Scudo Sports

Lance Armstrong doping yapmış mıdır?

İyide mahkeme kararı ile doping yaptığı nasıl kabul edilecek . Kanıt yokki ? Kanıt olsa dallanıp budaklandırırlarmı ? Çat diye alırlar varını yoğunu . Takım arkadaşlarının hepsi kullandık diyor , desemki burdan alsalar ( Sonuçta bu bi takım savaşı ekibinde 6 kişi dopingli olsun seni çeksin sende doping yok sen kazan , yok ya ne güzel iş ) ama daha önce bu sebepten dolayı dopingli sayılıpta galibiyeti elinden alınan yok !! Birde elinden aldık diyen kurum amerikan kurumu :) Hadi çıkalım bakalım işin içinden... Hastalığına gelince adam zaten hergün testesteron basıyor . Yarıştırmasaydın ozaman !!!

Haa bisiklet sporunu yükseltmek için bir kahramanmı lazımdı ? Ciddi ciddi bu yüzden göz yumup adamı silerlerse , Armstrongu kahramanlaştıranlar gider adamların yüzüne tükürür. Bunu bu şekilde açıklayamazlar. Kimsenin bisiklet sporuna saygısı kalmaz .Zaten Pekte kaldığını sanmıyorum. 1990 lı yıllardaki sponsor yapısına bakın şimdikine bakın . Biz amanlar büyük bankalar telekom şirketleri sponsor iken şimdi tüm takımların sponsorlarını toplasan bi banka sponsorluğu etmez. Ciddi sponsorlar neden çekildi dopingten !!! Kolay kolayda ayağa kaldıramazlar .

Zaten yarışların eski zevki kalmadı Voeckler dağların kralı mayosunu kazandı :) Richard Virenque , Laurent Jalabert gibi bisikletçilerin yıllarca egale ettiği mayoyu alakasız bi bisikletçi aldı .

Keza Wiggins önündeki güç ölçerden devamlı watt kontrolü yapıyor . Adam önüne atak yapılamayacağını yapılsada başarılı olamayacağını biliyor . E nerde kaldı sürpriz ataklar ?

Froome tam kaçacaka arkadan telsize bir ses " kaçamazsın otur görevini yap , domestiklik " bu ne ya bu ne biçim yarış !!! Formula 1 izle daha iyi .

Gün geçtikçe daha da kötü olacak . Gen dopingleri başlayacak ( belkide başladı ? ) . Usain Bolt un labratuar eseri olduğunu idda eden kesimler mevcut !!!

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@Oksal Özdöl

Kariyeri boyunca hiç doping testlerinde yakalanmamış, ama daha sonra doping yaptığını itiraf etmiş sporcular vardır belki, biraz araştır.:) Politika herşeydir. Keşke biraz daha az fanatik olabilsen. Özetle, testlerde yakalanmamış olması %100 güvence değil. Doping yapan sporcu testlerde kesin yakalanır diye bir gerçeklik yok malesef. Yakalanması sadece bir ihtimal, kesinlik değil. Hele ki UCI ye ve hatırı sayılır kişilere para "bağışı" yapan bir sporcuysanız ve üstüne arkanızda ciddi bir politik güçle beraber spor için bulunmaz bir hikaye olanağıda varsa bu ihtimalin düşmeside hiç şaşırtıcı değil. ;)

Lance Cem' inde dediği gibi bana göre spor tarihinin en büyük kurmacasının baş kahramanıdır. Tipik Amerikan işi.

@Oksal Özdöl

Kanıt olmasa , USADA işin bu kadar üstüne gitmez . Orası Amerika , aksi halde Lance dava açar ; yüz milyon dolarlar kazanır . Hırsızın bile girdiği evde mahsur kalmaktan dolayı dava açıp kazandığı , komşunun köpeği bana havladı psikolojim bozuldu diyen adamın dava açıp kazandığı , mumun üzerinde bu yalnızca aydınlatma amaçlı kullanılır diye uyarının olmamasından dolayı dava açanın kazandığı , patronum bana şişt dedi diye taciz davası açanın kazandığı bir ülke burası . Her 1 mühendise 7 avukatın düştüğü bir ülke . Hukuk konularında af yok . Dediğin gibi olsa Lance duman eder ortalığı . Lance'in suçlu olduğuna dair gerçek deliller var .

