Scudo Sports

Le Tour De France 2009

abooooooooov

kimse "you can't" demiyor soner, herkesin söylemeye çalıştığı "probably you can't"
görünen köy kılavuz istemiyor. ha dediğin gibi Lance kazansın şapka çıkarmasını da biliriz. burada herkes kendince yorumlarını söylüyor ama Lance Lance Lance diye diretmenin de lüzumu yok bence.

Lance Armstrong hakkındaki görüşlerini öğrendik. Peki diğerleri hakkında ne düşünüyorsun? Yeşil mayo, Beyaz mayo, Polka Dot mayo ve diğer favorilerin ne yapacağı konularındaki fikirlerini de diğerlerini bilmem ama şahsen ben merak ediyorum.

iyi geceler

Scudo
@Tuonela

Sizin takip etme fırsatı bulmadığınız sayfalarda yazmıştım. Gençlerden Schlek kardeşlerle ilgileniyorum lance dışında.

Sayfalar önce şöyle yazmışım

@Soner Sarihan

Açıkcası sarı mayo elbette bu kadar çok yer kaplayacak. Neden şaşırdınız?

Hele lance dönünce ve aslında bu kadar başarılı olunca da tabiki bu kadar çok tyazacağız hakkında.

Üzerine lance - Cantador mücadelesi bizi de buraya kilitledi. bu da çok normal.

Bunun dışında, bir turcu olarak hep daha uzun süreli mücadelelere odaklanıyorum. Armstrong olmasaydı da benekli -yeşil- kırmızı vs hakkında birşeyler karalamayacaktım.

Dağcılıkla uğraşıyorum ve kaya tırmanışcısı değilim. Ama 2 gün dağda yürürüm. 50 km yürüyün deseniz gelirim ama 5 km koşmam Patlamalı sporlarla aram hiç iyi olmadı. Hem yapmak hem izlemek açısından.

Bu tura hayran olmamın sebebi, 21 etap süren serüvenin tamamı, tavşanları izlerken heyecanlanmadığı bile söyleyebilirim.

Ama ben herkesin yarış sonuna kadar yazılarını takip edeceğim.
Daha çok öğreneceğim, belki bir nebze öğreteceğim.

Lance yazmaya devam edeceğim, dileyen okur dileyen okumaz.:(

Ama kimse server kirasını cebinden veriyormuş gibi ne kadar yazdığımı sorgulamasın lütfen. :D

Soner hocam sen sıkı kaptırmışsın;) . Senle izlemek amma zevkli olurmuş ha. Ekran karşısında bağırır dururduk haydi lance.

Arkadaşlar bu yarışmayı hangi kanal veriyor. Canlı veya banttan izleyebilir miyiz?. (Netten bulamadım)

@Ediz Tevfik Özgan

Dikkat bu mesaj duygulu, heyecanlı, ironik :eek: cümleler içermektedir. :):):)
Farklı anlaşılacak yorumların hiçbiri kabulüm değildir. :)

Teşekkür ederim Edizcim.

Ama yanılıyorsun üstad.

Hayır "haydi Lance haydi " demezdik.

"Yuh anca ikinci misin ? biz ilk 3 etapta dışarda kalırsın sanıyorduk, turu bitirmen bile mucize, sen 15. etapta anca 2. sin , hemde tek lastik patlağında bile kapanmayacak !!!! farkla, Bunun için mi döndün ? ha ha ha . Bak senden 14 yaş küçük çocuklar hemen 30 sn arkanda, utanmıyor musun ? biz seni 1999 daki halinden bile daha iyi bekliyorduk , neden tek ayağınla sürmüyorsun, fotmula 1 in canını okuyunca Schumaher e yaptıkları gibi senin içinde kurallar değiltirilmeli, spd siz sürmelisin, hatırlatalım bak yine düşüp de kazanmazsan saymayız ha !!!, hani o ünlü arkaya bakıp kopuşların nerde, aha işte bu yıl doping kontrolleri daha da sıklaştı bak kazanamıyorsun dimi seni gidi seni derdik,

neden imkansızlıklar hakkındaki kendi sıkıcı dünyamızda hapsetmedin bizi, neden insanlığı daha yukarı çekmeye çalışıyorsun ve adam seçmemize yarayacak bir kıstas veriyorsun elimize, neden texas daki çifliğinde göbek yapmadın kendine ( aslında bir arkadaşın paylaştığı fotoğraftaki gibi yapmış ama geri ertimiş :) Darısı Ediz ve Benim başıma ) biz alttan çekenler ülkesinde neden hatırlatıyorsun ayağımıza bu kadar çok safranın neden bağlı olduğunu, Turda neden bugüne kadar hiç Türk yarışmadığı hakkında ipuçlarını ( urgan hatta halat aslında :) ) almamıza imkan vererek bize ne kadar kötülük ettiğini bilmiyor musun " diye

bağırırdık ve ona en büyük iyiliği yapmış olurduk. :):):)

