Scudo Sports

Lance Armstrong gibi pedal çevirmek!?

@cparlakgul

Hiçbir şey zannetmeye gerek yok. Doping yapmış, hem de öyle böyle değil. İtiraf etmiş. Düzenbazın teki. Sayısız gencin kanına girdiği, bisiklet sporunun dopingle anılmasına sebep olduğu tartışmalı mı? Hayır. Bununla ilgili bir probleminiz var mı?

Vay efendim çok iyiymiş, dopingsiz de yaparmış... Yapsaymış? Hayır yani sanki doping şartmış gibi konuşulması çok komik. Yapmayın efendim? Doping yapıyorsanız, ahlaksızsınızdır. Bunu dallandırıp budaklandırmanın anlamı var mı? Meşru gösterme çabası cidden abesle iştigal.

Scudo
tamamda ahmetcan her konuda bir düşünceye kitlenip kaldığını görüyorum senin kaçırıdığın şey adamın bir olayı var. hep doping bunlar diyorsunda be abi bir düşün bu adamın tekniği bu adamın taktiği nedir? bir araştırda oku bu adam 18 yaşında ironman triathlonu bitirmiş 25 26 yaşındaki adamlarla yarışmış ve kazanmış 16 yaşında. sen zannediyormusunki peletonda lance ten başka kimse kullanmadı, sen zannediyormusunki 20 günde 3000 km yol gitmek sadece su ile oluyor. bunlar bu işin öbür tarafı. bu konuya dönecek olursak adamın bir tekniği üzerine konuşuyoruz biz sen çıkıp hepsi doping diyorsun, tekniğinide mi dopingle geliştirdi ? konu adamın tekniği konusu, sen yararlanmak istemiyorsan bu konu yokmuş gibi davranabilirsin. tavsiyem bu şekilde.

@Lammarth

serkan ,
pedal çevirme değil, orada değilim ben bu saatten sonra ister ise iyi aile babası olsun benim gözümde beş para etmez adamın teki ,ben adamı silerim parçalarım ortadan kaldırırım ,,evet olabilir 4 yarışı dopingsiz alabilirdi behey kardeşim derler adama niye şeytana uydun niye para var ucunda ondan değilmi ah bu para hırsı adama neler yaptırıyor değil mi,
milyon dolarları kapmak kısa yoldan hemencecik köşeyi dönmek bunun içinde doping haktır demek, bunun hiç bi doğruluğu yoktur ,ayak bileğinin hakkı ile ,bileğinin hakkı ile ter dökmüş adamların hakkı yenmeyecek onların birincilikleri kutsaldır benim gözümde ,avrupa bisiklet yarışlarına yeni düzenlemeler getirilmediği müddetçe bisiklet yarışları olsa ne olur olmasa ne olur ,
bunlar ,yarış öncesi bütün takım elemanları kesin olarak doping kontrolünden geçecek burada bi daha yarış olursa soracağım soru şu olacak bütün takımlar doping kontrolünden geçirildimi, yoksa bu saatten sonra hiç bi birinciliklerin benim için kıymeti harbiyesi yoktur ve avrupa bisiklet yarışları beni bu açıdan hiç mi hiç ilgilendirmiyor ama düzenlemeler olursa sert ve katı olursa o vakit dikkatimi çeker bisiklet yarışları,

evet buldum ama türkçe değil,,

arkadaşlar adamın tekniğine laf etmiyorum doping olayına karıştımı ve de yaptımı iş bitmiştir ve tüm birincilkleri elinden alındımı iş bitmiştir bisiklet tarihine kara bi leke olarak geçmiştir asla bu adamı affetmeyeceğim ,bizim aytekin erzan bu adamdan daha dürüst, adam hiç olmaz ise doping almıyor yarışlarda ,,ve soner dangır keza edirnede birinci oldu,doping mi aldı soner yooo, haşa ..evet basın en büyük suçlu bence bu adamı şişirdiler senelerce,
basın bu dopingi ya biliyordu ya da bilmiyordu çok kişi hayal kırıklığına uğradı bu olay sonrası ,,bende dahil,