O.J.Simpson davasını internetten bir araştırın . Çok ünlü bir sporcuydu ve karısını öldürdüğü iddia ediliyordu .Nerdeyse herşey aleyhine olmasına rağmen yine de açık kapı olduğu için adamı mahkum edemediler . Lance'i cezalandırmalarının vardır bir sebebi. Sırf sansasyon olsun diye yapmazlar bunu. Sonuçta Lance'te doping çıkması kimin kazancına ?

Ayrıca Bjarne Riis'te hiç dopingten yakalanmadı . Laurent Fignon , Anquetil'de yakalanmadı . Ama hepsi kullandıklarını itiraf ettiler

Birde şöyle düşünün madem suçsuz , niye karşı dava açmıyor ?

"Neden bana iftira ediyorlar " demiyor

Bu da son haber

Lance'in önceki yıllara ait kan örnekleri tekrar test edilmiş ve dopinge rastlanmış . USADA , 2 hafta içinde UCI'ya nihayi raporu yollayacak .

(link)

Bakın USADA ne demiş

The anti-doping rule violations for which Mr. Armstrong is being sanctioned are:

(1) Use and/or attempted use of prohibited substances and/or methods including EPO, blood transfusions, testosterone, corticosteroids and masking agents.

(2) Possession of prohibited substances and/or methods including EPO, blood transfusions and related equipment (such as needles, blood bags, storage containers and other transfusion equipment and blood parameters measuring devices), testosterone, corticosteroids and masking agents.

(3) Trafficking of EPO, testosterone, and corticosteroids.

(4) Administration and/or attempted administration to others of EPO, testosterone, and cortisone.

(5) Assisting, encouraging, aiding, abetting, covering up and other complicity involving one or more anti-doping rule violations and/or attempted anti-doping rule violations.

EPO , kan transferi , testesteron ve maskeleyici kullandığı ; bunların ticaretini yaptığı , diğer sporcuları bunlara yönlendirdiği suçlamaları var . işin özü kendi kullandığı yetmediği gibi organize etmiş .

Çok kelleler gider bu işte . Lance'le bitmez , Bruynell , Mc Quaid . Off hayal bile edemiyorum kopacak fırtınayı

(link)

@Aytaç Biber

Fanatiklikle alakası yok olayın olay gerçek .Dünyadaki en pislik bulaşmış sporun sporcusunu savunmam . Benim kızdığım adamı Iron Man yarışmalarından man ettiler .Herif dnyaca ünlü sporcuların kafalarına dan dan diye çaktı gitti . Beğenmediğimiz takım oyunlarında bile bukadar sansasyonel olay olmuyor.

Olayın fanatiklikle alaksı yok yani . Lance cidden balonsa ve insanlar uyutulduysa bisiklet bir spor olamaz artık . Kimsenin güveni kalmaz . İzlenmezde hakkında da konuşulmaz .

Ama herkes doping yapıyorsa adam herkesle beraber doping yapıp 7 defa 7 DEFA bu turu üstüste kazanıyorsa bu adam o 7 yılın en iyisidir :) Buna ister fanatiklik de ister sempatizanlık. Belirttiğin fikirin benim için önemi sıfır . Adam olmuş mu olmuş . Çıkıpta 7 yıl sonra bu adam doping yapmış deyince komik oluyor :) 7 yıl geçmiş be . Diğerleri doping yaptıklarını açıklamışlar . Onların neden almıyorlar galibiyetlerini ? Zaman aşımımı var ? Nedir yani ? Ne özellikleri var . Ben mi lance fanatiğiyim ? sen mi Lance i çekemiyorsun ? diğer tüm çekemeyenler gibi ?

• Beğen
En saçma tarafta şu . Sanki Real Madridli Christiano Ronaldo hiç doping yapmıyor . Bir sezonda 72 maç oynayıp 50 gol atmayı bir bana açıklasın . Sanki Messi hiç doping kullanmıyor . Bizim Türkiye Liginde herşey dosdoğru . Neden yalnızca bisiklet sporunun üstüne bu kadar gidiliyor . En ilginci bu

Bir de Türkiye Medyasına sesleniyorum . Bütün sene 2 satır bisiklet haberi geçmezler , 2 saat bisiklet yayını koymazlar . Ama akbaba gibi bütün bisiklet doping haberleri , Fener maçının haberinden hemen sonra verilir.

Böyle yavşaklık olmaz .

