lastik ebatı hakında bilgi

teker07

Üye
Tepki
5
arkadaşlar yarış bisikleti için lastik hakında bilgiyi forumda hangi bölümde bulabilirim acaba benim merak etiğim yarış bisikletindeki lastiklerin ebatları incelik kalınlık numara yada rakam olarak nasıl anlaşılır maksadım bisikletime antrenmanlarda takabileceğim biraz daha kalın lasik nasıl bulabilirim sonuçta yolar çok bozuk yarış bisikletinin üzerindeki lastikler aşırı ince bu 23 milimetre 22 milimetre bu rakamlar ne anlama geliyor yarışlarda kulanılıan lasiklerin harici antrenman için en uygun lastik tercihi nedir acaba yani antrenman için biraz daha kalın lastik nasıl olmalıdır çünki benim düşüncem yarış harici antrenmanlarda kulanabileceğim salam biraz daha kalın etli butlu lastik ne olmalıdır

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Scudo

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Tepki
2.821
Bisiklet
Colnago
700x20 700x23 700x25 700x28 ben 700x28 kullanıyorum sevgili teker07 28mm lastiğin siyah kauçuk kısmının eni oluyor saygılarımı sunarım teker 07 ve istanbul trafiğinde en makulu diye düşünüyorum

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Giant ın da belirttiği gibi yol bisikleti lastik ölçüleri 700x19'dan 700x28'e kadar değişir.
19-20-23-25-28 rakamları, lastiğin zemine temas eden yüzeyinin mm cinsinden genişliğini ifade eder.
Yol tutuş için geniş olanları, daha az sürtünme ve akıcı sürüş için ise daha dar olanları tercih etmelisiniz.

teker07

Üye
Tepki
5
arkadaşlar benim amacım lastikleri geniş tutup yani genişlik demek havvanın daha çok girmesi demek lastiğe ve buda jant salığı için uygun olur gibime geliyor antrenman için tabi bu çünki yolar çok bozuk biliyorsunuz her ne kadar antalya yoları diğer yerlere göre iyi yada kötü her ne ise benim maksadım daha dayanıklılık için jantlar için hemde antrenman için böyle bir düşüncem var giant ve atletik kardeş teşekür ederim cevapalrınıza ben uzun yılar oldu sporu bırakalı o zamnlar sadece bildiğimiz rus lastikleri vardı dublex günümüzde teknoloji değişti işin boyutuda değişti o yüzden bazı bilgiler için danışıyorum sizlere bu konular hakında biraz muzdarip oldum umarım tecrübeleri devam eden arkadaşlardan faydalanırım

teker07

Üye
Tepki
5
anlaşılıyorki antrenman için en uygunu demek 700x25 oluyor galiba birde 622 ne yazıyor birde çarpıdan sonra o ne demek oluyor acaba :?

Ben antreman için en uygunu şu lastik veya şu ölçü demedim.
Genişledikçe yol tutuş artar, inceldikçe sürtünme azalır, akıcı sürüş sağlanır demiştim.
622 yi bilmiyorum.
Fakat 650 yazanlar, ince ölçüde olan 26"ler oluyor, triatlon lastikleri demek.
Çarpıdan sonrakini üstteki mesajımda açıklamıştım.

teker07

Üye
Tepki
5
teşekür ederim kusura bakma dikatli okuyamadım hem heycandan hemde eve gelir gelmez yaptığım ilk iş forma bağlanmak oluyor hastalık gibi oldu bu olay bende ama teşekürler anladığım kadarı ile en uygunu 700x25 oluyor galiba bunu nerden temin edebilirim kaliteli bir markayı yani bilginiz varmı acaba

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
geniş yol lastiği fazla satan yok, yine de dükkanları arayıp sorabilirsiniz.
Model belirtemeyeceğim çünkü geniş olanlar eski üretimler oluyorlar,
ama marka olarak;
Continental, Maxxis, Michelin, Hutchinson, Vittoria gibi markalar iyidir.