buradaki olay "tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" atasözü ile açıklanabilir.
bizim onu silmiş olmamız, ahlaksız olduğunu ilan etmemiz ve hatta tüm Avrupa yarışlarının artık gözümüzde bir değerinin olmadığını ilan etmemiz kimin umurunda?
veya birilerin umurunda olsa dahi, bunlar bu konu altında niye konuşuluyor? bir bisikletçinin tekniği üzerine açılmış bir konu niye bu kadar kirletiliyor?
bu tekniğin "olur" yanları veya "olmaz" yanları hakkında varsa bir sözünüz buyrun konuşalım.
yok amaç bu adamı taşlamaksa; açalım bir Lance'i taşlama konusu. Herkes girip o konuya istediği gibi saydırsın adama.
ve şu meşur sözü unutmamak gerekir "reklamın iyisi kötüsü olmaz". sırf bu skandal sayesinde dahi insanlar bisiklet dünyasından daha çok haberdar oldular. daha önce bisiklet dünyası üzerine belgesel çekme ihtiyacı bile duyulmuyordu. sırf bu skandal sayesinde insanlar bisiklet dünyasında ne kadar çok para dönebileceğini gördüler. bisiklet dünyasında Lance gibi bir adamın dahi doping yapmayı göz alacak şeyler olduğunu insanlar görmüş oldu.
ve şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Lance dediğimiz kötü adamın dünya çapında bisikleti sevdirdiği insan sayısı şu bizim bisikletforumdaki tüm üyelerin toplamın yaptığından çok daha fazladır.
onun sayesinde bisikleti sevenler şimdi gidip hepsi dopinge mi başladı sanki? veya bu skandal yüzünden bisiklet sporunu mu bıraktı?
geçiniz efendim bu lakırdıları. Hatice ye değil neticeye bakalım. bu skandal bisiklet sporunun daha çok duyulması sağlamıştır.
sokaklarımızda futbolcu olup parayı ve şöhreti yakalamanın hayalini kuran milyonlarca çocuk var.
artık belkide bu çocukların bir kısmı bunu bisiklet dünyasında yapmak isteyecek.
ve herbirkaç senede bir, böyle skandallar olsun bisiklet camiasında. insanlar bu camiayı konuşsun artık. yeter artık 3 büyüklerin derbi muhabbetleri.
her türlü pisliğin, şikenin döndüğü futbolu niye silmiyoruz ki?
konumuza dönecek olursak;
klasik pedallama kuvveti aşağı yönde uyguluyoruz. aynakol ve zinzirler vasıtasıyla bu kevvet 90derece döndürülüp tekerlere iletiliyor.
burada ise kuvvet yönü döndürülmeden doğrudan iletim yönünde bir kuvvet uygulaması var gibi.
bana bir Ar-Ge sonucu oluşmuş bir teknik gibi geldi.
yabana atmamak lazım