Kuşadası Efes Milli Park arasında bisiklet yolu yapılacak.

Kayıt
21 Ağustos 2013
Mesaj
37
Tepki
7
Şehir
kuşadası
Bisiklet
Kron
Kuşadası,Bisiklet Turizminin Merkezi Olacak
TURİZMDE YENİ DESTİNASYON
EFES-MİLLİ PARK ARASI’NDA BİSİKLET YOLU YAPILACAK

Dünyanın en önemli kültürel miraslarından Efes Antik Kenti ile Türkiye’nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Dilek Yarımadası Milli Parkı arasında Bisiklet yolu yapılacak. Efes Antik Kenti’nin yer aldığı zmir’in Selçuk ilçesi ile Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın yer aldığı Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesi arasındaki yaklaşık 43 kilometrelik güzergahta Kuşadası Belediyesi ile Türkiye Bisikletliler Derneği tarafından çevre belediyelerin de katkılarıyla bisiklet yolu yapılacak.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 43 kilometrelik bisiklet yoluyla Kuşadası’na yeni bir destinasyon kazandıracaklarını belirterek, “ Dünyada 10 milyondan fazla bisiklet kullanıcısı bulunuyor ve turizm alanında değerlendirilmesi gereken önemli bir potansiyel var. Türkiye Bisikletliler Derneği ile birlikte Efes Antik Kenti’nden başlayıp, Kuşadası şehir merkezinden geçen ve Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda son bulan yaklaşık 43 kilometrelik bir bisiklet yolu oluşturuyoruz. Hedefimiz bölgemizde yeni bir destinasyon oluşturmak. Bu amaçla, çalışmalara başladık. Efes Antik Kenti dünyanın en önemli kültürel miraslarından biri. Aynı zamanda Dilek Yarımadası Milli Parkı da fauna ve florasıyla ülkemizin en önemli doğal mirasları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Böylesine tarihi, kültürel ve doğal miraslar arasında oluşturulacak bisiklet yolu ve yeni destinasyon, turizme önemli bir çeşitlilik kazandıracak. Böyle bir bisiklet yolu bir turizm bölgesinde ilk kez yapılacak. Hedefimiz, Kuşadası’nı bisiklet turizminin merkezi yapmak “ dedi.

Efes Antik Kenti ile Dilek Yarımadası Milli Parkı arasında bisiklet yolu yapılması amacıyla Kuşadası Belediyesi yetkilileri ile Türkiye Bisikletliler Derneği tarafından inceleme yapıldı. Çalışmalara katılan Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Metin Suyabatmaz, “ Belediye Başkanımız Altungün’ün daveti üzerine Kuşadası’na geldik. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikler arasında yep yeni bir bisiklet yolu için çalışmalara başladık. Oluşturmayı planladığımız yeni bisiklet yolu ile bisiklet turizmi Kuşadası’na yeni bir soluk getirecek. Özellikle durgun sezonlarda Kuşadası turizmine can verecek ve önemli bir alternatif olacak. Hedefimiz bisiklet turizminin geliştirilmesi. Bunun için belediye ile birlikte Kuşadası’nda gerekli altyapıyı oluşturma hazırlıkları yapıyoruz. Bu çalışmamız ile hem bisiklet turizmi gelişecek, hem de yazın yoğunlaşan, kilitlenen Kuşadası trafiğine bir alternatif ulaşım taşıtı olarak bisikletin entegre edilmesi sağlanacak Bunun için fizibilite yapıyoruz “ diye konuştu.

Bu arada, bu çalışma sonunda, İspanya'dan başlayarak İtalya ve Yunanistan'dan geçen 5 bin 800 metrelik Akdeniz Bisiklet yolu projesine Kuşadası, Selçuk, Efes Antik Kenti ve Dilek Yarımadası Milli Parkı da dahil edilmiş olacak. İspanya'dan başlayan Akdeniz bisiklet yolu projesi Fransa, İtalya, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan ve Türkiye'den geçiyor.

SİZİNDE FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM SİZCE NASIL OLUR HABER LİNKİ:
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: nonsteril
Scudo

Ömer KARAN

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Aralık 2012
Mesaj
1.674
Tepki
1.688
Şehir
DENİZLİ
İsim
Ömer KARAN
Bisiklet
Bisan
Gayet güzel bir proje olur. Bence Yöredeki bisikletçiler tarafından desteklenmesi gerekiyor. İnşallah güzel bir şekilde yapılır ve kullanıma açılır.
 
  • Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek

DeReM

Üye
Kayıt
30 Ocak 2015
Mesaj
55
Tepki
23
Şehir
İZMiR-IĞDıR
İsim
Selçuk E.
Bisiklet
Salcano
Haberin linkini tam olarak paylaşır mısın?
 

Zafer KAPLAN

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
326
Tepki
239
Şehir
SÖKE
Bisiklet
Focus
İlk defa sizden duydum, verdiğiniz linkte de habere dair bir bilgi yok.
 

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2015
Mesaj
802
Tepki
892
Yaş
32
Şehir
İzmir / İstanbul
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
@DeReM

@Zafer KAPLAN

Konuyu güzel uplamışsınız fakat 2014 yılına ait bir haber ve yayından kaldırılmış. Bu yüzden link haber detayını gösteremiyor.

İlgili habere ait başka linkler.

(link)
(link)
 

Zafer KAPLAN

Daimi Üye
Kayıt
27 Mart 2011
Mesaj
326
Tepki
239
Şehir
SÖKE
Bisiklet
Focus
@enqinHLC O O evet iyi yapmışız ben de @DeReM in yancısı oldum artık :D eyvallah. Konu da haber de boş aslında çünkü yıl 2016 hala bir çalışma başlamadı. asparagas.
 
  • Beğen
Tepkiler: enqinHLC

dufpanla

Bisikletli Gezgin
Kayıt
14 Eylül 2014
Mesaj
72
Tepki
82
Şehir
izmir
Bisiklet
Lapierre
haber 2013 te yapılmış. sonra ne oldu bu yol yapıldı mı? 3 senede bitmedi mi? bence bitmedi ki duymadık. yine rezil bir belediyecilik örneği :(
 

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2015
Mesaj
802
Tepki
892
Yaş
32
Şehir
İzmir / İstanbul
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
@evren ünver İzmirde teleferiğin yenilenmesi için 15 yıl, metronun tamamlanması içinde 10 yıl kadar bekledik. Problem yok upuzun bisiklet yolu sonuçta oda birkaç yıla tamamlanır.
 
  • Beğen
Tepkiler: dufpanla

DeReM

Üye
Kayıt
30 Ocak 2015
Mesaj
55
Tepki
23
Şehir
İZMiR-IĞDıR
İsim
Selçuk E.
Bisiklet
Salcano
Ya bizim memleket neden ağır ilerliyor ya:(:agla: