Scudo Sports

Köpek Isırdı :(

Mahallenin en mazlum sakin köpeği bile beni görünce kovalıyor aynı yoldan günde onlarca bisiklet li dede geçiyor onlara gıkı çıkmıyor. Bu kask da birşey var herhalde ona saldırıyor olabilir ler yada iyi donanımlı bisiklet ilgilerini mi çekiyor anlamadım ki. Bunda tiegra var koşun, bunda 105 var hucum arkadaşlar, bu hem karbon hem 105 hucuuuum parçalayın allah yarattı demeyin. Bu tourney sakin bu bizden sorun yok mu diyorlar acaba :). Bence olay kask da.

Scudo
@Mustafa Zeybek
İşte onu diyorum, o tip köpeklerin ne zaman ne yapacağı belli olmayacağı için hızı minimuma indirip ama durmadan geçmek bence mantıklı gibi.Olada saldırırsa bisikleti devirene kadar durmadan kaçarsın, lakin durduğun yerde saldırırlarsa kurtulma şansın yok gibi.Bende yanlarından çok itinayla geçiyorum,genelde sahil kesiminde sahiplerizle gezen rottweiler, doberman gördüğümde mümkünse yolu değiştiriyorum, çünkü bir saldırsa sahibie kurtaramayacak...

@hakkında: boşluk
Karbon hafiftir ısırması,diş geçirmesi kolay olur diye düşünürlerdir.:) diğerleri demir kadro kanki, ben buna gidiyorum arkamı kollayın....:koptum:

Screenshot_2017-12-21-09-58-49.png

:D

Screenshot_2017-12-21-09-59-54.png

pendik kurtdoğmuş tarafı bu yaramaz kuçu kuçularla dolu bazen hiç seslerini çıkarmıyolar bazen aralarında bi hayta çıkıp havlamaya başladımı hepsi birden geliyor bisikletten inip bağırcaksın sesiz kalırsan daha çok cesaretleniyolar

Hehey bugün iki tane dobermanın yanından düşük hızda(emekleme) bisikletle geçtim.:ssrtcbya: Artık köpeklerden korkmuyorum.:koptum:
Laf aramızda, sadece havlasa, İmdat, adam öldürüyorlar diye bağıracaktım!:komik: Tam, köpekleri gezmeye çıkarmışlar, turlamak o canlılarında hakkı ama ortaokul,lise öğrencisi adama 2 adet doberman teslim edilir mi yahu...

@Çağdaş78
Olabilir :) ego tatminide olur, merakta olur. Yetişkin bir erkeğin baş etmekte zorlandığı köpeği bir gence emanet edersen, ruhsatsız silah vermekten bir farkı kalmaz. Köpekler birisinin başını yaksa, toz olacaklar,haberimiz yoktu olacak. Hukuk boşluğu olan yerde ancak olaya karışırsan,hakim bey sadece senin için geçici hukuk yaratır.:harika:

Bisikletten inin ve onlardan daha yüksek sesli havlayın veya böğürün :) . Bu konuda gerekirse ses tellerinizi eğitin ve güçlendirin.. Komik ama işe yarıyor ..(içiyorsanız, sigarayı kesinlikle bırakın )

@badocan

Evet genellikle işe yarıyor fakat bir keresinde başıboş bir pitbull belliki yeni atılmış oraya yanıma oyun yapmaya çalışırcasına belirsiz bi şekilde geldi tedirgin oldum biraz bağırdım senmisin bana bağıran deyip havlamaya başladı. Yani kötü bir başlangıç yaptık taktik yemedi genelde yerdi burda çaktık. Genede nabza göre şerbet vermek lazım. ;)

Hem fener hem şok özellikli olan fenerler var. Bazı videolarda, şok seslerinden kaçtıklarını gördüm.Aslında bu tarz bir şeyde alınabilir. Hem 4 ayaklılarda hemde 2 ayaklılarda yeri geldiğinde kullanırsın.

(link)

Sabah sabah moralinizi bozmak istemezdim ama durum böyle

@mehmetsunu hayvanları severim ama konu insan olunca(vatan haini,cani,sapık olmadığı sürece) daha da fazla severim.bence bazı arkadaşlar inadına ve gereksizce insan aleyhine duyar kasıyorlar.

