kron,ameoba,trek,sedona

drssk41

Üye
Kayıt
25 Şubat 2007
Mesaj
5
Tepki
0
Şehir
kocaeli
Sevgili arkadaşlar.Ben kocaelinde oturuyorum.Bisiklet konusunda fazla bilgim yok.Performans ve fiat yönünden olumlu,fiatı aşağı yukarı kron xc 1000 dolaylarında ameoba,trek,sedona yada bir başka kaliteli markalardan hangi modeli seçmek en mantıklısı olur.Yardımlara şimdiden teşekkürler.
 
Scudo

Onur Kula

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2006
Mesaj
994
Tepki
819
Yaş
40
Şehir
Alanya
İsim
Onur Kula
Bisiklet
Specialized
Abi öncelikle foruma hoşgeldin.Bisikleti sadece bir hobi aracı olarak kullanabileceğinizi düşünerekten.Sedona 771'i tavsiye edebilirim.

Ayrıca forumda daha önce bu tarz tavsiyeler almak isteyen birçok arkadaşımıza burada yardım edildi.O yazıları da okuyabilirseniz eminim işinize yarayacaktır.

Bir de bisikleti kullanım amacınız(ulaşım- hobi- spor- uzun turlar vs...), boyunuz, kilonuz, kullanım tarzınız, genelde nerelerde kullanacağınız(arazi, asfalt, patika vs...) gibi detaylı bilgilerinizi de yazarsanız eminim birçok arkadaşım size daha doğru tavsiyelerde bulunacaktır. Şimdiden kolay gelsin.
 

jerry_f

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
253
Tepki
79
Şehir
istanbul
bugün xc 1000 iniine kavuşan biri olaraktan,digerleri hakkında fikrim olmamakla birlikte xc 1000 diyom:)
 
  • Beğen
Tepkiler: sönmez

gizer

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2006
Mesaj
411
Tepki
161
Yaş
49
Şehir
İstanbul
İsim
Özgür KUŞCUOĞLU
Bisiklet
Kron
Öncelikle şuraya bir göz atın;
(link)

Bisikleti ne amaçla kullanacağınızı, ne şartlarda (hangi yol şartlarında), ne sıklıkta, ne kadar mesafe/hafta veya ay kullanacağınızı, boyunuzu, ağırlığınızı yazarsanız. Daha tatmin edici yardımlar alabilirsiniz. Tüm bunların yanında, sadece site içi aramalar yapmak bile işinizi fazlasıyla görecektir.
Yazdığınız üç bisikletin de sizi memnun edeceğine inanıyorum. Kısa süre sonra kararınız netleşmeye başlayacaktır. Zevkli bir süreçten geçiyorsunuz. Kolay gelsin.
 

drssk41

Üye
Kayıt
25 Şubat 2007
Mesaj
5
Tepki
0
Şehir
kocaeli
Boy 174 ,Ağırlık 85.Aslında bisikleti form tutmak ve fazla kalorileri atabilmek adına almak istiyorum.Hal böyle olunca da asfalt olmayan satıhlarda da güvenle kullanabileceğim sağlam,konforlu bir MT işimi görür.Ama bisiklet'te kullanılan ekipmanların kalitesini irdeleyebilecek bilgi birikimim olmadığı için en kalitelisini en uygun şartlarda seçmekte zorlanıyorum.Bu yüzden sizlerden yardım istedim.Ayriyeten Kocaeli de servis olayıda gözardı edilmemesi gereken bir durum.Sevgiler
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Bisikleti kalori yakmak amaçlı tek başına kullanmamanızı öneririm. Pedalladıktan sonra vücudun her yerini ağırlıklarla tekrarlı setler halinde çalıştırın. Yoksa su-kas kaybı fazla olur, yağ atımı istenen seviyede olmaz ve sarkmalar oluşur.
 

Ginger Fergus

Aktif Üye
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
188
Tepki
65
Geçen ay bende benzer beklentiler ve şartlar içerisinde bisiklet arayışındaydım..300-500 Euro aralığında aşağı yukarı her bisikleti inceledim gerek forumdan gereksede mağazaları gezerek... İşin teknik kısmı , ekipmanı haricinde bisiklet alma işi bence çok psikolojik bir olay.. Bir gün bir yerde bir bisiklete görüp beğeneceksiniz , onun pedalını çevirirken düşüneceksiniz kendinizi ve o sizin olacak .. yoksa rasyonel seçim yapmaya kalkıp detaya indikçe iş hiçde kolaylaşmıyor aksine zorlaşıyor..