@Oksal Özdöl

Ben Lance' ı niye çekemeyeyim? Sanki adama karşı yarıştım da kaybettim. :) Saçmalık. Tam tersi, kitaplarını okudum ve ben de herkez gibi takip ettim. Ama babamın oğluymuş gibi bir fanatiklikle yok efendim doping yapmadı savunması yapmıyorum. Bu çok saçma çünki. 7 tur şampiyonluğundan ve koca bir kariyerden bahsediyoruz. Öyle kimse "sıkıldım" diyip sırtını dönemez. O kadar mahalle ağzı ile küstüm oynamıyorum ayağı yapılacak iş değil bu iş. Ayrıca yeni yeni bilgiler gün ışığına çıkıyor. Ciddi bir organize suç var. Sen istediğin kadar gözlerini yumabilir, inanmayabilir, daha objektif bakanları çekememezlikle suçlayabilirsin. Sorun değil yani, gerçek, gerçektir. :)

Bisiklet tarihinin en büyük sporcusu ve aynı zamanda en düzenbaz sprocusuyla karşı karşıyayız . Sporculuğuna gelirsek eli öpülür ama düzenbazlığının da cezasını çekmeli

Tyler Hamilton'un yeni çıkan kitabı "The secret race"i okumak gerekir sanırım. Hamilton Armstrong'la birlikte beraber epo aldıklarını yazmış. Armstrong'un kişiliğinin de bayağı zayıf olduğu iddia edilmiş. Bir iddiaya göre kendisine çok yakın geçen bir arabanın şöförünü kırmızı ışıkta yakalayıp fena bir şekilde dövmüş.
Hamilton'ın şu cümlesi hoşuma gitti: “I’m happy to see my sport cleaning itself up over the past few years … The winning time up Alpe d’Huez in the 2011 Tour was 41:21; back in 2001, a rider with that time would have finished 40th.” Özetle 2011'de Alp d'Huez birincisi 41:21 yapmış. 2001'de olsa bu dereceyle anca kırkıncı olunurmuş. Son bir kaç yıldır spor temizleniyor diyor Hamilton.

Kitabın güzel bir özetine buradan ulaşabilirsiniz.
(link)

@nükleer kedi
Kariyeri süresince yeteri kadar para kazanamayıp, sonunda bu kitabı yazmak " emeklilik sigortası" gibi bir şey. Hamilton' un kaç kere yakalandığına bakarsanız, artık bisikletten yarışçı olarak para kazanamayacağını anladıktan sonra bu yola girdiğini görürsünüz. Bir yakalandın, haydi gençtin diyelim, ikincide aklın neredeydi, üçüncüde... 8 seneyi yeyince uyandı!
Bu kitaba verecek param yok, emekli sandığı değilim.:)

fakirlikten öldü ölcek adamın son çırpınışları işte... bu kitap sadaka niyetine alınmalı bakalım neler sıkmış

:D Hemen de bitirdiniz Hamilton'ı. Hamilton kendisi zaten doping yaptığını itiraf etmiş biri, 2004 olimpiyat madalyasını kendi teslim etmiş. Armstrong hakkında iddialarda bulunan tek kişi o değil biliyorsunuz.
Bu arada kitabın tek yazarı da Hamilton değil incelerseniz asıl adamın kim olduğunu görebilirsiniz. Kitaba ben de para vermeyeceğim, kütüphaneme sipariş ettirdim onlar getirecek :D

• Beğen
USADA Lance Armstrong’un dosyasının bu hafta içinde Uluslararası Bisiklet Biriği’ne (UCI) iletileceğini belirtti bakalım neler olacak

• Beğen
@ReşitÇağırgan
Makale icin tesekkürler. Fakat neye dayanarak iddia ettigini anlayamadim. Zeki ve basarili bir sporcu olmadigini iddia eden kimse yok ki!

