Scudo Sports

Kuryelere dikkat!

ahmet21

Üye
Tepki
12
İsim
ahmet can ogan
Bisiklet
Trek
merhaba arkadaşlar 3 aydır trafikte bisiklet kullanıyorum bu sürede bir defa Bursa-İstanbul turu yaptım kaza değil tehlikesi bile atlatmadım pro değilim ama çok kötüde değilim.Bugün kadıköy boğadan rıhtıma inerken büfenin motoru beni umursamadan hızlanıp dükkanın önüne girmek istedi 2 sn sonra yavaşlayıp girebilirdi ki yavaşta değildim bekleyebilridi ve önümden geçerken çamurluğu ön tekerime çarptı sağ tarafım(dirsek,omuz) soyuldu morardı,kaskım asfaltta 4-5 m sürttü.Bisiklette ki benim için daha önemli maddi hasar oluştu yaptırdım tam olarak düzelmedi sanırım parça değişimi gerekecek.Oysa bu tutku için oyun konsolu ve 1-2 bir şey daha satmıştım para biriktirmiştim gözüm gibi bakıyordum.Bir düşüncesiz içine etti açıkça söylemek gerekirse ve bastı gitti tabi kendisi.Ne desem boş kendim bir hata yapsam üzülmem aksine ders çıkarırım,başlığa dikkat dedim böyle bi durumda yapacak bir şey yok ama yinede siz kuryelere dikkat edin.Yeşilköy'e kadar olan turumu tamamladım ve tekrar geri döndüm ama gram sevinemedim ve belki mekanık problemden belki psikolojik bilmiyorum içimde isteği söküp attı bir kaza yüzünden bırakacak değilim ama ne diyeceğimi bilmiyorum:uzgnm:

Scudo
Geçmiş olsun o yüzden ben saldım kendimi dağa bayıra karşıma,pideci,kuryeci,doğancı,şahinci,kamyoncu ve minübüscü çıkacağına:):):)ayı,kurt,köpek akrep,yılan çıksa ben daha az tehlikede olurum.

Geçmiş olsun ve kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir konu../

sağol ne diyim hayvanların nasıl davranacağı belli ve daha iyiler bunlara hayvan bile diyesim gelmiyor

Bazen diyorum bisikletimin '''top tube'''kısmına özel bir kısım yaptırayım ''japonyadan'' gelirken getirdiğim katanamı koyayım oraya böyle zatı şahanelere sağlam bir gireyim:):) ama işte sonra bir an yüce rabbim giriyor araya susuyorum ya sabır diyorum.

Çok geçmiş olsun. Ne yazık ki trafikte ne yayalar ne de herhangi bir araç bisikletliye yol verme gibi bir durumu aklının ucundan bile geçirmiyor genelde. Ben bunu hep aklımın bir köşesinde tutuyorum her zaman. Her aracın önce yol vermeme ihtimaline karşı hareket ediyorum.

teşekkürler yol verme konusunda haklısınız bu trafikte ama kurye ön tekerime çarptı ve bir anda sol arkamdan gazladı önümde olsa dikkat edebilirdim kaçma şansım yoktu sağa kırsam gidonu yol kenarına park etmiş bir arabaya girecektim

Bugun kurye, yarin sucu kamyoneti, obur gun ozel oto, baska bir gun yayanin biri veya bisikletli kural tanimaz bir zibidi... :confused:
Maalesef trafikte ve toplum icerisinde hareket etmeyi kurallar ve empatiyi bilmiyoruz!
Saygisiz, kuralsiz, bencil bir toplum olduk; cogunlugu gozlemlersek cikan bu...
Balta girmemis bir ormanda her an bir yerden cikacak tehlikeye tetikte gezer gibi cikmak gerekiyor artik sokaga ve trafige :(

Gecmis olsun! Umarim bu stres ve keyifsizligi cabuk atarsiniz :kötü:

cok gecmis olsun tabi o kuryelerde heleki ole donerci vs gibilerde kani kaynayan hiz isteyen gencler oldugu iin ki bunlarin yasi cogu 18 bile degil amansiz gidiyorlar o yuzden dikkat edilmesinde fayda var

• Beğen
Tepkiler: ahmet21
Yolun tıkalı olduğu yerlerde dikkat etmeniz gereken bir topluluk. O küçücük Honda Scooterlar ile her yerden çıkıyorlar.

Umarım keyifsizliğinizi çabuk atarsınız. Benim de başımdan bir kaza geçti, hala rahatsızım. Aynen çıkartılacak bir ders yok ve bu da işin içine girince psikolojik olarak etkisini üzerinden atması biraz zaman alıyor.

• Beğen
Geçmiş olsun emek verip bazı şeylerden vazgeçip bisikleti almissaniz psikoloji kolay toplanmaz gibi...
Arabadan çok motordan tırsiyorum bende. [(Daha çok yerinde duramayan hız isteyen kural tanimayan kimseler olarak görüyorum :) genelleme yapmamak gerek tabi. ]

Ha arabalarında birden açılan şoför kapılarını unutmamak gerek iki sefer kıl payı kurtuldum bundan sonrada olamaz inşallah diye dua ediyorum.

• Beğen
mesajlar için teşekkürler arkadaşlar

İstanbullular daha hiçbirşey görmediniz. Ulaştırma bakanı müjdeyi vermiş. 3.çevreyolu, 3 köprü, bu çevreyolunun havzası da betonla dolacak. Bugün size çarpıp kaçan, sokağa tüküren, işeyen, minibüsü sürerken zıkkım tüttüren, yola, kaldırıma, durağa, bisiklet yoluna babasının malı gibi parkedip kayıplara karışan öküzlerin, tırların, hafriyat kamyonlarının, beton blokların 3 misli ile birarada yaşamaya hazırlanın.

Bir defolup gidemedim şu öküz ahırı şehirden.

bisikletin son durumu için göstermek istiyorum selamiçeşmede ki yeşil bisiklet iyi diye duymuştum önerir misiniz?

Oncelikle gelmis gecmis olsun arkadasim, fazla bi zarar gormeden atlatman guzel birsey, cana gelecegine mala gelsin derlerya. Taba sonrasindada mal canin yongasidir. Onca zahmetlere katlanip, bi suru fedakarliklarda bulunarak aldigin malin hic sucun yokken zarar goruyor. Tabikide dikkatli olucaz fakat hepimizinde bildigi gibi bizleri trafikte yok sayan okadar kisi varki nekadarda dikkatli olsak boyle bi kaza basimiza gelebiliyor. Ornekte oldugu gibi.
Konu hakkinda bilgisi olan arkadaslara sesleniyorum boyle bi durumda hakkimizi aramak kendimizi savunmak icin yapabilecegimiz her hangi bir sey yok mu acaba ve ayrica bu konuyyla alakali ayri bi konu ( bolum ) olusturup bilgilerimizi orda paylasmamiz mumkunmu acaba. (Sayet boyle bi konu varsa forumda okumadim, gormedim )
Tekrardan gecmis olsun arkadasim

• Beğen
Geri