Scudo Sports

La Vuelta 2013

@Ozan Güneri

tam olarak anlayamadım, time trial gidonları ve bisikletlerinin aerodinamileri standart yol bisikletlerinden zaten tamamen farklıdır. yolla mı karşılaştırarak yoksa tt bisikletleriyle mi karşılaştırarak bunu dediniz? çünkü ben fotoda normal bir tt bisikleti görüyorum.

Scudo
Sele üstü zamanımı kısa tutarak son 12 km ye ve tırmanışa yetiştim :) Sky takımı beklediğim süprizi yaptı ama ters yönde fıs çıkarak :) inşallah toparlarlar diyeceğim ama lider değişecek gibi gözüküyor daha ilk tırmanışta hemde o kadar ağır olmayan bir tırmanışta bu kadar geri kalan lideri tutmazlar diye düşünüyorum .Diğer ufak tefek kolombiyalılarını göremedim ana gurubun içerisinde ne durumda kaldıklarını bilen varda yazarsa sevinirim.

genel olarak da tura ev sahibi movistar iyi hazırlanmış gözüküyor condatorsuz saxo tinkoff da fena değildi. astana da daha hırslı geldi gözüme Bmc yi hiç göremedim nerelerde bilen varmı :) tabi bunlar 12 km lik son tırmanışa göre benim fikirlerim daha çok erken tahminler için böyle tırmanışları olan bir turda herşey olabilir.

vuelta da bi heyecan eksikliğimi var, eurosport sunucuları bile bugün anlatımın cılkını çıkarttılar bir deniz mahsülleri konusu açtılar yarış yalan oldu..

şu dünkü etapta bisikletten indikleri yokuşun videosu varmı acaba?

Tony Martin ne yaptın sen ya:( Adam 150km solo kaçtı son 25 metrede kaybetti.Olamaz böyle bir şey ya.

Cancellara son zamanlarda TT'da gecemedigi rakibinin muhtesem bir etap kazanmasina izin vermedi. Sprinti kazanamayacagini bilmesine ragmen, benden baskasina yar etmem boyle etap zaferlerini diyerek sprinterleri cekti.

TT etabi biraz yukseltili ama Tony Martin o etaba artik daha bir hirsla cikacaktir, simdiden merak ediyorum sonucu.

Etap sıralaması
1 Fabian Cancellara (Swi) RadioShack Leopard 0:51:00
2 Tony Martin (Ger) Omega Pharma-Quick Step 0:00:37
3 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:01:24
4 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:01:25
5 Dario Cataldo (Ita) Sky Procycling 0:01:41
6 Nicolas Roche (Irl) Team Saxo-Tinkoff 0:01:48
7 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:01:52
8 Jerome Coppel (Fra) Cofidis, Solutions Credits 0:01:52
9 Janez Brajkovic (Slo) Astana Pro Team 0:01:53
10 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:02:13

Genel klasman
1 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 41:22:22
2 Nicolas Roche (Irl) Team Saxo-Tinkoff 0:00:33
3 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:00:46
4 Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard 0:00:46
5 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 0:02:33
6 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:02:44
7 Ivan Basso (Ita) Cannondale Pro Cycling 0:02:55
8 Thibaut Pinot (Fra) FDJ 0:03:35
9 Rafal Majka (Pol) Team Saxo-Tinkoff 0:03:46
10 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha 0:03:56

Ne yaptın be spartacüs ? Talan ettin yine ortalığı :)

[video]http://de.eurosport.yahoo.com/video/vuelta-cancellaras-siegesfahrt-171901421.html[/video]
Spartacüs rampadan karaya iniyor

TT öncesinde Chris Horner,veteranlar gibi koşulan etabı "Dead man smile" ları eşliğinde alırken," bu Amerikalılar buldu yine bir şey" diye düşünmedim değil.Hani 6-7 km ve ayakta tırmanıyorsun % 10-15-20...Düz duvarlara.Yaş kaç? 42...Elbette gün sonunda "Gri" mayo değil "Kırmızı" mayo giydi.TT de Spartacus günüydü.Benim de öncesinde tahmin ettiğim gibi ,Tony Martin olağan şüphelilerden olsa da,takımın kendisinden daha farklı iş gücü beklentisini acemice karşılayabilme çabasının kurbanı olarak bir tık geride kaldı.Bugün de denedi;olmadı.Olmaz öyle Tony.

Ya bugün? Spiker anlayamadı;sanırım Berkem'di.Boasson hagen gibi bir güç son 100 metresine o kadar farkla girmişken verir mi yarışı? Vermez elbet ama elinden alıverirler.Hatta alır kaçarlar.Peki bu kapkaçcı kim? Sevgili Gilbert;Adamım benim.Hiç alışamadım BMC gibi bir takımda Cadel gibi bir sevimsize domestic olmasına.
Valverde TDF de olduğu gibi burada da teknik aksaklık (!) kurbanı.

Ek olarak Tony Martin olayını açalım:Artık takımlar daha Compact adamlar istiyor.Zamana karşının devi olmak yetmiyor.Büyük turlarda 15-20 etap var.Martin de kendisinden beklentileri karşılamak amacıyla olsa gerek,kimsenin ummadığı bir şekilde atak yaptı ve dramatik bir şekilde kaybetti.Pelaton acımasızdır ve acemileri affetmez.Acemilik derken "Sprint" anlamında elbette.Neyse...

Vuelta :Çok da keyif vermese de seyrediyoruz yine de.

Eveli senenin klasikler canavarı Gilbert uzun zamandır pek bir varlık gösteremiyordu ne var ki katıldığı her turda kendine olağan şüpheliler listesinde yer bulabiliyordu işte bu nedenledir ki aldığı bu etap zaferi bizleri şaşırtmadı aksine böylesi bir dönüşü de beklemiyor değildik kendisinden Tony Martin son zamana karşılarda Cancellera'dan daha iyi zamanlar elde etmesine karşın bu kez neredeyse 1 dakika kadar gerisinde kaldı bu da motive olmuş bir spartacüs'ün her zaman dişli bir rakip olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Saate karsi yaris geceli bir kac gün oldu. Cökmüs bilgisayar ve islerim dolayisiyla foruma hic bakamadim. Fakat bu sabah bütün konunun Cancellara ve Tony Martin üzerine döndügünü gördüm.
Beni en cok ilgilendiren Domenico Pozzovivo. Trentino turunden bu yana pek iyi sonuclar almasina ragmen, Nibali' yi -1 saniye bile olsa- gecmesi hayret verici bir durum. Yarisin ilk yokus bölümündeki derecesi muhakkak izah edilebilir olmasina ragmen pire gibi bir adamin iniste ve düzlükte bu kadar farki koruyabilmesi cok sasirtici bir durum. Cok sempatik bir yarisci, ama maalesef bir "soru isareti "?" ekledim isminin yanina. Kullandigi malzemeyi, yillik programini filan incelemem gerekecek. :)

İhtiyar abi çok önemli bir isime vurgu yapmışsın son 3 sezondur sürekli kadrajıma giren ve dikkatimi çeken bir sporcuydu Domenico Pozzovivo colnago csf inox takımındayken hiç unutmuyorum bir arkadaşıma bu çocuğa iyi bak en çok 1 sezon sonra önemli bir takıma transfer olur demiştim AG2R takımı kadrosuna dahil oldu çok iyi bir tırmanışçı olmasının yanı sıra istikrarlı bir yapıya da sahip bir iyi bir kötü değil yani bir çizgisi var ve onu genellikle korumayı başarıyor

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Geri