Scudo Sports

Lastik havaları

Scudo
bence o benzincinin göstergesi bozuk, bisikletçiye gidin olsun bitsin.

110psi basıyorum. yol bisikleti.
şehir bisikletlerinde 50-60psi basılıyor.

Ben 1.95 lastikte arkaya 40 psi öne 37psi basıyorum ne çok sert ne çok yumuşak.

@Umut Kılınç37

Dikkat edin yalnız, üzerinde yazan en az basınçtan daha az hava basarsanız yılan ısırığı denen iç lastik patlaması olabilir. En yüksek değer 65 ise en az 40 gerek. Asfaltta performans için bu durumda 55-60, Arazi ve konfor için 40-45 gerek.

@Salih Kü

Bana 40dan fazlası sert geliyor mesela ufak bir tümsek var oradan inerken ön tekerde maşa esniyor bununla beraber lastikte sıkıştığı için bana daha rahat geliyor,arkada ise bazen sert iniyorum ve lastiğin sıkışması gerekiyor ve arazide bu değer 25lere bile düşüyor mesela yağmur yağdığında 20ps ile gittiğimi bilirim kadıköyde eve gelene kadar 7-8tane bisikletli gördüm o gün yağmurda bunların 4tanesi kayarak düştü varsın lastik patlasın düşmekten daha iyidir.

@Umut Kılınç37
Lastik patlaması sorun değilse tamam. 3psi kolay hoşgörülür. Arazide 25 ise size tavsiyem "Gariban Tubeless Sistemi"ni araştırmanız. Yağmurda ama hatanız var, sert lastik daha zor kayar. Yumuşak lastik yayılıp genişler, zemin basıncı düşer ve aynı anda yol tutuşu düşer. Düşen bisikletlilerle ilgili de çok olasılık var. Hızlıdır, yağmurla tanışmamıştır, acemidir, hatalı hareketi vardır,... Sizin bir de dağ bisikleti lastiği olduğunu tahmin ederek özellikle basıncı düşürmemeniz gerekmekte.

Ben de ön 100 arka 110PSI kullanıyorum yol bisikletimde. 24C lastiklerle.

Ben Asfaltta 55 taşlı yolda 40 Psi Vuruyorum Lastiklerim Maxxis Hıgroller Acaba Vurduğum Hava Doğrumudur ?

@Gökhan Toros

Gökhan hangi el pompası var sende ve pompayla terleyene kadar en fazla ne kadar basabiliyorsun? Konuyla alakalı, sorayım dedim.

@ahmetcan44

Hocam nazar değmesin, el pompası ile lastik şişirmek zorund kalmadım hiç :)
Decathlon'dan aldığım karbon pompa var küçük. 130psi gibi gösteriyordu basınç olarak fakat 90 civarı falan max sanırım.
Ben rahat edecek kadar şişirdikten sonra ufak ufak evin yolunu tutuyorum. Daha dikkatli, daha sakin sürüyorum ki hem yılan ısırığı olmasın hem de janta zarar vermeyeyim.

@Gökhan Toros

Maaşallah. :p Ben Tchibo'nun pompasıyla biraz kasıp 75 basabildim de, pompadan pompaya fark oluyor mu diye sordum aslında. Zaten idareten şişiriyoruz pompayla ama 75 basana kadar canım çıkmıştı.

Geri