Bana kalırsa Fraysse'nin Armstrong'un içinde bulunduğu düzenden haberdar olma ihtimali oldukça düşük. Özellikle de Armstrong'un sezonun büyük bölümü Avrupa'da yaşadığı ve yarıştığı düşünülürse. Biraz gözü kapalı inananlardan biri gibi geldi. Biraz Armstrong'un kişisel antrenörü Carmichael'in açıklamaları gibi olmuş. O da en son olarak şöyle demişti "I am convinced that he was the best athlete." yani "En iyi atlet olduğuna şüphem yoktu." Tamamen kaçamak bir ifade. Aslında bugün itibariyle geldiğimiz nokta için Armstrong doping yapmış mıdır kimse bilemez diyemeyiz. Son gelişmelerle USADA'nın verdiği hükme Armstrong itiraz etmedi ve bu suçlamaları böylece kabul etmiş oldu. Burada kaç kere suçladılar, kendini akladı, seneler sonra yine suçluyorlar adam sıkıldı ve bunlarla uğraşmak istemiyor, bu nedenle karara itiraz etmedi gibi bir şey söz konusu olamaz, elit atletlerin böyle bir lüksü yok. Nasıl yıllar boyu savunduysa bu sefer de savunması lazım, sonuçta yarıştığı dönemde inanılmaz başarılar ve inanılmaz paralar kazandı. Bunları kazanmasını biliyorsa, gerektiğinde savunacak da. Benim gördüğüm, okuduğum açıklamalar, ifadeler gerçekten böyle bir düzeneğin var olduğuna işaret ediyor. Yıllar önceki şampiyonlukları geri almak çok saçma geliyor demişsiniz, ona da katılmıyorum aslında, nedeni de şöyle. Burada ufak bir olaydan bahsetmiyoruz, yıllarca devam eden, içinde onlarca kişinin bulunduğu ve mafyavari bir şekilde yapılan bir sahtekarlıktan bahsediliyor. Bunun üzerinden onlarca yıl bile geçmiş olsa ortaya çıkarılması herkes için spor için çok önemli. Ve burada asıl verilen mesaj "Bugün bir şekilde doping yapıp yakalanmadan bir başarı elde etseniz de yıllar sonra da olsa bu ortaya çıktığında başarılar elinizden alınacaktır". Yani burada şu anki sporculara verilmek istenen bir mesaj var. Onların bu yola meyillenmelerini engellemeye çalışıyorlar. O nedenle bu yapılan da doğru bence.

1000 tane teste sizide soksalar sizde bıkarsınız . Elit atlet psikolojisine sahip olmadığınız için bu konuda görüş belirtmeniz anlamsız...

Armstrong'un 1000 kere doping testine girdiği söylemi de maalesef külliyen yanlış, gerçekleri öğrenmek istiyorsanız buraya bir bakmanızı tavsiye ederim: (link) Burada Lance'ın tabii tutulduğu veya tutulmuş olabileceği testler teker teker sayılmış ve çıkan sayı 236. Yaklaşık 17 - 18 sene profesyonel olarak aktif olduğuna göre, bu da yine yaklaşık olarak 27, 28 günde bir teste tekabül eder. Bu da son derece mantıklı bir aralık. Kaldı ki, kendisi dönemin bisikletçilerinden daha fazla başarı kazandığı için kaznadığı yarışlar sonrası ekstradan teste tutuluyordu kurallar gereği, hiçbir şekilde gereksiz yere ve durduk yerde teste alındığı olmadı. Sonradan icat edilen testler değildi bunlar ve bu testlere gireceğini önceden biliyordu. O nedenle yukarıda yazdığım gibi sıkıldım, bıktım deme lüksü yok, ne Lance'ın ne de başka hiçbir atletin. Zaten sıkılmış olsa gerçekten, bunu aktif olarak yarıştığı dönemde dile getirirdi, emekliye ayrıldıktan yıllar sonra ve hakkında çok ciddi suçlamalar olduğu zaman değil.

Evet arkadaşlar bu konuda sona doğru oldukça yaklaştık. Gün içerisinde USADA hazırlamış olduğu 1000+ sayfalık raporu UCI, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) ve World Triathlon Corporation (WTC)'a gönderdi. Kamuoyuna ise çok kısa bir özet geçildi. İlk göze çarpanlardan biri Lance aleyhinde toplam 26 kişinin yeminli şahitlik yaptığı. Bunlardan 11'i Lance'ın eski takım arkadaşlarından Frankie Andreu, Michael Barry, Tom Danielson, Tyler Hamilton, George Hincapie, Floyd Landis, Levi Leipheimer, Stephen Swart, Christian Vande Velde, Jonathan Vaughters ve David Zabriskie. Şu an çok vaktim olmadığı için daha fazla detay ekleyemiyorum ama USADA'nın açıklamasının linkini vereyim: (link)

Bu da George Hincapie'nin kendi resmi sitesinden yapmış olduğu açıklama. Muhtemelen bu yazıyı hazırlamışlar ama yayınlamamışlardı. USADA'nın açıklaması sonrası hemen yayınladılar: (link)

Leipheimer dopingi kabul etmesinin ardından Omega Pharma-Quick Step tarafından askıya alınmış.
(link)

• Beğen
Geri