Tavsiye olarak söyleyebileceğim... 2 gününüzü ayırıp istanbulda bence mağazaları gezin ve bisikletinizi bulun , Giriş seviyesinde güzel bisiklet çok ,

ben kronlarla ilgilendim , XC 1000 .. gayet iyi bir bisiklet , o fiyata iyi bir seçim , ben kadro rengini sevmeme rağmen geometrisine ısınamamıştım...

2007 sedonalar bildiğim kadarıyla çok yakında piyasada , fiyatların çok iddialı olacağı söyleniyor..bence 300-400 euro arasında iyi ekipman alınabilir.

Scott ve Treklerde marka itibarı ile fiyat performans oranı daha düşük ,ben scale 60 begenmiştim ama 900 euro üzeriydi..uygun fiyatlı reflex 50 var 390 euroya ,

giantlarda bir yukon görmüştüm kaçkar bisiklette kırmızı yanıyor cayır cayır , hatta hala duruyor ... indirimli verebileceklerini düşünüyorum ..

bana sen ne aldın diye sorarsan , eşime bir Trek 4300 , kendimede bri Trek 4400 aldım , sevgililer günü kamoanyasından faydalanarak..
 

ibokalkir

Üye
Kayıt
4 Mart 2007
Mesaj
4
Tepki
1
Şehir
izmir
selam beyler ben 700 ytlye kadar bisiklet arıyorum
sizin bna öneriniz ne olur merak ediyorum
benim kafamda üç tane bisiklet war scott 40 amoebo hussar ve mosso
sizce hangisini alıym
 

drssk41

Üye
Kayıt
25 Şubat 2007
Mesaj
5
Tepki
0
Şehir
kocaeli
çok kıymetli arkadaşlarım.Trek 3900D,Kron XC 2000D,Kron XC 3000 fiatları aşağı yukarı aynı tercihiniz ne olurduve neden?
 

bora_jb

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Ocak 2007
Mesaj
465
Tepki
106
Şehir
izmir
@ibokalkir

beyler kelımesı foruma pek uygun degıl forumda ablalarımız kız kardeslerımız de cok var herkese hıtap eden olsa daha ıyı olur gıbı
alıcagın bısıklet acısında da baktıgımız da her zaman scott derım kadro olarak cok fazla onde ekıpmanları bıraz daha dusuk olsa bıle scott daha mantıklı gelıyor begenmedıgın parcasını zamanla degıstırırsın... ban kalırsa kesnlıkle scott derım
 

Burak Meşe

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Ocak 2007
Mesaj
586
Tepki
260
Şehir
İdealtepe-İstanbul
Ben Kron XC3000 i öneririm size. Üzerindeki komponentler aynı fiyatta ki diğer bisikletlere göre daha iyi. Kron'un ömür boyu kadro garantisi var. Alacağınız bisiklette disk fren hidrolik değil ise tercih etmeyin. Bence sunmuş olduğunuz seçeneklerde XC3000 iyi bir seçim olur. Tabi sizin öncelikleriniz farklı olabileceğinden diğer bisikletlerde göz ardı edilmemeli.

Ayrıca bisiklete ayırdığınız bütçenin dışında 200 ytl kadar bir bütçede ekipmanlara ayırmanız iyi olacaktır. Kask, eldiven, matara falan derken 200 ü buluyor ve geçebiliyor.
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
@wagnar
Ömür boyu kadro garantisi Trek'de de var..Hem şu aralar (bilinmiyor galiba) %15-25 arası indirim kampanyası da var..
 

Burak Meşe

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Ocak 2007
Mesaj
586
Tepki
260
Şehir
İdealtepe-İstanbul
@gürsel


Haklısın Gürsel Abi. Trek'te indirim var su an. Trek almak için en uygun zaman olabilir. Böylece doğayada katkı sağlanmış olur. Hatırlatma için teşekkürler.