Kurtlar Vadisi Irak

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Tepki
2.733
Televizyonun popüler dizisi Kurtlar Vadisi, sonunda film oldu... 3 Şubat'ta vizyona çıkacak olan Kurtlar Vadisi Iraq, bugün (27 Ocak) Etiler AFM Uptown Sinemaları'nda basına gösterildi. Filmde Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı Polat Alemdar, bir zamanlar Silvester Stallone'un oynadığı Rambo rolünü üstlenmiş... Gürkan Uygun'un canlandırdığı Memati, Kenan Çoban'ın canlandırdığı Abdülhey ve Erhan Ufak'ın canlandırdığı Erhan dizideki gibi Türk Rambo'su Polat'ın arkadaşları oldular... Filmde Bergüzar Koreli'nin oynadığı Leyla karakteri de intikam almak için Polat ve arkadaşlarına yardım ediyor. Billy Zane, Gary Busey, Ghassan Massoud, Diego Serrano gibi Hollywoodlu oyuncular da kadroda yer aldı... Filmin yönetmenliğini Serdar Akar üstlenirken, senayosunu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener birlikte yazdı...

Kurtlar Vadisi Iraq'ın konusu, Kuzey Irak’ta konuşlanmış onbir kişilik özel Türk kuvvetinin, Amerikan birlikleri tarafından sorgulanmak üzere götürülürken başlarına çuval geçirilmesi olayına dayanıyor. Film ilk açılışında bu olayı ayrıntılarıyla bize anlatıyor. Ardından bu muameleye maruz kalmış subaylardan birinin bir mektup bırakarak intihar ettiğini görüyoruz. Mektup Polat Alemdar’a yazılmıştır. Şimdi Polat Alemdar, aşağılanarak teslim olmayı onuruna yediremeyerek intihar eden Üsteğmen'in intikamını almak için arkadaşlarıyla Irak'tadır. Yanında getirdiği çuvalı olayın sorumlusu Sam Marshall'ın başına geçirmeye kararlıdır. Ancak Sam kolay lokma değildir. Polat, filmin sonuna kadar uğraşıyor Sam'le (!)

Kurtlar Vadisi Iraq, Irak'ı işgal eden Amerikalılar'a oldukça eleştiriler getiriyor. Filmde Amerikalılar'ın Iraklılar'a yaptığı işkenceleri, düğünleri basarak insanları öldürmelerini, Iraklı gençleri toplayarak hastanede böbreklerini çalmalarını izliyoruz. Hollywoodlu oyunculardan Gary Busey filmde organ ticareti yapan doktor rolünde. Iraklılar'ın öldürülmelerine çok sinirleniyor. Bana canlı böbrek lazım, bunları sağ getirin diye bağırıyor. Filmdeki tüm bombalama sahneleri oldukça başarılı. Özellikle canlı bomba sahnesi çok etkileyici. Ama bazı sahneleri, gülümseyerek izliyoruz. Polat ve arkadaşlarının tünele girmek üzere olan bir trenin üstüne atlamak üzere beklediklerini görüyoruz. Ardından tünele giren treni kuşbakışı seyrediyoruz. Kamera tekrar Polat ve arkadaşlarının durduğu yeri gösteriyor. Yoklar, demek ki trene binmişler.

Televizyonda bu dizinin müptelası olanlar, bu filmi de muhakkak severek izleyeceklerdir...

Polat Alemdar (Necati Şaşmaz)
Sam (Billy Zane), Polat ve arkadaşları. Sam bir bombanın üzerinde oturuyor.
Erhan (Erhan Ufak) ve Leyla (Bergüzar Koreli)
Gary Busey'in canlandırdığı Doktor, Iraklı esirlerin böbreklerini alıyor.

• Beğen
Tepkiler: eYa
Scudo

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.027
Bu "ŞEY"in reklamını duydum, televizyona arkam dönüktü ve ben de dönüp bakmadım. Reklamda o kadar kötü, o kadar aptalca konuşuyorduki birisi: Ben derin devlet değilim vs vs vs Ben Türk'üm" . Bu ne demektir? Afyondan daha zararlı olan bu program ve dezenformasyon yumağı Türk gençliğini beyin-uyuşukluğunun, düşünmememenin doruklarına çıkarttı. Sonumuz hayr olsun.

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
aklımdakilerin tamamını senin mesajında okumak beni çooook sevindirdi...

