Scudo Sports

Köpeklerin neden kovaladığını bilim adamları açıklamış :)

anzolot

Forum Demirbaşı
Tepki
1.255
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Konuyu Onedio eğlenceli bir şekilde derlemiş, aşağı yukarı hepimizin bildiği yada tahmin ettiği şeyler :)

(link)

Scudo
Bahane üretmesinler hocam "içgüdüsel" diye. Bence yaptıkları çok ayıp. Bu hafta sonu tur planladık. Hedefe 2 farklı rota var. Bizim tercih ettiğimiz rotada köpekler var diye diğer yolu kullanacağız. Bu nedenle ayıplıyorum bu canlıları.

sırf onların korkusundan bisiklet üzerinde tarla tapan yerlerde sürersem yanımda mutlaka çocukların sağda solda patlattıkları torpilleri yanımda taşıyorum, sesi duyar duymaz kaç tane olursa olsun kuyruklarını bacaklarının arasına sıkıştırıp kaçıyorlar, ben kaçana kadar onlar benden kaçsın :D

Bisikletten inip, bisikleti köpek ile aranıza siper ederseniz bir sorun yaşamazsınız.

@Sado39 Hep bu cevabı veriyorlar. Benim merak ettiğim şey şu, köpek sürüsünün arasında ne yapabiliriz? Her tarafımızda köpek var, hangi tarafımızı kollayacağız? Dediğiniz elbette teke tekte işe yarar, bisiklet aradayken bir sürü şansımız var. Ama bu tarz bütün konularda bisikleti araya alın yorumu var, bu işin özeti değil ki. Köpek sürüsünde bir anlamı kalmıyor mesela. Bu konuyu daha iyi özetleyen bişey olmalı ama ne?

Crazyguyonabike sayfasında bu konu hakkında bir yazı vardı. Aslında bu "dert" sadece bisikletlilere özgü değil. Köpeklerin koşu yapanlara da saldırdığından bahsediyor, hatta korkudan dolayı koşu yapmayı bırakanlar oluyor diyor. Yine, kendi köpeklerini gezdirenlere saldırılmış, bu durumu yaşayanlar (Amerika'da) polise şikayet edip saldıran köpeği kayda aldırsın denmiş.

Çözümler belli, yazarın epey alternatif denedikten sonra kendi ürettiği çözüm ise kovucu sprey. Bunu kullandığında etkili olduğunu söylüyor. Elinizin altında ne olur ne olmaz iki tüp bulundurun, esen rüzgarı hesap edin, demiş.

Araçla giderken köy yolunda

köpek yol kenarında bekliyor

kovalamaca için hazırlanıyor

bizaz yere doğru sıçrama için eğiliyor
tam geçince koşacak hayvan

işte tam geçişte kovalayacağı noktada [emoji16]
firen yapıp durunca hayvanın o anki haline çok gülüyor
sanki köpek şöyle diyor
"Ulan okadar hazırlandım kasıldım tam fırlayaçagım durdu sırasımı"

MUSTAN

@FERDİ İKİZ Bisikleti köpekle aranıza aldığınız zaman sadece kalkan gibi kullanmak değil, hayvan saldırdığı hedefi olduğundan büyük zannederek psikolojik olarak yenilip zaten kaçıyor. Öyle ninja gibi ikisi önden üçü arkadan saldırmaz zaten..
Onunla ilgili benim yaptığım durumu anlatmıştım, çocukların patlattığı torpili attığın zaman tek bir tane kalmıyor hayvanlar da zarar görmüyor.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Bazı köpeklerde uyuşuk oluyor,kovalamaya uğraşmıyolar pek :))

Torpil işi iiymiş ama yakmak için bir de çakmak vs lazım. Demek ki neymiş?_ çakmak+torpil... abi güzel de hep bunlarla mı gezeceğiz ?
Sigara kullananlar çakmağı taşıdıklarını bile unutabilir ama olmuyor sen tepeye hırs! hars! diye zorlana zorlana tırmanırken işe adamlar bir yerden harrr!! diye bir fırlıyor abi sen ne ara "dur bir çıkarayım çakmağı, dur bir yakayım..." ohoooo kıçtan bir parça gitmiş ya da bacaktan....
yine de beğendim güzel bir fikir duruma göre uygulanabilir belki

Ben duruyorum abi duırmazsan psikopata bağlıyorlar, varsa CAMELBACK suluğun püskürterek su sıkıyorsun salaklaşıyorlar ufak ufak uzuyorsun..

grup olarak karşıdan bir hareket varsa o zaman @anzolot un bahsettiği ateşleme+torpil olabilir.
SONUÇ: korkutucular, bir an adama acaip adrenalin salgılatıyor el ayak buz kesiliyor, kalp atışındaki artışla tepeyi bile tırmanır kapasiteye ulaşıyorsun...

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Yani kendilerinden kaçıyor gibi görünen herhangi bir şey, onların bu dürtüsünü tetikliyor.
çareeeeee

aşağıdaaaaa

https://i.hizliresim.com/KgGjL2.jpg

bu ordu bana saldırmaz bu ordu beni her yerde tanır 10 yıl beslersen seni baş komutan yaparlar,köpeklerin generali olmak mesele bu..

https://i.hizliresim.com/xAbZ6L.jpg

@Kudret Kurtcebe Eskişehirdekiler alzheimer heralde,hala saldırıyolar :D

Belki köpek balığı'nın karadaki versiyonudur,3 saniyede unutuyolar ya hani :) (vurmayın öldüm)

Geri