Öncelikle selamlar, arkadaşlar bazı yorumlar yapmışlar ve bence art niyet olmadan yardımcı olmak amacıyla yapılmış yorumlar bunlar. Üslubunuzu hiç beğenmeme ve biraz isteksiz bir cevap olmasına karşın bende yardımcı olmak amacıyla sorunuzu cevaplayayım.
Yol tutuşu dediğiniz olay bisikletle değil lastiklerle alakalı. Ne kadar kaliteli ve ne kadar amacınıza hitap eden lastik takarsanız o kadar rahat edersiniz. Sele, gidon vs bu ayarları doğru yaptığınızda zaten rahat edeceksinizdir. Örneğin ben bisikletin üstünde gelen gidondan memnun değildim turlarda daha rahat etmek için kelebek gidon diye geçen tur gidonunu aldım ve bisikletten aldığım keyif %100 oranında arttı.
Hem Kron hemde Sedona bisikletlerim var. 2010 model Sedona 311 tur bisikleti kullanıyorum, bisiklette şu zamana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kron FD1000 model katlanır bisiklet aldım, zincirin kadroya sürtme sorunu vardı yetkili servisle öyle yada böyle az da olsa o sorunu çözdük. Lastiklerde bir yalpalama sorunu çıktı, yetkili servis lastikler janta tam oturmamış bunu 1 ay kadar kullan, lastikleri indir bi daha şişir o zaman oturacaktır dedi, bunları da yapmama rağmen bu yalpa sorununu bir türlü çözemedim. Akordta mı problem var dedik forumdaki yöneticimiz Ferhat Köse ile akorduna da baktık, Ferhat abi gerekli ayarları yapmasına rağmen yalpa sorununu bir türlü çözemedik. Muhtemelen lastiklerde fabrikasyon hatası vardı, lastiklerin markasıda Rubena olması lazım. Bende bu konunun çok üstüne gitmedim sonra. Dediğiniz bisikletleri bu zamana kadar hiç kullanmadım fakat iki markayı da kullanan biri olarak Sedona'dan daha memnun kaldığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Ha belki Kron'un bisikletleri çok iyidir sadece bende böyle bir sorun olmuştur, şanssızlığımdır onu bilemem. Fakat benim tercihim Sedona.