Geçmiş olsun.. Daha iki gece önce benzer bir kaza tehlikesi de ben atlattım. Bakırköy Meydan'dan İncirli istikametine doğru 20-25 km/s hızla sağ şeridi ortalamış giderken (gece geç saat olduğu için yol boştu) bir sapağın önünden geçtiğim sırada sol şeritten dümdüz gitmekte olan bir araç bir anda önüme kırıp sokağa daldı. Plansız bir şekilde aniden karar değiştirip sokağa saptığı çok belliydi çünkü ne bir sinyal verdi ne de dönecekmiş gibi yönlendirdi aracını.. Bunu biliyorum, çünkü yol boş olsa da tedbiren dikiz aynamdan da sürekli takip ederim yolu. Her neyse, bu aniden önüme kırınca az kalsın aracın kapısına dalıyordum. Neyse ki fren bakımımı yeni yapmıştım ve yakın zamanda lastik değiştirmiştim! Yavaşlayıp kıl payı kurtarabildim!
Bir de yaya problemi var. Adam karşıdan karşıya geçecek diyelim.. Kaldırımdan inip en sağ şeridin ortasında beklemeye başlıyor. Arabalar azalsa da geçiversem diye sürekli bir adım ileri, bir adım geri.. Arabalara karşı duyarlı ama bisikleti zerre umursamıyor. O sanıyor ki ben onu görünce direksiyon kıracağım ya da hizamı bozacağım. Böyle dingillerin de üstüne üstüne sürüyorum, çekilmezlerse diplerine kadar gidiyorum canhıraş kaçıyorlar son anda. Yine aynı akşam bu şekidle davranan bir sığır yüzünden az kalsın kaza yapacaktım. Gerçi olan ona olurdu ama ben de düşecektim bi şekil.
Neyse, tekrar geçmiş olsun.