salih dostum üzerinde 500 kalori yazıyor bundan 8- 10 tane yanıma alırsam ben 200 km yi rahat giderim yorulduğun an alacaksın sonra 20 dakika sonra su içecen etki devam eder....yolun uzunluğuna göre tempo yüksek olunca enerji gene bitecektir ,,, yalnız önemli olan power gel barların yanında başka şey yememe her bünye kaldırmaz jeli emip arkasından et yersem yolda açıkçası ben serilirim yere ...yüksek tempo yapılırken enerji çok gider bunları anca dediğim gibi power gel bar gibi ürünler sağlar enerji onlarda vardır anında kana karışır şimdi şile turunda malesef sonlara doğru snikırs ın hiç bi işe yaramadığını gördüm orda bi tane power gel bar emse idim 200 km sonunda iyi gelecekti şimdi olayı bilmeden salih fikir yürütmek doğru değildir önce olayı bilecen yüksek tempo basacan 100 km yi kısa molalar ile yapacan ve yorulacan tabi işte o zaman çakacan bi adet power jeli bak ne oluyorsun kudret ağabey dedi dersin fişek olursun fişek ....yalnız altındaki 18 kiloluk bisiklet ile yüksek tempo yapman özellikle 200 km de oldukça zordur bitirirsin kendini ve hatta genç yaşta sakat kalırsın benim uyarılarımı dikkate almayan bi arkadaş kartepe rampalarında tam 21 km ,arkasında 5 kilo yükle çıkmanın bedelini ödedi nasılmı ...kalp ritm bozukluğu yüksek tempo yapacak arkadaşlar dikkatli olacak antreman esnasında proların enerji jelleri şartır e tabi birazda bisiklet hafif olacak bu işin rajonu budur.