Scudo Sports

Le Tour De France 2009

Cavendish tur öncesi bütün röportajlarında bu sene kesinlikle yeşil mayoyu hedeflediğini belirtiyor. Sanırım bu kez bırakmayacak. Yalnız Giro'dan daha güçlü bir kaç rakip var bu sefer. Bunların en önemlisi Oscar Freire yanısıra Thor Hushovd, Haussler, Napolitano,Benatti.,Farrar. Eğer istediği kadar iddalı olmazsa yeşil mayo için yine erken bırakma ihtimali var.

Scudo
(link)

Linkte inceleyeciğiniz gibi Nike ve Livestrong işbirliği ile TDF ta asfalt üzerinde gördüğümüz yazılar için geliştirilen bir robot sayesinde istediğiniz mesajı asfalta yazdırabiliyorsunuz. Tabi mesajınız kabul edilirse..

(link) da turu kim kazanacak diye bir oylama başladı. İlk sonuçlar şöyle :

Who will win the Tour de France?
1886 votes since Tue 30 Jun
Alberto Contador 42% 793 votes
Lance Armstrong 23% 442 votes
Denis Menchov 9% 161 votes
Andy Schleck 9% 162 votes
Cadel Evans 7% 135 votes
Other 5% 93 votes
Carlos Sastre 4% 80 votes
Levi Leipheimer 1% 20 votes

Bu seneki turun 10. ve 13. etaplarında takım direktörü ile bisikletçilerin iletişimini sağlayan takım telsizlerinin kullanılması bisikletçilerin güvenliği gerekçesiyle yasaklanmış galiba. Biraz araştırdım ama gerekçenin detayları konusunda tatmin edici bir bilgi bulamadım. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Ayrıca yine yarış direktörleri ilerleyen senelerde takım telsizlerinin yanı sıra takım araçlarında yarışın televizyondan izlenmesini de yasaklamayı düşünüyorlarmış. Gerekçeler ve bu uygulamaların etkileri neler olabilir? Bu konulardaki düşünce ve görüşlerinizi almak isterim.

@Gunesak

Bu çok uzun zamandır tartışılan genelde Fransız ve Amerikan bisiklet çevrelerinde taraftar bulan Teknolojinin yarış ruhunu öldürdüğü görüşünün sonucu deneme olarak yapılacak bir uygulama. Yarışçıların kendi insiyatifleri ile hareket etmelerini istiyorlar. Bisikletçilerin bir çoğu bundan rahatsız. Ben daha zevkli hale getirebilir diye düşünüyorum. Bakalım göreceğiz faydası olacak mı?

Bu konuda herkesin özellikle profesyonel arkadaşların görüşünü öğrenmek isteriz.

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@sea84

ben dsmart aldım sanırım en ucuz yolu bu her zaman da beleş.diğer bisiklet turlarını da izliyorum.hemde tekrar tekrar ve türkçe(yanlış olmasın benim d smart ile bir ortaklığım yok alakam da yok zira memurum ben):D

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
@Mustafa ÇAKAR

bence kaldırılmalı en azından klasik yarışlarda kaldırılmalı.adı üzerinde klasik olmuş dedeleri nasıl yarıştıysa öyle yarışsınlar hatta onların bisikleri ile yarışsınlar nasıl klasik otomobil yarışları yapılıyor böylebişey de olmalı bence.

Tour de france 2009 favorim biraz sürpriz olucak ama Saxo bank dan Andy schleck

@Özgün ÇETİN

Neden olmasın ki? Geçen sene Alpe d'Huez etabında abisiyle birlikte kendilerini feda edercesine çalışıp etabı ve dolayısiyle turu takım liderleri Carlos Sastre'ye hediye etmişlerdi. Bu sene de başkası için değil kendileri için çalışacaklar. Ayrıca Andy Schleck bence çok yetenekli genç bir bisikletçi. 2007 Giro'da genel klasman 2.'liği var. Geçen seneki Fransa Bisiklet Turu'nda genel klasman 12.'liğini ve beyaz mayoyu kazanmıştı. Bu sene Liege-Bastogne-Liege'i çok güzel bir sürüşle kazandı. Başarı grafiği sürekli yükselen bir sporcu. Er ya da geç Fransa Bisiklet Turu'nu kazanacaktır. Bu sene olmasa bile önümüzdeki birkaç yıl boyunca değişmez favorilerden biri.

Son dakika'da Boonen turda. Tanıtım organizasyonuna bile çıkmamıştı. Ama son anda kadroda. kişisel görüşüm dopingten bile daha kötü uyuşturucu belasına bulaşan bir sporcunun (hemde ikinci kez yakalanan) katılmaması gerekirdi. Hatta 1 yıl ceza almalıydı.

Yine de seyir zevki açısından bakılırsa Sprint yarışları çok keyifli olacak bu sene.

(link)

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@Gunesak

Yarışın takım araçlarında televizyondan izlenmesi konusu. Adil bi davranış olmadığını düşünüyorum. Yarışı okumak diye birşey vardır, sezmek. Bi tırmanış etabı düşünün 2 viraj öndeki kişileri göremiyorsunuz. Hali ile bi gizem ve mücadele söz konusu. En önde 3 kişi olduğunu düşün. 3 kişiden biri olarak atak yapıyorsunve diğer 2 sporcuyu bırakıyorsun ama bunu arkadaki sporcular televizyon aracılığı ile takım direktörlerinden öğrenerek duruma müdahale edebiliyorlar.(grup olarak birleşerek vb) Senin önde olman mücadeleci olmana bu noktada ket vuruluyor. Önde gitmenin anlamı da kalmıyor. Böylece yarışı sezmek hissetmek yerine teknoloji kullanılarak iş basitleştirilmiş oluyor. Eğer takım arabalarından yarış izleme yasaklanırsa çok yerinde bi karar olacağını düşünüyorum.

Mantık karşı çıkıyor ama Ben Lance'in kazanmasını istiyorum. TT de iyi giderse kazanmak için çok asılacaktır.

Cervelo team son dur-ace leri kullanmıyor neden acaba??

Geri