Ben 2011 yılında çıkmış olan Galaxy S 2 modelini kullanıyorum. Telefonu 2011 yılında değil, bir yıl önce filan aldım. Benim kriterim, ekran boyutu, hız ve kullanışlılık yanında 3. parti bağımsız geliştiricilerden aldığı destek.
Örneğin, Samsung bu telefonu 4.1.2 Android sürümünden beri güncellemedi. Ancak xda forumlarında oldukça stabil çalışan, daha hızlı 4.2 ve 4.3 sürümü romlar var. Hatta 4.4.2 Kit Kat Son Android sürümü de gayet güzel çalışıyor, şu An onu kullanıyorum. Telefonu bu desteğe bakarak seçtim. 3 sene geçmiş çıkalı, hala insanlar oldukça tatmin edici bir hızda bu telefonu kullanabildiklerini söylüyorlar. Bu da yeni bir harcama yapmak, telefon çılgınlığına kapılıp model yükseltme işlerine bulaşmamı engelliyor.
Ekran çözünürlüğü dışında bir eksisi yok bana göre. Tüm uygulamaları rahatça kullanabiliyorum. Pil de değiştirilebilir olduğundan bozulmazsa yüksek kapasiteli bir pil takıp daha uzun zaman kullanabilirim.
Alacak olan ve çok para vermeden akıllı telefona geçmek isteyenlere önerim, 1-2 model eski ancak yaygın ve XDA geliştirici desteği yüksek olan model almaları yönünde. Mesela Note 1, Note 2 olabilir, HTC'nin de çok destek gören cihazları var. Böyle yaparsanız Android 4.1'de çakılı kalmayıp sürekli güncel ve hızlı bir telefonu ucuza kullanırsınız.
GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
http://img.tapatalk.com/d/14/02/20/re4ese4y.jpg