Scudo Sports

Kullandığımız telefonlar

mavinehir

Daimi Üye
Tepki
95
Telefon seçimi yapmaya çalışıyorum.Androidli mi yoksa IOs mu ve hangi model tercihinizdir veya kullandığınız telefon hangisidir?

Scudo
Dokunmatik telefonlara -aynı disk fren gibi- alışamamış biriyim ve aşağıdaki telefonu kullanıyorum. Flappy Birds yok, sık sık biten şarj için priz aramak yok, camı çatlayacak korkusu yok. Mis.

http://3.bp.blogspot.com/-wrDImQ1TliQ/TkbNus0zH1I/AAAAAAAAAzM/etHKmDeznDs/s320/Motorola-WX395.jpg

4 yıldır kullanıyormuşum, az evvel hesap ettim. Sıfırı 80 liraydı. Şimdi nerede böyle telefon? O değil, aradığımızda ucuz telefon da bulamıyoruz. Korkuyorum, üreticiler yakında telefonlara konuşma yapma özelliğini koymayı unutacaklar. Sabah bir arkadaşımın, telefondaki bir uygulamada kedi beslediğini gördüm. Garip şeyler bunlar tabii.

Oyunun adı Flappy Birds değil Flappy Bird imiş. Tek bir kuşun dünyayı böyle fitil etmesi çok garip.

İşletim sistemi tamemen tercih sebebi olduğu içinde seçilen telefonda ona göre değişiyor. Ben Android tercih ettiğim için (link) telefon kullanıyorum.

ios tek donanıma tek yazılım yazıldığı için her zaman daha temizdir, daha hızlı ve daha stabil çalışır. Ayrıca applestore uygulamaları test etmeden yayınlamaz. O anlamda da ios bir adım öndedir.
Kişiselleştirme anlamında ise ios hem android hem wi-mo 'dan çok geridedir. Kişiselleştiremezsiniz, eğer jailbreak yapmadıysanız.

iphone 4s kullanıyorum (şirtek telefonu), yine de şu an yeni cihaz alsam Note3 alırdım.

@Turan Babacan

Tam bir fiyat / performans cihazıdır, aranırsa 649 TL fiyata bulunabilir. Geçen hafta bir arkadaşım bu fiyata aldı.

İphone 5 kullanıyorum 32gb full oyun dolu hiç donduğunu görmedim fakat tek kusuru kasasında boya atmaları mevcut onun haricinde tavsiye ederim telefonu koyduğun cebe başka bir şey koymayacaksan sorun olmaz.

ıphone güzel cihaz yorumlarda da akıcılığı takılmamasını hep söylüyorlar.ama android alma fikrim var sanki.biraz uygun olsun diye açıkçası.yakında bisiklette alacağım için cepte zorluk vermesin diye de düşünüyorum.

Dört yıl boyunca HTC Wildfire S kullandım. Sorunsuzca kullandım üstelik. İki yıllık garanti süreci bittikten sonra CM7-9 ve 10 sürümlerini yükledim sırasıyla. Oldukça başarılı idi ve Vodafone kampanyası ile 240 TL'ye almıştım. Benim için fiyat / performans ürünü idi. Ta ki geçtiğimiz günlerde ciddi bir yükseklikten düşürüp ekranının dokunmatik sensörüne zarar verene kadar. Ekran kırılmadı, çatlamadı ama dokunmatik sensör bozulunca ve servisinde onarımı da pahalı gelince gidip bir Sony Xperia Z1 aldım.

Bu süreçte şirket telefonu olarak Blackberry Curve, Iphone4 - 4S ayrıca kısa süreli bir de HTC One kullanma imkanım oldu. Şu anda şirketin Iphone 5'ini de kullanmaktayım.

Bütçeniz ve ihtiyaçlarınız telefon konusunda ciddi önem arz etmektedir. Sırf almış için almış olmak yerine ihtiyaçlarınızı belirleyip bunlara göre bütçenize de en uygun olan telefonu tercih edecek bilinçli tüketicilerden olduğunuza yürekten inanıyorum.

