Scudo Sports

+ larıyla - leriyle bisiklet ve araba. herkesin kendi fikirlerini bekliyoruz. :)))

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Tepki
4.839
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
50 km de araba yaklaşık 3 litre benzin yakar ( 15 lira )
50 km de bisiklet yaklaşık 1500 kalori yakar ( beleşe )
--- bisiklet kazanır ---

araba sürmek para harcatır. yağları korur. hantallaştırır. monotonlaştırır. çevreyi gezdirtmez.
bisiklet sürmek para harcatmaz. yağları yakar. hareketlendirir. neşelendirir. istediğin heryeri gezdirir.
--- bisiklet kazanır ---

araba sürmek trafikte streslendirir. trafikte kavgaya teşvik eder. erken yaşlandırır.
bisiklet sürmek trafikten etkilenmenizi önler. kavgaya teşvik ettirmez. gençleştirir
--- bisiklet kazanır ---

sizinde neşeli fikirlerinizi bekliyoruz :D

Scudo
Bu tartışmalar her zaman olacak.

Bence biri diğerinin yerini doldurmuyor, yerine geçmesine de gerek yok. Örneğin bisiklet benim pazar alışverişimi eve taşımaz; arabadan eve zor taşıyorum :O çoğunlukla bagaj ve ev arası iki üç tur yaptığım oluyor.

Şahsen alacak olsam Land Rover Defender 110 alırım bisikletimi de rahatça arkaya koyarım giderim dağlara..... :)
Ama bu fiyatlarla Türkiye'de benim için hayal.....

• Beğen
Tepkiler: Can_517
ikisinin de yeri ayrı. Yaz hariç (terli işe gitmemek için) öncelikli ulaşım tercihim toplu taşıma. Öğrenci kartın aktarmasında ki ekonominin keyfi. Konu ulaşımsa gene otomobil. misafirlik, konfor, uzak mesafe. Gezi için gene otomobil bagaja mangal atabilirim, taşıyıcıya bisikletimi takar yeni yerler gezebilirim (şile yönünde neredeyse gezmedik yer bırakmadım). Ayrıca otomobil başta genel motor sporları ayrı ilgi alanım; normal yolda sürmek, etaplara katılmak, organizasyonları takip etmek büyük keyif.
.
Bisiklete gelince Stres atmak, dinlenmek ve eğlence aracı evim altunizade de ister Beykoz yönü ister, Maltepe yönü, isterse de Marmaray veya deniz ulaşımıyla Avrupa yakası. Yalnız artık aynı yerlerde gezmekten sıkılmaya başladım. kendime fotoğraf makinesi alıp bisikletle geze geze iki hobi birleştirmeyi planlıyorum. ondan da sıkılınca gerekli güvenlik malzemelerini temin edip adrenalin dolu downhill peşine koşma planım var. çevremde benden sonra çok kişi bisiklet aldı gezme tozma geyik muhabbeti yapıyoruz bu arazi planıma gelince benimle aynı kafada değiller.
.
Başta dediğim gibi ikisinin de yeri yarı ancak birini tercih et derseniz otomobil zorunlu ihtiyaç.

Biri ulaştığım, diğeri ulaşmayı istediğim:)
Tabi arabaya ulaşınca bisikleti bırakacağım ya da arabaya ulaşamadığım için bisiklet aldığım gibi saçma düşünceler kimsenin aklından geçmesin:)

Sirket arabasi kullaniyorum, yakit, bakim, vergi zart zurt masrafim yok.

Dolayisiyla isin maliyet tarafina baksan, arabami kullanmamin benim icin bir eksisi yok.

Gene Halil Ibrahim'in dedigi gibi, bisiklet beni her yere arabam kadar konforlu goturmez. Ikea'dan aldigin raflari bisiklet tasimaz, Ikea'ya zaten bisikletle gidemem.

Ozel islerimi bisikletle yapabilecek kadar vakit luksum yok her zaman. Tatile bisikletle gidemem.

Ornekler cogaltilir. Arabanin avantaji olabilecegi onlarca sey daha yazarim. Buna keyif dahildir. Araba kullanmanin -bana gore- keyfi de ayridir.

Gelgelelim, bisiklet "anlayamazsiniz" kategorisine giriyor biraz. Bisiklet benim icin bir arac degil, amac. Ben zevk olsun diye bisiklete biniyorum ve bundan zevk aliyorum, tek basina bu bile bisikleti diger tum araclarla (arabam dahil) kiyaslanamaz kategoriye sokuyor zaten.

Arabamla gidemedigim yerlere bisikletimle gidebilirim mesela. Haftasonu Bagdat caddesi trafigi buna en guzel ornek. Bisikletimi gittigim kafenin icine sokup ona bakarak kahvemi icebilirim, merakli gozlerin, sorularin muhattabi olabilirim. Arabam ust sinif olsa da en ufak lastik sesi beni rahatsiz eder, bisiklet de lastigin yolda cikarttigi sesi dinlerim saatlerce. Bisiklet beni sarj eder, ferahlandirir, eve gelip aldigim dustan sonra pamuk gibi olurum, arabayla her aksam geldigimde yay gibi gerginken.

Bisiklet benim icin zevk-u sefa..

Arabam konforlu bir arac.

Ikisini kiyaslamam bile.

• Beğen
Tepkiler: ygtdkc
@c. kırmızı

Şehiriçinde bisiklet kullanmak tam bir kavga sebebi oluyor bazen.Her zaman heryerde söylüyorum şahin-doğan gibi araçlar toplanmalı sürücülere dikkat konulu periyodik eğitimler verilip sınav yapılmalı :D Yoksa bizdeki trafik bisiklet olsun yaya olsun araba olsun kavga sebebi.Bunu artıya çevirmek için uzakdoğu dövüş sporları öğrenilmeli :D

Geri