Scudo Sports

Lance Armstrong doping yapmış mıdır?

@Gün A. O da doğru bir defa kullan bitsin olmuyor ama şu an 2000 li yıllara göre daha sıkı değilmi denetlemeler ? Gerçi adama arka odada biraz para verdinmi sıkıntı olmaz.

Scudo
@mehmet ulaş

Şu anda biyolojik pasaport uygulaması ile WADA ve UCI işi daha sıkı tutuyor...

Ancak şu da var ki, teknoloji aynı zamanda dopingçiler lehine de gelişiyor.

Yine de gözden kaçan vardır...

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Armstrong şunu demek istiyordu "herkes yapıyordu", fakat ben kazanınca ışıklar bana doğru çevrildi ve diğerleri karanlığa saklandı. Yapmayanlar olsaydı emin olun o 7 senenin sıralaması için ne yapıp eder başvuru yaparlardı, hiç duydunuz mu ben doping yapmadım neden birincilikler bana verilmiyor ? İlk 10 sırada ki kimse böyle bir şey istemedi, söylemedi. Düşüncem şöyle ki bazı maddeler o kadar küçük ki yemeklerden bile çıkabiliyor kimisini serbest bırakmak, sporcuları az da olsa rahatlatmak düşünülebilir.

@Serkan.ÇABAŞ

İşte ben de ne zamandır bunu söyleyecektim içimde kalmış, yorumu görünce atladım; bu Horner'ın Vuelta'yı 40 yaşında nasıl kazandığını düşünüyorsunuz? :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Mutlu Köksal Steroidin geri dönüsü yok yanlız.Discovery belgeselini izlersen "Anabolic Streroidler" uzmanlar geri dönüsünün olmadığını vurguluyor.Belki buna benzer dısa az zarar veren bisey kullanıyordur diye düsünüyorum.

@Ferecov
Adamdır :D

Konuyu ana sayfada gorunce noluyoruz dedim :) Dusuk rakimlarda alyuvar sayisi yuksekken kanini stoklayip yuksek rakimli etaplarda mevcut kaniyla takas edecek kadar gozunun dondugunu duyduktan sonra diger sporcularin yaptigi dopingler bir an masum kalmisti gozumde. Ama ne fark eder ya, zaten herkes yapiyordu (!)

Edit: Profil fotografim ironik, farkindayim.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Atı alan üsküdarı geçmiş. Adam milyon dolarcıkları cebe indirmiş. Bu saatten sonra bunun tartıması gereksiz.

Bundan sonra, eğer şüphe varsa, organizatörlerin biraz daha dikkatli olup, dopingli sporcuları artık yarıştırmamaları gerekiyor.

@osiosborn Şuanda milyon tane dava açıldı; elindeki herşeyi geri almaya çalışıyorlar ve büyük sıkıntıda :harika:

Tyler Hamilton ve Lance başta olmak üzere bütün Amerikalıların ''Avrupaya geldiğimizde şok olduk, herkes bizden çok üstündü o yüzden doping yapmak zorunda kaldık'' lafı hikaye çıktı.

Lance Armstrong'un mahkemede verdiği ifadede ilk doping kullanmaya Avrupa'ya geldiği ilk sene yani 1993'de başladığını söylemiş yani geldik bizden çok iyi yarışıyorlardı o yüzden aldık olması için en azından bir 1 sene beklersin görürsün değil mi, bakıp bunlar bizden çok iyi sürüyor, acaba nasıl yapıyorlar deyip sonra doping olduğunu keşfedip, doping bulup takım olarak kullanmaya başlamaya karar vermek öyle birkaç ay içinde olacak şeyler değil...

Sonunda doping yaptıklarını hep dile getirdiğim Ruslar ile ilgili haberler çıktı, devlet eliyle yaparlar demiştim.
(link)
(link)

(link)
Hep iddia ettim Ruslar ile ilgili özellikle 90 öncesi Sovyet ler bu işi devlet kültürü ve diğer ulkerele karşı sporu üstünlük kurma aracı olarak gördüklerini düşünüyordum. Yavaş yavaş ortaya çıkıyor artık. Bu daha olanın bence yarısı bile değil.

Geri