Scudo Sports

küfürlü mesaj,hakaret ve tehtit hakkında suç duyuruları

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
301
Facebookta ağır hakaret,küfür,tehtit gibi içerikli mesaj atılmış,benim yazdığım hakaret ve küfür gibi içerik yok,savcılığa şikayetlerde işleyiş nasıl yürüyor acaba.Tecrübesi olan birisi aydınlatırsa sevinirim.

Scudo
X bir forum da bu şekilde atişma sonucu z şahsi mahkeme ye verip ip sine kadar buludurup belgeler ile kanıtladıgim halde hiç bir şey yapılmadı bu ülkede böyle şeyler yaş takma kafana klavye Savaşçısı çok..

Şahsen ben mahkemede çalışıyorum Yavuz beyin söylediği gibi pek işlemiyor. Bulunduğunuz ilin veya ilçenin adliyesine gidip müracaat savcılığına veya bulunduğunuz karakola müracaatta bulunuyorsunuz. Savcılıkta soruşturma açılıyor. İfadeleriniz alınıyor. Karşıdaki şahsı tanıyorsanız adres vs bildirebilirsiniz yoksa zaten ip numarasından da bulunuyor. (fakat mesela ip numarası bana aittir ama başka biri giriyordur veya internet kafedir, böyle durumlarda bazen ceza vermeme durumu oluyor.) Eğer ki mesajlarda küfür, hakaret veya tehdit gibi bir durum varsa Asliye Ceza Mahkemesine dava açılıyor. Mahkeme de de bir kere daha ifade veriyorsunuz. Karara çıkınca kararı beğenmezseniz temyiz etme hakkınız da olur eğer katılma talebiniz olursa.

@Tufan Gül
ağır hakaret ve tehtit var,avukat tutmak gerekiyor mu ?teşekkürler.

avukat tutmana gerek yok bence kendinde halledebilirsin, eger ki dediğin gibi hakaret vs varsa zaten gereğini mahkeme halleder :)

reklam olsun istemem ama örneklemek gerekirse, hürriyet gazetesinin internet sitesindeki herhangi birinin altındaki yorumlara bir girip bakın. küfür hakaret gır kıyamet. Türkçe öğrenmek isteyen bisi sadece buraya bakarak 100 kelimelik kendini 5 dakkada dövdürtecek Türkçeyi hemen öğrenir. özel küfür mahkemeleri kurulsa bile başa çıkamaz bu hadiselerle.

yaşım 40 ne öğrendim anlatayım. babamın evine hırsız girdi, polis babama şikayetini çek nasıl olsa bulunmaz dedi. bana alkollü bir sürücü çarptı, zaten iki kez ehliyetini alkolden kaptırmış ve hali hazırda ehliyetsiz biriydi. polis bana şikayetini çek, araban zaten kaskolu, kasko şirketi uğraşsın dedi. adaletin durumu bu. Allah sana kolaylık versin.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Öncelikle '''ekran resmi alın'''elinizde sağlam delil olur.eğer karşı taraf yazdıklarını silmedi ise siz ondan hızlı davranıp aldıysanız sorun yok.sonrası mağlum savcılık ama!!!türkiyede sunucusu ve serveri olmadığı için facebook konusunda herhangi bir yaptırım yok.eğer olsaydı ,başbakanımıza,cumhurbaşkanımıza edilen hakaretlerin haddi hesabı yok kaç tane sayfayı ben bizzat şikayet ettim;ağır hakaret edenleri şikayet ettim sonuç sıfır adamlar hala devam küfür,hakaret almış başını gidiyor kısaca sonuç hüsran...he ben uğraşırım derseniz sizin bileceğiniz iş.

Geri