konuya tam vakıf olamadım ,ama anladıysam .bir armstrong çekişmesi var ,veya kıskanılması,çekememezliği ,siz nederseniz deyin ancak şu varki büyüklüğün ispatı biz: burada bu işe 3 yıl yıl ara vermiş ve eski hazırlıklarından tamamen uzakta bir adamı tartışıyoruz başkasını değil ve belki dünkü ana kadar contador bile çok korkup çekindiğinden eminim,vehala..... adamın adı bile favorilerin tansiyonunu yükseltiyorki dün koca 170 vs grup son 8km patladı ve armstrong birincinin çok gibi gözükebilir ama sadece 1.35 dk gerisindeydi.evet contador zirvede ,ancak şu varki biz lance armstrong u teknik kapasite veya antrenman düzeyi açısından yorumlayacak kapasite değiliz,ve Türkiyede de olduğuna inanmıyorum,sadece insan,baba,eş,reklam yıldızı veya sinema sanatçısı olarak değerlendirebilir.ama asla performansını kötü olarak yorum yapabilecek adam yok,kimse kusura bakmasın.
saygılarımla

@bisikletseven

(link)

Buradan canlı izleyebilirsiniz. Yarış başında hemen bağlanmıyor.
Genelde yarım yada bir saat sonra başlıyor etaplar.
sayfadaki yayın açılmazsa sık sık güncellemeyi unutmayın.

Mustafa Çakar'ın verdiği linkde sorunsuz çalışıyor.

Yukarıdakinden farkı görüntü daha büyük ama daha pikselleşmiş bir halde, benim verdiğim linkdeki yayın 20 -30 sn kadar geç geliyor ve arada ( yarım saatte bir ) bir dk kadar donuyor. Karar sizin.

Bu kadar hızlı cevap geldiğine sevindim. Cumhurbaşkanlığı yarışını izlerken heyecanlanmıştım. Sanırım bu yarış daha heyecanlı olacak.

Ülkemiz saatiyle yarış kaçta başlıyor?

Tekrar teşekkürler sevgili Soner ve Mustafa hocam

@bisikletseven

Şöyle diyelim yarışı veren kanalların yayın akışlarına göre saatler değişiyor. Benim verdiğim adres dün erken başladı yayına. Soner Hocanın verdiği adreste Raiduo yarışı veriyor onlarda hemen hemen eurosportla aynı saatte başlıyorlar.Aslında en güzeli televizyondan seyretmek imkan varsa.
www.eurosport.yahoo.com dan tv yayın akışını görebilirsin sitede gördüğün saat GMT olduğundan Türkiye için 3 saat ekleyip hesaplayabilirsin. Sanırım bu hafta tırmanma etapları erken yayına girecek 13.00 civarı.

@bisikletseven

Yok canım, cumhurbaşkanlığı turu daha heyecanlıydı. :):):)

Bugün koşulacak bir etap yok.
Salı günü var.
Türkiye saati ile genellikle 15:30 de başlıyor yayınlar. Etapların başında ne tv de ne nette canlı yayın olmuyor.
Yarın ki zamanı tam bilen bir arkadaş yazacaktır sanıyorum.

Mustafa Çakar'ın hızına yetişemediğim için her mesajımı editliyorum. Bu ne hız hocam.

selamlar

Salı günü Eurosport yayını 13.45 te başlıyor.
Çarşamba 13.15
Perşembe 15.30
Cuma 15.45
Cumartesi 14.30
Ve final günü 14.30

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
Dun Contador etabı kazandıktan sonra yaptıkları roportaj sirasinda dikkat ettim, suratı cok sakin olmasına ragmen elleri kontrolsuz bicimde titriyordu, hem de cok...

Turun geri kalanında Conti uzerinde cok baskı olacak ki daha ilk dakikadan itibaren bunun emareleri basladi seklinde yorumladım ben bunu.

Isterdim ki Lance kazansın ama yine de Conti zaferi daha cok istiyor ve hak ediyor bence...

@Mustafa ÇAKAR

Bu çok güzel oldu.. Tv imkanım yok, fırsat buldukça netten bakabilirim:)

İlginize teşekkür ve saygılarımla

Küçük bi not: Bisiklet dayanıklılık sporudur ! Dayanıklılık yaş ile gelişen bir özelliktir, 20 li yaşlardaki sporcuların böyle bir ekstra dayanıklılığa ihtiyaç duyulan turda önlerde olmamaması çok doğal, Contador derseniz bebeklikten yürümeye başladı, koşmaya başlamasını hayal bile edemiyorum... Yani bu yüzden, sporu iyi bilip genç pedallara yüklenmemek gerekli.Lance'de tahmin ettiğiniz üzere spor yapmadı süreç içinde sedanter yaşamadı,yaşayamazdı da, bu profesyonel sporculuğun gerekliliğidir.

Genç bi kaç sporcu daha kategori dışı yıldız olarak nitelendirilebilir.Onlar da bebeklikten yeni çıkanlar.

@levo_redkid

Bisiklete biniyorsanız, o rakımda, bir yarışın son 5km sinde, o kadar rakibe süre farkı atmak için %100 eforla pedal bastıysanız... Normal.

...Isterdim ki Lance kazansın ama yine de Conti zaferi daha cok istiyor ve hak ediyor bence...
Ben çocukken, Adanaspor iyi bir futbol takımıydı. Ben de yıllarca Adanaspor şampiyon olsun istedim. Ama olmadı. Bazen olmaz işte, hayat bu.

NO YOU CAN,T NO YOU CAN,T LANCE ARMSTROG.
bu cümle seni etkiliyebilirmiş, genç arkadaşlardan öğrendim. onun için ingilizce yazdım.
ama sen nerde duyacaksın, oysa ben KAZANABİLİRSİN LANCE - BAŞARABİLİRSİN LANCE diyorum.
senin arkanda milyonlarca kişi var sana umut bağlamış BAŞARABİLİRSİN LANCE.
TUOR DE FRANCE yi kazanmak değil, sanki başka birşey bu.
SARI mayo hiç birine yakışmıyır, onun gerçek sahibi sensin gibi.
ne güzel emekli oldun. bende daha heyecansız turları izliyordum. döndüğünü duyunca teskin edici ilacları hazırladım. yarış buyunca aman düşeceksin. aman bir teknik arıza olacak diye, ne kadar dua biliyorsam okuyorum. inan tur sonunda bende en az sizler kadar yorgun düşecem. NE OLUR BUNDAN SONRA YARIŞMA LANCE ARMSTRONG. benim gibi milyonlarca insanın kalpleri zor dayanıyor.
AMA YİNEDE BAŞARABİLİRSİN , KAZANABİLİRSİN LANCE ARMSTRONG.
KAZANMASANDA CANIN SAĞOLSUN. TANRI SENİ ÇOCUKLARINA BAĞIŞLASIN.SEN SARI MAYO İLE BÜTÜNLEŞTİN ZATEN, HEP ÖYLE ANILACAKSIN.
ÜZGÜNÜM ! AMA YİNEDE KAZANABİLİRSİN LANCE.

AYLA ABDAN

• Beğen
Tepkiler: akdenizlim2005
@Ali AKTAŞBravo Ali, çok yerinde bir tespit.

Yaşında rağmen bisikleti bırakmayan çok örnek var. Sanırım en önemlisi Ned Overend'dir. Bırakın kısa pantolonu çocuğu yaştakileri geçmiştir, bugünkü durumunu bilmiyorum ama 50 yaşının üstünde kazandığı yarışmalar var.

Diğer, dün Hollanda XC şampiyonasında 4. olan Bart Brentjens'dir. 42 yaşında ve 2012 olimpiyatlarına hazırlandığını biliyoruz.

Yukarda bir kaç kere yazdım. Lance takdir edilecek bir sporcu. Bunun hiç tartışılacak yanı yok. Ama Lance'yi büyütüp, diğerlerini küçültmenin de alemi yok. Contador iki senedir katılabildiği hiç bir turu kaçırmadı kazandı. Yaşına bakılırsa Lance'den erken başladı kazanmaya. Hiç birimiz bilmiyoruz gelecekte ne olacağını. Göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
@Fırat Dizman
Birincisi 1:35 turu kazanması beklenilen bir sporcu için çok büyük fark.

İkinci konuya şöyle bir espri yaparak gireyim. Ben şu anda Türkiye'de olmadığım için kendimi tanımladığınız "kapasitesiz" gurubun dışında olarak görebilir miyim?

Sözlerinizin Türkiye'de bu sporu profesyonel düzeyde yapmış ve yaptırmış bir çok insanı inciteceğini hesaba katın lütfen. Siz tanışmamız olabilirsiniz, ama emin olun bunu görebilecek, yorumlayabilecek hatta o antrenmanları yapmış insanlar var.

Fransa turunu 7 kere kazanan yok, ( üst üste 7 kere )
altı kere kazanan bile yok, ( ne üst üste ne tek tek )
Lance Armstrong'u, Fransa bisiklet turu konusunda başkaları ile, özellikle 2007 de 27 sn ile ve sadece tek bir etap alarak kazanıp, 2008 de ortada görünmeyen , tur tarihinde 2. kez bir etabı daha dün alan ( armstrong 22 etap almış ), 11 yaş genç Cantador ile karşılaştırmayı "zûl" addediyorum.

Bu konuya başka bir şey yazmayacağım.

Bu sayfalarda, benim gibi heyecanı çok yorumları olanlara da , Gürol ve Mustafa gibi bilgiside bol, aynı zamanda kendi görüşünüde ifade eden , aklı selim yorumları olanlara da çok teşekkür ediyorum.

Fransa turunda tek bir kez bile olsa pedal basmış , gelmiş geçmiş herkesin ellerinden öperim.

Bu sene kim kazanacaksa şimdiden tebrik ederim.

Bence kim olduğu malûm zaten. :)

Geri