Lance'n yarıştığı dönemlerde, bütün bisikletçiler doping yapıyordu. o yüzden ki, elinden alınan başarılar, kimseye de verilmedi. doping, hiç olmaması gereken bir şey, burda hemfikiriz. Ama lance'in bu başarıları sadece dopingle yaptığına inanmak, bunu savunmak çok doğru değil. çok iyi bir tekniği, hırsı vardı adamın. tam bir efsane. düzenbazlığı da yanına kalsın, kaldı da zaten : )

bu pedal olayına gelirsek, eğer lance bu şekilde çeviriyorsa mutlaka faydalıdır.

Lance gibi değilde lise zamanında kulüpte sürmeye başladıgım zamanlarda hastası oldugum ispanyol efsane indurain gibi çevirmeyi isterdim.

buradaki olay "tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" atasözü ile açıklanabilir. :D

bizim onu silmiş olmamız, ahlaksız olduğunu ilan etmemiz ve hatta tüm Avrupa yarışlarının artık gözümüzde bir değerinin olmadığını ilan etmemiz kimin umurunda?

veya birilerin umurunda olsa dahi, bunlar bu konu altında niye konuşuluyor? bir bisikletçinin tekniği üzerine açılmış bir konu niye bu kadar kirletiliyor?
bu tekniğin "olur" yanları veya "olmaz" yanları hakkında varsa bir sözünüz buyrun konuşalım.

yok amaç bu adamı taşlamaksa; açalım bir Lance'i taşlama konusu. Herkes girip o konuya istediği gibi saydırsın adama.

ve şu meşur sözü unutmamak gerekir "reklamın iyisi kötüsü olmaz". sırf bu skandal sayesinde dahi insanlar bisiklet dünyasından daha çok haberdar oldular. daha önce bisiklet dünyası üzerine belgesel çekme ihtiyacı bile duyulmuyordu. sırf bu skandal sayesinde insanlar bisiklet dünyasında ne kadar çok para dönebileceğini gördüler. bisiklet dünyasında Lance gibi bir adamın dahi doping yapmayı göz alacak şeyler olduğunu insanlar görmüş oldu.

ve şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Lance dediğimiz kötü adamın dünya çapında bisikleti sevdirdiği insan sayısı şu bizim bisikletforumdaki tüm üyelerin toplamın yaptığından çok daha fazladır.
onun sayesinde bisikleti sevenler şimdi gidip hepsi dopinge mi başladı sanki? veya bu skandal yüzünden bisiklet sporunu mu bıraktı?

geçiniz efendim bu lakırdıları. Hatice ye değil neticeye bakalım. bu skandal bisiklet sporunun daha çok duyulması sağlamıştır.
sokaklarımızda futbolcu olup parayı ve şöhreti yakalamanın hayalini kuran milyonlarca çocuk var.
artık belkide bu çocukların bir kısmı bunu bisiklet dünyasında yapmak isteyecek.

ve herbirkaç senede bir, böyle skandallar olsun bisiklet camiasında. insanlar bu camiayı konuşsun artık. yeter artık 3 büyüklerin derbi muhabbetleri.

her türlü pisliğin, şikenin döndüğü futbolu niye silmiyoruz ki?

konumuza dönecek olursak;
klasik pedallama kuvveti aşağı yönde uyguluyoruz. aynakol ve zinzirler vasıtasıyla bu kevvet 90derece döndürülüp tekerlere iletiliyor.
burada ise kuvvet yönü döndürülmeden doğrudan iletim yönünde bir kuvvet uygulaması var gibi.
bana bir Ar-Ge sonucu oluşmuş bir teknik gibi geldi.
yabana atmamak lazım

