Scudo Sports

kuşadas milli parkı

Batuhan İŞBİLİR

Daimi Üye
Tepki
68
Arkadaşlar merhaba, ocak sonu gibi kuşadası milli parkında sahil bölgesinde veya biraz daha iç kesimlerde, kamp yapmaya gittiğimde herhangi bir bürokratik engelle karşılaşır mıyım ? bireysek kamp yapmaya karşı herhangi bir kural kaide, veya bununla ilgili alınması gereken izin var mıdır? veya bana yok hemşerim camping ler var orda kamp yapcaksan yap şeklinde bir çıkışta bulunulur mu ?

• Beğen
Tepkiler: SerkanNamazcı
Scudo
Milli Park kışın saat 17:00 da kapanıyor, jandarmalar konukları uyararak park bölgesini terkettiriyor. Kesinlikle kamp için muhteşem bir yer ama kamp mümkün değil sanırım, yine de izin alınırsa belki esneklik sağlarlar. Onun ötesinde Parkın girişine yakın Laz' ın Yeri diye bir yer var, yazın güzel bir kamp alanıdır muhtemelen kışın da yaptırırlar. Ayrıca Sevgi Plajının işletmecileri ile de görüşürseniz bu güzel mesire alanında kamp yapmanıza izin vereceklerini sanıyorum. Yarın belirttiğim bu yerlere dalışa gideceğim, sizin için araştırmaya çalışır buradan iletirim. Saygılar

Yusuf bey ilginize çok teşekkür ederim. bir süredir merak ettiğim bir konu. dediğiniz gibi kamp için muhteşem bir yer. bir de yaban domuzu konusu var. baya fazlalarmış gördüğüm kadarıyla fakat zararsızlarmış da. ama gene de insan güvenemiyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Plan yarına kaldı, size sonucu bildireceğim :)
Domuz çok ama Milli Parkın içinde, eğer orada kalmanıza izin verirseler o zaman sorun olabilir. Yazın insanlar kendi piknik malzemeleri ile beslediği için insana alışkınlar ama yine de hayvan bu hem de tehlikeli bi hayvan. Özellikle bu mevsimde yiyecek bulmakta sıkıntı çekiyorlar, gittiğimde görüyorum bütün ağaçların diplerini köklemiş besin aramışlar.
Milli Parkın harici bahsettiğim Sevgi Plajında daha rahat edersiniz, hem domuz yok hemde sevgi plajının marinası olduğu için güvenlik vs de oluyor. Siz kampı bir yapın bakalım benim de bir planım var benzer şekilde. Bakarsınız ileride beraber de organizasyon yaparız, ben balık da vururum, yemekler benden olmuş olur :)

ilginiz için çok sağolun yusuf bey. milli park olmayacaksa oraya gelmeye gerek yok düsturuyla kampımı izmire daha yakın bir yerlere atmaya karar verdim. urlanın demirci köyü yakınlarında çok güzel koylar var. bir kaçını gözüme kestirdim. domuz ve güvenlik tarzı sorunların olacağını da düşünmüyorum bakalım. ama ortak bir kamp yapma fikri fena değil hani :) buyrun gözüme kestirdiğim koylar :)

düzenleme: demircili köyü.

milli park içimde bir ukte yalnız..

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/38464751.jpg

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/11631409.jpg

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/43541303.jpg

Milli Park içinde kampa izin vermiyorlarmış. Ancak Orman Genel Müdürlüğünün özel izni ile ve belirli şartları yerine getirmek kaydıyla izin verilebiliyormuş. Ateş yakmak vs kesinlikle yasak. Zaten ateş yakılmayınca kampın da anlamı olmaz.
Resimlerdeki yerler kamp için çok uygun görünüyor. Ama bahsettiğim Sevgi Plajı da çok güzel ve kampa izin veriliyormuş. Çevrede bisiklet için uygun alan da çok. İnşallah ileride burada beraber kamp yaparız. Siz kampı yaptıktan sonra tecrübeleriniz lazım olacak. İyi eğlenceler, saygılar

@Batuhan İŞBİLİR

Yabani tehlikelerden dolayı kamp yapmanız olanaksız:( Fakat Milliparka sıfır kamp alanları var orada kalıp sabah erkenden yola çıkarsanız hiçbir şey olmaz ben de Milliparka gitmek istediğimde evden basıyorum pedala doğayı tadıyorum;)

Geri