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781
Siyaseti severim, aksiyonu da severim, bu dizi ve Irak filmde istediğim her şey var. Neden izlemeyeyim ? Magazin programları v.s.ye bin basar :D Hollwood'un çevirdiği yok rocky, yok bilmemne serisini herkes izler de türk yapınca niye izlemez ? Neyse izlemeyen izlemeyebilir ama ben fanatiğiyim kardeşim :D

Süleyman abi teşekkürler ;) Puanın hanende...

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Tepki
2.733
Kurtlar Vadisi fanatikleri için film hakkında şu satırları da ekleyebiliriz... Aslında film başarılı bir yapım... Çekimler, görüntüler, efektler, sesler harika... Filmde tempo hiç düşmüyor... Bunları söylememek filme ve fanatiklerine haksızlık olur... Tartışma konusu olacak konu, Polat Alemdar'ın Rambo gibi, tabancasıyla tek kişilik ordu gibi olması... İzleyecekler için filmin içeriği hakkında fazla şey yazmak istemiyorum... Film gösterime girdiğinde bu konular tartışma konusu olacak gibi görünüyor...

Filmle ilgili bir not daha... Filmi izlerken sanki yabancı bir film izlediğimiz hissine kapılıyoruz... Çünkü filmde oyuncular Türkçe, İngilizce, Arapça ve Kürtçe konuşuyor... Filmin büyük bölümünü Türkçe alt yazılı olarak izliyoruz...

specialagent

Forum Demirbaşı
Tepki
386
Allahım polatın ingilizce konuştuğunu düşünemiyorum:)

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
fanatiklerin gözünde sahte idollerini daha büyütmek için kullandıkları bir yöntem olsa gerek...

süleyman abi bilgiler için teşekkürler..görsellik açısından tatmin edici anladığım kadarıyla...yukarıda geçen mevzulara çok takılmadan görsel sanat adına izlenebilir gibi anladım açıklamalarından..

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781

Görsellik gerçekten filmde güzel olacak. Fragmanını izlemiştim epey bi uğraşmışlar gibi :rolleyes:

Necati Şaşmaz kendi de acemi olduğunu kabul ediyor. Gerçekten de yeni yetme. :D

Amerikan askerlerinin türk askerlerine yaptıklarını milletimiz yine çabuk unuttu (neyi unutmuyor ki :boese157: ), Irakta yaşananlara ise neredeyse hiç ses çıkarmaz hale gelindi. Film bu konuları hatırlatacak ve tekrar gündeme taşıyacağı kanısındayım. Bu da siyasi boyutu tabi :D ;)

Akıl Oyunları'ndan sonra sanırım en çok seveceğim ikinci film olacak :D Bu arada Sülayman abi yok mu Akıl Oyunları gibi kaliteli bir film. Son zamanlarda hep etten püften filmler çıkıyor :( Yahu 3d animasyon filmleri izler olduk :D

tayfur

Forum Bağımlısı
Tepki
1.027
efrahim be siyaseti bunlar gibi yalan gündem oluşturanlardan öğreneceğimize, halkı sadece bilmelerini istedikleriyle bilgilendiren manipulatörlerden öğreneceğimize öğrenmeyiverelim. dağdaki çoban ne siyaset bilir ne bilgisayar, mutluluğun ölçüsü olsaydı siyaseti en iyi bilenden herhade daha mutlu çıkardı.

huseyinsak

Aktif Üye
Tepki
54
En iyisi filmi seyrettikten sonra yorum yapmak.

Hem baksanıza Holivıd tan bir kaç kişi var değişik bir film.

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Tepki
2.733
Şu sıralarda gösterimde olan Steven Spielberg'in Münih adlı filmi de Kurtlar Vadisi Irak ile intikam konusunda benzer konuları işliyor... O filmde de Münih Olimpiyatları'nda öldürülen İsrailli sporcuların intikamını almak için görevlendirilen Avner ve dört arkadaşının macerası anlatılıyor... İsrail Başbakanı Golda Meir, devletin güvenlikten sorumlu en üst rütbeli kişileriyle birlikte grubun lideri Avner'i evinde ağırlıyor. Görevin ne olduğunu anlatıyor. Kendisine İsrail hükümeti yok, patron Cenevre'de bir bankanın kasası deniyor...

Bizim filmimizde bu görev Polat'a nasıl verildi anlatılmıyor ama Polat, Irak'ta Amerikalılar'a Türk olduğunu kafalarına vura vura anlatıyor...

Emre77

Üye
Tepki
12
Bu güne kadar bize dayatılan Amerikan kahramanlığı, vatanseverliği vb. (hepsi tartışılır tabi) filimlere alternatif olması ve bizden olmasından (iyi veya kötü demiyorum) dolayı, sinemamız açısından kayda değer buluyorum. Olayın bu yönüyle de değerlendirilmesinin yararlı olacağı kanısındayım.
Çoçukluğumda Rambo serisini izlerken duyduğum heyacanı, bu filmi izleyen diğer milletlerin çocukları neden duymasın? Amerikalıya sempati duyacağına bize duysun.

