Scudo Sports

Kron seçimi

Tepki
0
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar

Uzun süredir forumu araştırıyorum. Kafam iyice karıştı. Fakat bütçeme uygun ve kaliteli bir bisiklet olarak Kron daha sıcak gelmeye başladı bana. Sağlammıdır diye sormuyorum, çünkü araştırdığım kadarıyla herkes çok memnun. Ayrıca ömür boyu kadro garantisi de veriyor sanırım.

Bütçeme uygun bisiklet XC250. Daha çok şehir içinde kullanacağım, fakat engebeli yerlerde de kullanacağım. Kron XC250 düşünüyorum ama sizin de önerilerinize ihtiyacım var. XC500, XC250'den farklı özellikleri nelerdir ve aradaki fiyat farkına değer mi?

Teşekkürler

Scudo
ben kron un 2007 ve 2009 kadrolarını baya beğenmiştim fakat bisiklet olarak bana kalırsa pek bir şey ifade etmiyor çünkü bisikletin kadrosu dışında hiç bir parçası o paraları hak etmiyor örneğin 2009 xc1000 bisiklet acera donanımlı ve topgun gibi bir maşası var ve istedikleri fiyat 800 tl civarındaydı sanırım bana kalırsa kron kadro dışında hiç bir para hak etmiyor

benim önerebileceğim bisiklet salcano astro olabilir yada ng650 seçim size kalmış ama bence biraz daha para biriktirip bütçeyi genişleterek daha iyi bir şey almalısın

@mertcan gölge

Yardımınız için teşekkürler fakat şimdilik pek pahalı olmayan ama dayanıklı bir bisiklet düşünüyorum. :)

Ayrıca Kron'dan başka "Whistle Miwok 1054V" nasıl bir bisiklet? İkisini karşılaştırınca hangisini seçersiniz, artı ve eksileri nelerdir?

Kronun muadil x markalara göre hiçbir parçası standart değil kron kafasına göre donanım kullanıyor aynı modellerinde bile.. örnekte verebilirim maşaları xcm yapıyor sonra xct yapıyor. vb lastiklerini cst de yapıyor maxxis advanture gibi:-((
Kron alma asla dostum..
Trek-scott-sedona-cannondale-carraro-marine- düşük modellerine bak en azından kadroları çok sağlam zamanla kompenent yükseltirsin..:in:

• Beğen
Tepkiler: NSDL
Kafam iyice karıştı şimdi :( Biraz daha araştırmam gerek sanırım

Arkadaslar yaptigim arastirma sonucunda kron nomad almaya karar verdim. Ama nomad 3.0 ve 4.0 arasinda kaldim. Bunlarin arasinda önemli bir fark var mi? Sizce 3.0 mi yoksa 4.0 mi almaliyim?

Arkadaslar yaptigim arastirma sonucunda kron nomad almaya karar verdim. Ama nomad 3.0 ve 4.0 arasinda kaldim. Bunlarin arasinda önemli bir fark var mi? Sizce 3.0 mi yoksa 4.0 mi almaliyim?

(link)
(link)

Farkları şöyle:

Nomad 3.0Nomad 4.0
MaşaDüz maşaSüspansiyonlu maşa
Ön vitesSSD-02Shimano Tourney TZ510
JantTek kat alüminyumÇift kat alüminyum
Ağırlık15.8 kg15.6 kg
Vites koluMicroshift 3x7Shimano Revoshift SL-RS36

Aralarındaki en önemli fark maşa. Tercih ederken ona bakmak lazım. Maşa farkı sizin için önemli değilse özellikler bakımından 4.0'da ön attırıcı, jantlar ve vites kolları biraz daha iyi. Süspansiyonlu maşalı olmasına rağmen 4.0 daha hafif.

Kronun muadil x markalara göre hiçbir parçası standart değil kron kafasına göre donanım kullanıyor aynı modellerinde bile.. örnekte verebilirim maşaları xcm yapıyor sonra xct yapıyor. vb lastiklerini cst de yapıyor maxxis advanture gibi:-((
Kron alma asla dostum..
Trek-scott-sedona-cannondale-carraro-marine- düşük modellerine bak en azından kadroları çok sağlam zamanla kompenent yükseltirsin..:in:
Kardeşimin ve benim 2016 kron tx 150'miz var. Sıfırdan beri bizde ve aynı gün aynı dükkandan satın aldık. Benim bisikletimin maşasındaki amortisör kilitlenebiliyor, kardeşiminki standart yaylı maşa. Farkı eve geldiğimizde fark etmiştik 🤣 (normalde 2016 tx 150'lerde maşa kilidi yoktur sürpriz olmuştu benim için)

Kron nomad 5.0 sıfır bisiklet aldım. Ama sol vitesi 1'den 2'ye atamıyorum. Bir kaç kez denedim olmadı zincir yerleşmiyor boşa dönüyor ve ses çıkarıyor. Bir keresinde de zincir attı. Sağ vites 4 ya da 5 iken solu 2'ye atıyorum. Acaba sağ vitesin 7'de mi olması gerekiyor?. Benim bildiğime göre sol vites 1'de iken sağı 6-7'ye yükseltmek zinciri çok gerdiği için sol 1'de iken sağı 7'ye getirmek istemedim. Bilen var mı?

Kron nomad 5.0 sıfır bisiklet aldım. Ama sol vitesi 1'den 2'ye atamıyorum. Bir kaç kez denedim olmadı zincir yerleşmiyor boşa dönüyor ve ses çıkarıyor. Bir keresinde de zincir attı. Sağ vites 4 ya da 5 iken solu 2'ye atıyorum. Acaba sağ vitesin 7'de mi olması gerekiyor?. Benim bildiğime göre sol vites 1'de iken sağı 6-7'ye yükseltmek zinciri çok gerdiği için sol 1'de iken sağı 7'ye getirmek istemedim. Bilen var mı?

Çapraz kullanımdan kaçınmanız doğru. Öndeki her dişliyi yaklaşık olarak karşısına denk gelen arka dişlilerle birlikte kullanmanız lazım. Ancak zincirin arkada bulunduğu dişli öndeki dişliler üzerindeki hareketine engel değil.

Ön vitesin sınırlarının belirlenmesi ve tel gerginliğinin ayarlanması lazım. Youtube'da bol bol ön vites ayarı videosu var.
Şurada tüm ayar sürecini anlatmıştım: ön vites arttırıcı söktüm takamıyorum

• Beğen
Tepkiler: addehb
Geri