@Gökhan Toros

Buna eklemek istediğim birşey daha var; söz konusu olan bir bisiklet yarışı değil, triathlon, adamlar bisikletten indikten sonra 21 kilometre (yarım ironman olduğu için) koşacaklar. Bu yüzden yarışın bisiklet bölümünü en kısa sürede bitirmek tek amaç değil, bacakları koşu bölümüne saklamak da gerekiyor. Normal pedal çevirme tekniği ile işin çoğunu ön-üst bacak kası (kuadriseps) yapar, bu kasınızın koşu bölümüne taze girmesini istiyorsanız arka-üst bacak kaslarını (hamstring) mümkün olduğunca fazla kullanmanız gerekir. İsmini anmak istemediğim dopingcinin tekniği de buna yarıyor.

Alp Bey, burada kondisyonu değilde, tekniği konuştuğumuzu varsayarak diyorum ki; "gerekmiyor"

İsmail Bey, atladığımız bir nokta var. Belki doping almamış olsa bu tekniği kullanmak O'na bir fayda sağlamayacak. Kondisyonu zayıf olan birinin bu tekniği kullanması ona bir fayda sağlamayabilir. Böyle olunca da kondisyon ister istemez çok fazla önem kazanıyor. Doping konusunda yorum yapmak istemiyorum zira konu teknik ama dediğim gibi kondisyonun artması tekniği de etkileyeceğinden mecburen doping konusunu da açmak zorunda kalıyoruz.

adamın tekniğine kim laf etti hiç kimse ,
bizde diyoruzki kim burada lens konusunu açar ise bende onun yaptığı dopingi hatırlatırım bu böyle biline ,
bu camida kim doping yapmamışki bırakın bu işleri,
doping almasınlarda sürsünler bileğinin hakkı ile alsınlar ,
böylemi tanınacak avrupa bisiklet yarışları bırakın bu işleri alayı doping aldı tabi,
azıcık etik durun,
sahtekarlığı nerede ise alkışlayacaksınız,
lens kara bir leke olarak tarihe geçmiştir diğerleri gibi bu böyle biline, bunu herkes kabul edecek ,
haaaa,,
adam gibi yüksek hakem heyeti varmı
ne yapar yüksek hakem heyeti ya da doping kurulu,
niye göz yumuyorlar
rüşvetmi alıyorlar takımlarının kurucularından
bu avrupadaki bisiklet takımlarını kim finanse ediyor,
madalyanonun arka tarafında ne olmuş
birileri bi gün bunları araştıracak kirli gömlekler ortaya çıkacak
atatürk ün lafını çabuk unutmayalım
ne dedi ata
ben sporcununun ahlaklı olanını severim demedi mi ben de diyorum sporcu ahlaklı olacak dürüst olacak buna dikkat etmeyenin bu camida yeri yoktur..

@alp değer tanrıverdi
Alp Bey, benim bu teknik ile ilgili bildiklerim;
bu tekniğin İronman Triathlon yarışlarında kullanıldığı yönünde. bu yarışlarda bisiklet etabından sonra 21km koşu var. koşuya daha dinç kaslarla başlamak için koşudan kullanılan ana akslardan daha farklı kas gruplarını çalıştırabilmek adına uygulanan bir teknik. yani asıl amaç daha hızlı gitmek değil. aslen koşu için gerekli olan kasların daha az yorulması hedefleniyor.
.
hernekadar bu adam sahtekarda olsa, bisiklete yıllarını vermiş bu ve benzeri kişilerden öğreneceğimiz şeyler olduğunu düşünüyorum.
"bu adam kötü, hadi bu silip atalım" demenin bize bir faydası olmayacak

ferdiun tezbaşaranı kim tanıyor adam yaşamını bisiklet sporuna adamış , bu adam ile tanıştım yaşamı boyunca ne doping alması ona 56 feridun diyorlar idi zamanında ayna kolu 56 diş 56 diş çeviriyor idi ,,