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Tepki
597
Birileri sürekli hatırlatacaksa zaten hatırlanmaya değmiyordur. "Türk" yazarken büyük harf kullanmayı hatırlatmak gerekiyor mu?

mazhar

Daimi Üye
Tepki
323
Belki biraz ağır olucak ama,bu diziden ve temsil ettiği herşeyden nefret ediyorum.içi boş kof bir milliyetçilik,mafyaya övgü,populizim,lümpenlik,hamasiyet,güce tapınma...
Birde bunun filmini yapmışlar!!! aman ne güzel... sokaklarda mafya bozuntusu gibi dolaşan tipler koşa koşa gidip seyreder artık...
Benimde arkadaşlarım var bunu bayılarak seyreden ve acaip şaşırıyorum.
Hadi herşeyi bıraktım,bu kadarmı teknik yetersizlik olur yahu...
bu kadarmı kötü oyunculuk olur!!! Başroldeki adamın yerine odun koysanız
aynı işlevi görür,beton gibi bir adam.
Neymiş Amerikalılara çuval geçirerek intikamımızı alıyomuş...Bu nasıl bir aşağılık kompleksidir,bu nasıl bir kendi milletini küçük düşürmektir...
Bu lümpenlikden kurtulduğumuz gün,bunun yerine "akıl"ı koyduğumuz gün bu ülkeyi yüceltmeye ve layık olduğu yere taşımaya başlayabiliriz.
Bunların yaptığı fırsatçılıkdır,hamasetdir,ceplerini doldurmaktır.
saygılarımla...

• Beğen
Tepkiler: Uğur Taşdemir

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781
Saygı duyarız abi eyvallah :D Biraz ağır olmuş hakketen ama olsun. Her fikre açığız tabi. Ancak "sokaklarda mafya bozuntusu gibi dolaşan tipler koşa koşa gidip seyreder artık" lafına katılmıyorum. Ha tamam o tipler de seyreder bu filmi ve diziyi ama ben ne mafyası ne başroldeki adamı ne de garip milliyetçiliği için seyrediyorum bu filmi... Dizi ve Film olarak gerçekten değişik bir yapım. Konu çok kompleks belki de o hoşuma gidiyordur. :rolleyes:

Ha bir de basın dahil herkes "Neymiş Amerikalılara çuval geçirerek intikamımızı alıyomuş" olayına takıldı. İntikam bahane arkadaşlar abiler. Adamlar dizi de filmde birşeyler anlatmak istiyor bazen. Iraq filminde de Türk askerlerine yapılanlar anlatılmak, hatırlatılmak isteniyor... Ben dizinin bölümlerini seyretmeden yapılan yorumlara da karşıyım açıkcası. 30. bölümlere kadar ben de hayret ediyordum diziyi seyredenlere. Ama seyredince değişik olduğu ve haksızlık ettiğimi anladım. Bu tabi benim fikrim :D neyse çok uzadı yahu...

Abi aslında haklısın halkımız bazı şeyleri çabuk unutuyor. Ne kadar hatırlatılsa da nafile....

Küçük harfle Türk yazdığım mesajın saatine bakarsan bana biraz hak verirsin :D Gecenin 2:30'da atmışım. Yani bir harf yanlış olmuş hiç kaçmıyor ama yine de teşekkürler düzeltme için

mazhar

Daimi Üye
Tepki
323
Efraim,yazdıklarımın seninle bi ilgisi yoktu... ben filme ve mafya özentisi tiplere değindim.yanlış anlama olmasın.sonuçta benim en yakın arkadaşım dediğim 3 kişide bu dizinin hastası. kendimi soyutlayıp,snopluk yaptığım yok. Senin gibi,güleç,egitiminde,üretken genç insanlara bir lafım olamaz.ama yine söylemek zorundayım,bu diziden ve temsil ettiği şeylerden hoşlanmıyorum. saygılarımla... :mad: :)

eYa

Forum Bağımlısı
Tepki
781
Eyvallah abi ;) Zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya biz tartışırız, anlaşırız, sorun olmaz :D

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
abi senin yorumunun üzerine laf söylecek değilim

sadece yazmak istediğim bir şey, senin satırlarını okurken bir Nihat Genç, yada LeMan'ın gerçek (!) ruhunu hissettim.

teşekkürler..