Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

-Sokaklardan köpekleri topla,barınaklarda hayvan sever kişilerce bakılmasını sağla. Gerek devletten,gerek belediyeden gerek hayvanseverlerden düzenli bütçe ile bu canlıların bakılmalarını sağla.

-Kişisel beslenen hayvanlara sokakta dolaşırken ağızlık taktır, hayvanlar bir çeşit işaretlenmeyle sahiplerine bağla,bir çeşit velayetlerini sahiplerine bağla.Öyleki o hayvanın verdiği bir zararın, sahibinin vermiş olduğu gibi bir kanun düzenle.(senin ruhsatlı silahınla başkasının işlediği suçtan seninde sorumluluklarının çıkması gibi) Her şey rayına girecektir.Diğer türlü Karagöz-Hacıvat gibi gider geliriz böyle.

Scudo
@ahlaksız

yaklaşık bir sene önce oturduğum mahallede bir köpek beni ısırdı, belediyeyle iletişime geçip köpeğin gözlem altında tutulması için barınağa alınmasını istedim. Görevliler gelip aldılar, karantina süresi ( 10 gün, kuduz olma ihtimaline karşı) dolunca geri getirdiler. Benden önce ve sonra toplamda 10'a yakın kişiyi ısırdı köpek, görevlilere köpeğin barınakta olmasının en ideali olduğunu burada çok sorun çıkarttığını söyledim ve aldığım cevap barınağa alınsa bile o köpeği tanıyan birinin gidip barınaktan alıp geri getirdiğiydi üstelik bu köpeklerin insanlar gibi bulundukları yerde yaşama hakkı anayasal olarak bulunduğundan buna müdahale edemeyiz oldu.

Oturduğum sitede bir hanımefendi köpeklerle fazla ilgili ve belediye tarafından başka bir insana zarar verdiği için götürülen bir köpeği karantinada ziyaret etmiş, köpeğin derhal alındığı yere bırakılmasını istemiş.

Tabi ki bu hayvanların bir anda ortadan kalkması imkansız, dolayısıyla farklı çözümler üretmek gerek bunun için fakat bir sürü insana zarar veren, insan sağlığını ve hatta canını tehdit eden bu köpekler neden hala sokaklarda ? ayrıca belirtmek isterimki istanbulda birçok belediye yaşadığım semte gelip başka semtlerden topladıkları köpekleri bırakıyor. 2-3 ayda bir yeni köpekler görüyorum her yerde.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
O köpekleri besleyin kendinize alıştırın sonra o hanımefendiyi görünce tut yavrum deyin. Yakında köpeklere seçme ve seçilme hakkıda verilir. O ne demek la anayasal hak.

Şaka bir yana bizde de o hanımefendiden bir tane vardı, ne hikmetse bu hanım efendi hep insanların evlere gideceği sırada köpekleri beslemeye başlıyordu bu itlerde (var mı köpeğe it dedim diye bozulacak ?? yok mu iyi devam edeyim ) koruma iç güdüsü mü nedir o yemek saatinde o kadın dışındaki herkese saldırganlaşıyorlardı teyzeye gittik rica minnet ikna ettikte yemek saatini erkene aldıda rahatladık.

Yalnız bir ara bundan dolayı köpek savar aldım 2 kere kullanmak zorunda kaldım 3. de artık ses etmeden yanaşıp eve kadar eşlik eder oldular.

3-4 mesaj öncesini yeni gördüm, ne yazacağımı bilemiyorum ne diyeceğimi bilemiyorum Allah'ım sen ailesine sabır ver.

Bu sokak köpekleri şehirlerin kanayan yarası olmuş artık herhalde.Durmadan çoğalıyorlar.Yiyecek yetiştiremediklerinden midir nedir bizim burada belediyenin barınağındaki bütün köpekleri salmışlar.Üniversite kampüsünün içi yüzlerce köpek dolu halde.Yemekhanenin içine girdikleri bile oluyor.Çok değil 1-2 ay önce bir kız öğrenciye saldırmışlardı.Kimsenin bir şey yaptığıda yok.İlla bir şeyler yapılması için kaç kişinin daha saldırıya uğraması gerekiyor ?

Geçmiş olsun öncelikle, köpek saldırısında ilk etkili yöntem suluktan su fışkırtmak suratlarına sersemleyip kaçabilirler aynı güzergahta sürekli aynı sorun oluyorsa birde yanınızda migroslarda 1 tl ye sayılan paket dost mamalarından alıp yere dökün diye nacizane bir tavsiyem olabilir iyi ve kazasız pedallamalar?