Kudret Bey, Ahlak polisi gibisiniz maşallah :D
bisiklet camiasında kimin yeri var veya kimin yeri yok kısmı bizlerin karar vereceği bir olay değil ve bisiklet camiasına katkısı olan herkesi "sahtekar olsalar dahi" alkışlarım.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Ece
ismail bey,
sizin görüşüne saygı duyarım ,
ha evet tekniğine asla laf etmem ama şeytana uymayacaktın,çok kişinin sana karşı olan güvenini saygısını yıkmayacak idin dürüst kalacaktın o kadarda zalim değilim bakmayın, tabiki onun tekniği ile ilgilenirim ne demiş ona bakarım ama öteki yönü ile doping gerçeği ilede adamı silerim ,benim yapım böyle ,keşke olmasa idi değilmi.
ha şunuda unutmayın içten içe içini kemirir bu durum bence,
yani eminim lens pişmandır ,ve vicdan azabı çekiyor olabilir
bi insan önce kameralar karşısında basın karşısında yalan söyleyecek yapmadım doping diyecek defalarca seyrettim belgeselini sonunda yaptım diyecek, bu insanın kişiliğinin içerden nasıl bi çatışma haline geldiğini varın tasavvur edin,herhalde lens çok iyi biliyor bence onun içi rahat değildir..

Cuma günü bu başlığı gördüm ve hiç bir yorum yoktu o sıra. Tesadüf bu ya Cumartesi-Pazar Atilla takımıyla Yalova-Çanakkale turuna katılacaktım. Aklımda kalsın Atilla hocaya sorarım dedim. Nitekim Bandırma'da akşam konuyu açtım. Atilla buna topuk hareketi diyor, sadece açısı değil, bisiklete paralelliği de farklılık gösteriyor. Kendisi bir topuk problemi nedeniyle yıllarca ünlü bisikletçileri tüm ayrıntılarına kadar izlemiş. Söylediği şu: Topuk hareketinin performansla veya konforla hiç bir ilişkisi yok. Topuk hareketine bisikletçinin karakteristik davranışı diye bakmam gerektiğini ve bunu taklit etmenin hiç bir faydası olmayacağını söyledi. Bana o sırada örnek olarak Ulrich'i verdi (ben tanımıyorum), çok iyi bir bisikletçi ancak topukları yere paralel sürüyor dedi. Önemli olan fiziksel yapına en uygun tekniğini kendin keşfetmen ve sana uyanın bir başkasına uymayacağı. Daha çok örnekler verdi ama o sırada çay molasındaydık ve çoğu aklımda kalmadı. Örneğin zamanında bir Türk bisikletçinin yokuşlarda çok iyi olduğunu ama selesini hep gidon seviyesinde tuttuğunu söyledi. Normalde yokuş çıkarken selenin gidondan çok yukarıda olması lazım dedi. Açıkçası bunlar Atilla hocadan aldığım yorumlar. Doğrudur yanlıştır emin değilim tabi. Geldim konuya baktım patlama yapmış, konu doping yemiş maalesef.

attila atay ile de muhabetlerim olmuştur, kendisine teşekkür ederim ,değerli bilgileri verdiğin için sanada teşekkür ederim bahadır dostum. son derece doğru bir tesbit kendi sitilini yaratacan önemli olan fiziksel yapına en uygun çizgini bulmak keşfetmek onu özümsemek, bunlar son derece doğru tesbitler sana uyanın bir başkasına uymaması.

Sahtekarların ve sahtekarlığın alkışlanması bize mi özgü acaba?
Herif zimmete para geçirmek gibi mali suçlardan hapis yatıyor. Ordan bi Bursalı diyorki -adamın sayesinde bi sürü ekmek yiyen var.
ben de diyorumki -kardeşim onun sayesinde ekmek yiyemeyenleri ne yapacağız?

Geri