Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik Balans ayarı?

smhcnr

Aktif Üye
Tepki
28
Merhaba,

araba lastifklerinde balans ayarı vardır. Eğer yapmazsanız yüksek hızlarda titrer. Bisiklet tekerlekleri için de böyle bir şey var mı acaba? Bisikleti ters çevirip en büyük viteste sürratle çevirdiğimde titreme oluyor. Tabii üzerinde sürücü varken etki daha az olur herhalde.

Bu konudaki görüşleriniz nelerdir acaba?

Scudo
Lastik iyi oturduğunda dahi biraz yalpa olur, özellikle mtb de yüksek hızlara çıkılmadığından bir sorun olmaz, eğer devamlı olarak 80-90 hızlarla gidiyor olsaydık belki gerekirdi...

Lastik iyi oturdulmadığında ise bayaa bir yamukluk olur ve giderken hoplama hissedilir.

80-90 ile gitmiyoruz tabii. Ancak benim bahsettiğim sağa ve sola yalpa değil zaten yukarı aşağı olan titreme. Sonuçta bisiklete binip de gördüğüm enyüksek hız düz yolda 36-37 yokuş aşağı 50 civarı ve bir titreme hissettmiyorum. Fakat bisikleti ters çevirip pedala abandığınızda sele yerden kesilecek kadar zıplayabiliyor.

Cevabınızdan anladığım merak ettiğim durumun takılacak bir konu olmadığı herhalde. Çünkü bür sorun olarak görülmüyor gibi.

Teşekkürler.

benimde böle bi sorunum var ben jant tellerinin gevşekliginden kaynaklanıyor sanıyorum ama akord dan anlamadıgım icin dokunmuyorum :) benim arka disk fren de problemim var ötüyor ve iyi tutmuyor, ve arka lastigin hızını kesiyor :S :( ): bisikletin mi var derdin var yaa sorunlar hiç bitmiyor ki :):)

@Cevat_Genc

aynen katılıyorum arkadaşım bisikletin mi var derdin var :D :D

bende de disk fren vardı 5 gün öncesine kadar bisikletişin hızını kesiyordu + 10 gün de bi göbek değişitirdim yokuş çıkmaya korkuyordum logan firmasının yapmış olduğu disk göbekleri yokuş çıkmaya gelemiyor ve hemen dişli göbeği sarıyor ve boşa dönüyor bu korkuyla yaşamktansa ben de v frene geçerim dedim ve arka v fren ön disk böle devem ediyom ama o ön diskteki sürtme hep devam ediyor sürtsün önemli değil de bir de ses çıkartıyor ki işte o insanın gücüne gidiyo hem para ver hem ses çıkartsın:D

ayar yapmayı sonunda kaptım ama disk balatalara yamuk olarak geliyor tam düz gelmiyor bu sebepten tam ayarlayamıyom ama onunda çaresini bulcam

benimki sadece disk fren e uyumlu yani jantların pabuç tutacak yeri yok v fren e gecmeye kalksam jantlarıda deiştirmem lazım :( ayrıca ben balataları sökdüm temizledim takdım gerci bunları yapana kadar neler cekdim bi Allah bi ben bilir çok ugraşdım ve neredeyse yeni balata almam gerekiyodu alyenlar biraz yalama oldu ben bidaha bu işlere kalkışırmıyım bilmem ama kendinizde güven hissetmiyorsanız disk frenlere bulaşmayın derim...

@smhcnr
aynı sorunu bende gürol abinin ön lastikde de var elini bıurakdıgı zaman acayip bir sekilde titriyor ama eli gidonda oldugu sürece bir sorun olmuyor sanırım. tamiride mümkün degil gibi bir sey her halde

10 gramlık balans kurşunu koy geçer. :)) Şaka bir yana bir zararı yok sanırım ama insanın sinirini bozuyor işte!

Geri