Yıllardır burası da dahil onlarca kişiye köpeklerden korkmamaları için bildiğim, gördüğüm, duyduğum ne kadar yöntem varsa hepsini anlatmaya çalıştım. Bu haberden sonra gördüm ki bildiğimiz, gördüğümüz ve duyduğumuz bilgiler eksik. :confused:
(link)

Parcalayarak oldurmus hihi tabii.
Bu palavralari cok gorduk. Yalandir, bizim milletimiz su icer gibi yalan soyler. Dili olsa da anlatsa kim bilir ne oldu.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Kayseri de ki saldırı da ölen yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum, ailesi için çok büyük bir acı, içimiz yandı haberi duyduğumuz da. Hayvanlarla aram iyidir, ben de bir çok kez köpek saldırısına uğradım, ısırıldım, kuduz aşısı oldum. yalnız bu olay bambaşka. Yer ve hava şartları dolayısı ile köpeklerin bölge koruma değil avlanma iç güdüsü ile saldırmış olması. Hepsinin yakalanıp grubun dağıtılması gerekiyor. İnşallah yetkililer olayın üzerine ciddiyetle gider ve köpekleri toplar.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Sorunun kaynağına inmeden sorun çözülemez. Bu kadar köpeği bu sokaklar nasıl doğuruyor? Kaynağı ne? Hayvan barınaklarında, bu hayvanlara eziyet ediliyor mu, neden kısırlaştırılmıyorlar? Köpek besleyenler, satın aldıkları veya sahiplendikleri köpekleri herhangi bir sebepten sokağa bırakıyorlar. Sorunun ilk kaynağı bu. Hayvan barınağı dibinde oturdum, para-bütçe yok. Besleyemedikleri köpekleri bizzat hatvan barınağı sokağa salıyordu. Hatvan severler, özellikle, hayvanların kısırlaştırılmasına karşı. Üremek onların da hakkıymış ama burası serengeti ovası düzlükleri değil ki? Kaldı ki, doğal ortamında bu köpeklerinde, eş için kavga sırasında, vahşi hayvan saldırıları ile, hastalıklar sebebi ile, sayıları doğa tarafından dengeleniyor. Ben, kedici olarak köpekleri de seviyorum ama sokağımızda bu sene 3 kedimizi parçalayıp bıraktılar.

İşe duygusal bakmayalım, sokağa atıldı diye ağlayan kedi gördüm. Onların da duyguları olduğuna yakın şahidim. Kendi egomuz için, insan herşeyi sömürmek zorunda değil. Islah edilmeli sokak hayvanları. Korunmalı, bakılmalı, sayıları sıfırlanmadan kontrol altına alınmalı.

Dostum dediğin güzergahta belediyeler ve kisiler kopeklerini saliyor tehlikeli, gecmis olsun

Çare Avrupa Birliği uyum yasaları. Londra’da nerdeyse hiç sokak köpeği görmedim.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@Mehmet Metin Levent

Üstadım güzel özetlemişsiniz.:harika:

@Mehmet Metin Levent

Hayvanseverler, sadece daha merhametli daha yardımsever olmakla kalmayacak; daha rasyonel düşünecek,herkesten daha fazla öngörülü olacak.Aynen dediğiniz gibi.

Kayseri'de 14 yaşındaki çocuğu köpekler öldürmüş ya..Bu çocuğun cenazesi için camiye giden insanlar,bir şokla daha karşılaşmışlar..Mevzuya bakın ya..İmam camide,hayvanlara şefkatten bahsetmiş:eek::eek::eek:
Bunu bir insan nasıl yapabilir?
Sonra camide insanlar ayaklanmış,imama saldıracaklar,camideki öfkeli insanları diğerleri zor tutmuşlar..
Akşam haberlerde gösterdiler..

@Pawcraft

Direk linki koymadım. Şu sayfadaki ilk enrty e bir bakın isterseniz.
(link)
Normalde paylaşmazdım böyle şeyleri ama belki sizin için aydınlatıcı olur.

Gerçekten çok acı...

Çözüm kısırlaştırmak:Köpekleri de kedileri de. Çağdaş ülkeler ne yapıyorsa benzerini biz de yapmalıyız.

• Beğen
Tepkiler: Robinson Crusoe
@hamlet2006

@hamlet2006

Köpek kovalayınca kaçalım mı yoksa sevelim mi Süleyman bey...?

Bir önceki mesajdaki fotoğraf keyifinizi kaçırdı mı kaçırmadı mı?

Çağdaş ülkelerin bulduğu çözümlerle artık mutabık mısınız değil misiniz?

Şu video bu kadar denk gelirdi. Yine 25 sayısı.

İngilizce bilmeyenler için özetliyeyim:
Adama köpekler saldırıyor, köpeğin sahipleri geliyor ve köpekleri sakinleştiriyor. Adam beni yiyeceklerdi, niye bu kadar çok köpek var diyor. Köpeğin sahipleri de keçilerimiz var lazım diyor. Pişkin pişkin burdan neden bisikletle geçiyorsun, birşey yapmazlardı geçip gitseydin vs diyor. Video boyunca bir kere bile özür dilemiyor. Adam bunlar tehlikeli, seni dava edeceğim, ben polisim vs diyor ve yoluna devam ediyor.

@Punctum

Kendimle çeliştiğim yeri her iki mesajımda da göremedim açıkçası.Nerede çelişmişim.

Ayrıca bir konunun insicamı diye de bir olay var.Yine de çelişki göremiyorum.

Geri