Scudo Sports

Kron bisiklet hakkında sorular, cevaplar ve öneriler.

Scudo
katılıyorum sarda bisiklet kron satmıyor.Hatta (link) adresinde bile sadece seda bisklet izmirde kron satıyor diyor

Sıradan gidip 100 YTL ye alırsan Çok fazla kullanamazsın onların fiyatları ürünün kaliteli olması yüzünden veya parçalarının ithal olmasından kaynaklanır.Kaliteli bir bisikleti 100 ytl ye aldığın bisiklete göre daha fazla kullanırsın

200 gramın pek bi önemi olmaz ama 10.5 kg lik bir bisikletin sağlamlığı ne kadar olabiliri ki ?

valla ben 75 kiloyum 10490 gr lık bir bisiklete biniyorum ve hertürlü arazide hatta yarışlarda kullanıyorum...Bozuk zeminde hoplaya zıplaya 60km lik hızlara çıkıyorum düşüyorum kalkıyorum, hatta şölesöliyim kullandığım kadroda 1997 yılından kalma ve metal yorgunluğu sınırında bir kadro ve ağırlığı 1520 gra yani kron kadrolardan daha hafif eski ve riskli....OPPPPS ama unuttum bisikletin sağlamlığı asla ağırlığı ile birebir olarak kıyaslanamaz...çünkü o zaman 15 kg bisikletler çok sağlam olurdu ama malesef değiller...Önemli olan hafiflik değil malzemenin kalitesidir...Ferdi ve sponsoru olmayan i,nsanlar yarışlarda 9-10 kiloluk bisikletlerle yarışıyor (üstelik kronun üstündeki donanımla) sağlam olmasa tercih edilip yarışılmazdı...

Tuğrul abi; Bisikleti bizzat tarttığınızı söylediniz o halde bilirsiniz.Gürsel abinin sitesinde XC4000 bisiklet disk frenli olarak gözüküyor.XC4000 xt nin disk frenlisi hiç üretilmedi.Burada bir yanlışlık olabilirmi?Fiyat olarakta XC4000 v fren fiyatı yazılmış.

evet xt li versyonun disklisi yok benimde bildiğim kadarıyla lx li olan versiyon disk frenli onunda maşası manitou axel comp (2.6kg) onu değiştirince birden hafifliyo alet genelde duke tercik ediliyo o farka...

kron xc3000 ve kron zeon aynı fiyat..hangisini seçerdiniz?
donanımlarını net olarak göremiyorum sitelerde. trek 4900 a yakın mıdır kalitesi?

Kron XC3000in Zeon dan farkları var.XC 3000 de ön maşa suntour ve lock out var.Gidon ve gidon boğazları daha hafif.Fiyat olarakta xc 3000 490€,zeon ise 450€.Aradaki fark lock out farkı.xc 3000 almak bence çok daha mantıklı.

diğer farkları sönmez sölemiş

kadroda
zeon 3 dipçikli triple butted
xc3000 2 dipçikli double butted...

XC 3000 her ne kadar birazcık daha ağır bir kadroya sahipse de, önceki seri Kron'ların en çok şikayet konusu olduğu aşırı uzun üst boru sorunu bu bisikletin tasarımında çözülmüş. Bu yüzden XC 3000 kesinlikle daha mantıklı bir çözüm. Ayrıyetten lock out lu maşa da cabası ;).

Geri