Xperia Z1'i tercih etme sebebim beni bir aksilik yaşamadığım müddetçe gerçekten uzun bir süre idare edebileceğini düşünüyor olmamdır. Donanımı üst seviye bir cihaz (bildiğim kadarıyla şu anda piyasadaki en iyi işlemci ve GPU'ya sahip) Su ve toza karşı dayanıklı olması outdoor aktiviteleri için müthiş bir rahatlık yaratsa da henüz bisiklette taşımak için bir dock bulamadım. Bulduklarım da pek güvenli gelmediler bana. Şarjı benim kullanımımda 24 - 36 saat arası gidiyor. Biraz dikkatli kullansam belki 48 saati deviririm. Bekleme modunda 5 günden fazla bir süre veriyor.

Diğer telefonlar hakkında da bir şeyler karalayacağım daha sonra.

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
@Turan Babacan

turan sen kullanıyorsan herhangi bir sorun yaşıyormusun genel olarak nasıl.

@halil ibrahim duran

Evet bu telefonu görmüştüm elektronik mağazasında.ama BLU markasının ürettiği (gsmarenada onun gözüküyor belki başka bir firmada üretebilir) bir telefon olduğu için uzak durmuştum.ama görünüşte güzel bir cihaz olarak gördüm.bu telefonda kalmıştı aklım açıkçası.

Bu arada ios 7 şarj canavarı, özellikle 3g+wifi+bluetooth açıksa 12 saatte neredeyse tüm şarj bitiyor. :(

General Mobile telefonların Salcanosu. :D
Şaka bir yana bütçenizi söyleyin bir şeyler öneririz.

@vahapaydin

Aydınlatıcı yazı için sağol.Bende telefonun başına birşey gelmezse değiştirmiyorum kolay kolay.en son kullandığım eskiydi ama çalındı veya ben kaybettiğim için yenisini alacağım mecburen.alacağım telefonu cepte taşıyacağım için boyutuna bakıyorum öncelikle.hal böyle olunca kriterler düşüyor ve en son veya bir önceki versiyon telefonların üst düzeyleri hep ekran genişliği açısından geniş oluyor.en son sürüm almak daha iyidir yorumları vardı başka bir yerde.bu yüzden enson değilde bir önceki versiyonları almak dezavanjlı mı olur diye düşünmüştüm.

2.5 senedir iphone 4. Sürekli bozup bozup tamir etmekle uğraşsam da pişman mıyım ? hayır.
çünkü eminim ki samsung alsam şu an sağlam parçası kalmayıp çöpte olurdu :)

@halil ibrahim duran

pil sorunun çözebilse fazla bir şikayet almaz aslında ıphone.tabi fiyat konusu hariç.

Çok uzun zamandır HTC kullanıyorum android olarak.
HTC desire, HTC Sensation ve şu an HTC One.
Ara sıra diğer android telefonları kullanma şansım da oldu. Bir süre Note2 kullandım. Bir süre iPhone 4 kullandım.

İlk olarak, yazılım ve malzeme kalitesi olarak, HTC diğer android markaların çok çok daha üstünde.
Samsung içinde 3 yaşında çocuğun tasarlamış olduğu bir arayüzle geliyor. Klavye vs. rezalet.
HTC bu konuda çok çok daha üstün. Sense arayüzü ve sense uygulamalarını paylaşmadığı için de bu konuda özel kalıyor.

iOS konusu da çok çok farklı.
2 senedir Macbook kullanıyorum. Apple bilgisayar konusunda, Windows'dan çok çok daha üstün. Bu kesin.
Fakat telefon konusunda maalesef öyle değil.
Android'in 3-4 sene önce getirdiklerini yeni koydular iOS7'ye. Hala kısıtlayıcılık konusunda çok çok geride.
Bu şekilde tercih edip kullananlar var, fakat kesinlikle bana göre değil.

O nedenle, benim tavsiyem android; android içinde de HTC olurdu.

• Beğen
Tepkiler: WaterCity
@Gökhan Toros

Macbook nasıl windowstan üstünse aynı şekilde ios da androidden üstün. aynı şekilde derken uygulamaların çalışma biçiminden bahsediyorum. ios'da hep daha akıcı ve stabil oluyor uygulamalar. işlemcinin hızı demek değil yani her şey. Fakat ios'da bissürü özelliğin eksik kaldığı doğrudur. Bu nedenle Jailbreakli ios der tek geçerim.

@Berke KazankayaEyvah burada da salcano çıktı karşıma:)))) Bakalım buradaki tartışma salcanoya benzeyecek mi? :)

Geri