FelixTheCat
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 868
- İsim
- Betül
- Başlangıç
- 1999—00
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Arkadaşlar son 2 ay içerisinde ailemin başından geçen güncel bir olaydan bahsetmek istiyorum. Konu yanlış yerde mi bilmiyorum fakat yanlış yerde ise yetkililerin taşımasını rica ediyorum. Arkadaşlar bir çoğumuzun bildiği üzere Yıllık Kredi Kartı Aidatı kalktı denildi. Ne yazık ki bankalar kime ne tutturursak mantığıyla birlikte yıllık aidat ücretini kredi kartı hesap özetine yansıtıyorlar. Takip edip hakkını aramak isteyenlere ne ala fakat takip etmeyenler neden bu kadar fazla geldi deyip de ödeyen bir çok insanın olduğunu düşünüyorum. 2 ay öncesinde Kasım ayı hesap özetinde 60 tl yıllık aidat ücreti yansıtılmıştı. Tabi kaldırıldığını bildiğimiz için hemen müşteri hizmetlerini arayarak babam iptal edilmesini istedi. Gelecek ay ki hesap özetinde geri iade olacağını belirttiler. 2 ay sonra geri ödeme yapılmış fakat babamın hiç bir şekilde bir onayı bilgisi olmaksızın 82+20 tllik 10 gün aralıklarla allianz sigortadan hayat sigortası yapılmış. Neye istinaden yapıldığı hakkında bir bilgimiz yok. Bundan yaklaşık 11 ay öncesinde telefon ile aramayla da müşteri temsilcisi Kredi kartı sigortası yapalım mı diye sormuş, babam bir ücret ödemeyecek isem olur demiş. Müşteri temsilcisi de hiç bir ücret talep etmiyoruz diyerek yapmış fakat yaklaşık 10 aya yakın farklı fiyatta ücret kesilmiş karta
. En son yapılan hayat sigortasını da geçen sene şubatta yapılan sigortayla alakalı diyerek bizi kandırmaya çalışıyorlar. Uzunca bir yazı oldu fakat bu duruma düşmüş düşecek kredi kartı kullanıcısı olan arkadaşlara bir bilgi olsun diye paylaşmak istedim. Şu an en son ki 82+20 tl lik çekilen parayı da geri iade edeceklerini söylemişler bakalım onu da ne şekilde bize ödetceler.
Türkiye de vatandaş olmak zor sözde olan haklarımız ve imkanlarımız var. Haklı olduğun davadan haksız çıkabiliyoruz. En azından Tüketici Hakları mahkemesi var benim işim 1 kere düştü ve olumlu yanıt aldım oradan da siz siz olun kimse de ne hakkınızı nede 1 kuruş paranızı bırakın. Kimse kimseye yok yere para vermiyor ve ihtiyacı olana yardım edilmiyor. O yüzden belki işinize yarar yada bu yazıyı okuduktan sonra hesap özetlerinizi daha dikkatli takip edersiniz diye düşünüyorum.
Türkiye de vatandaş olmak zor sözde olan haklarımız ve imkanlarımız var. Haklı olduğun davadan haksız çıkabiliyoruz. En azından Tüketici Hakları mahkemesi var benim işim 1 kere düştü ve olumlu yanıt aldım oradan da siz siz olun kimse de ne hakkınızı nede 1 kuruş paranızı bırakın. Kimse kimseye yok yere para vermiyor ve ihtiyacı olana yardım edilmiyor. O yüzden belki işinize yarar yada bu yazıyı okuduktan sonra hesap özetlerinizi daha dikkatli takip edersiniz diye düşünüyorum.