong ve Bruyynel ` in daha yarış sürerken ayrı takım kuracağız dedikten sonra nasıl bir takım bekliyorsunuz ki? Ben Contadoru tebrik ediyorum.Takım yardımı almadan çok güzel işler yaptı.Her yerde iddaalı olduğunu gösterdi.Tahminimce,Contador sarı mayoyu bırakmaz ve ilk üçe Schleck kardeşlerin ikisi de girebilir.Armstrong yarın zorlanabilir.Bu arada Viggins i gerçekten kutlamak lazım.Müthiş bir dönüşüm gerçekleştirdi.Böyle bisikletçiler olduğu sürece.bu spordan uzaklaşmak daha zorlaşıyor.

• Beğen
Bu durumda rüya takımı Astana bu sene sonunda dağılıyor, Lance live leipheimer ve Popovich'i alır, Vino' gelince Contador ayrılabilir. Kafadan 4 as adam takımdan ayrılacak, Vino takıma ne katabilir diye de düşünüyorum, Zamanında Ulrich'in domestikliğini iyi yapıyordu ama bu yaştan sonra kendinden nerdeyse 10 yaş küçük olan contador'un yardımcısı olamaz.

Astana şimdiden coşmuş :) TTT yarışından da güzel bir masaüstü deseni var benim gibi hayranlara...

(link)

(link)

@ömerrWiggins deyince aklıma geldi. Dün (takımın bir numarası) Vande Velde ona domestiklik yaptı dimi? Aferim diyorum. Demekki takım olununca böyle olabiliyor.

Hep iki olay gelir aklıma.

(Yılı hatırlamıyorum) Tour, Heras domestik, Lance takımda bir numara. Etabın birinde zirveye doğru Heras kaldırır sonra takım emri ile yavaşlar, Lance o yıl Tour'u kazanır.

2004 Giro, Cunego domestik, Simoni bir numara ve Pembe mayoyu taşıyor. Etap 7, Cunego kaldırır, takım emri yoktur (yada budur), Cunego etabı alır, o gün pembeyi giyer ve Giro'yu kazanır.

@gurol

Burada sana katiliyorum ..Zaten yaptigi aciklamada Klöden'e etabi kazandirmak icin atak yaptigini soyledi.Hatta atak yapmadan once ikisinin konustugunu klöden'in Cotador'a "Go for it " dedigi soyleniyor.Adam yaptiginin yanlis oldugunu kabul edip ozur de diledi daha ne yapmasi bekleniyor anlamadim.Ilk once Contador'u yargilayan Leipheimer bile sozunu geri aldigini bunun ikisi ingilizce konustugu icin bir yanlis anlasilmadan kaynaklandigini belirtti.

Geri