@badocan sana katılıyorum ben de aynı taktiği uyguluyorum ancak yine de dikkatli olmak lazım. geçenlerde bu taktiği uyguladığımda köpek önce geri çekildi sonra ona başka bir köpek destek verince tekrar cesaret alarak üzerime geldiler. bisikleti siper ettim sakince yavaş yavaş uzaklaştıktan sonra bisiklete tekrar binebildim.

internette köpek savar (köpeklerin duyabileceği frekansta rahatsız edici ses yayan) cihazlar satılıyor. işe yarıyor mu acaba kullanan var mı? ben bir tane cep telefonu uygulaması indirip mahalledeki köpeklerde denedim hiç oralı olmadılar.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bir çok köpek bulunduğu alanı benimseyip yabancı görünce, hele bir de kasklı-eldivenli-gözlüklü görünce tedirgin olup havlıyor. Benim burada taktiğim, zaten köpekleri seven ve korkmayan biri olduğum için çok ama çok yumuşak bir tonla "kuçuu napıyonn" dediğimde kaç köpek olursa olsun havlarken birden yamuluyorlar ve "noluyo ya" der gibi bakıp susuyorlar ve kuyruk sallamaya başlıyorlar. Sanırım sizden zarar gelmeyeceğini anlayınca rahatlıyorlar. Size tavsiyem asla sesinizi yükseltmeyin ve ani hareket yapmayın ve yumuşak tonla onlarla konuşun. Bunun %90 işe yarayacağını düşünüyorum.

Çocukluğum köyde geçti, dolayısı ile kedi-köpek vs bilimum hayvanla içli dışlı büyüdüm. Şuanda evimde bir kedim var, bakacak yerim olsa köpek de beslemek isterim. Yani hayvanları severim, hayvansever insanları da severim ama bazı hayvanseverler gerçeklerden o kadar kopuk ki ben onları patolojik vaka olarak görüyorum. Öncelikle kedi, sincap, tavşan dahi olsa onların hayvan olduğunu unutmayın, insanların yaptığı en büyük hata gereğinden fazla ve sağlıksız bir duygusallığa kapılıp hayvanlara insani özellikler yüklemek onları da insan gibi görmek.
Misal; bir ayıyı doğduğu andan itibaren sahiplenip, bakıp büyütebilirsiniz, hatta geceleri sarılıp uyuyabilirsiniz de, lakin her şeyin güllük gülistanlık gittiği bir 10 yılın ardından bir gün sizi öldürmeyeceğini garanti edemezsiniz. Belki yaptığınız bir hareket, üzerinizdeki bir koku vs herhangi bir şey içindeki avcıyı ortaya çıkartabilir, saldırıp sizi öldürebilir.

Ayıyı örnek verdim ama bu diğer hayvanlar içinde aşağı yukarı böyledir. Köpeklerin binlerce yıldır insanlarla bir arada yaşıyor olması ve büyük ölçüde evcilleşmiş olmaları, bir zamanlar sürü halinde yaşayan avcı hayvanlar oldukları gerçeğini değiştirmez. Zaten bisikletçiler ve diğer insanlar için en büyük tehlikeyi oluşturan da bir zamanlar evcilken insanlar tarafından doğaya terkedilen bu köpeklerden kaynaklanıyor. Tam süresini hatırlamıyorum ama vahşi doğaya bırakılan ve insanlarla bağlantısı kesilen evcil bir köpeğin bir kaç ay sonrasında tamamen vahşileştiği ve sanki hiç evcilleşmemiş gibi davrandığı bir araştırmada bahsediliyordu. Ve şu da önemli bir husus ki bu canlılar genelde, şehir dışındaki ormanlarda ya da köylere yakın yerlerde sürü halinde yaşıyorlar. Kimi zaman 3-5 köpek kimi zaman 40-50 köpeklik sürüler halindeler ve bu onları daha da tehlikeli hale getiriyor. Çünkü süre halinde yaşayan bu tür hayvanlarda sürü psikoloji denen şey güçlü şekilde hissedilir. Yolunuza çıkan 50 köpeklik bir sürü içinde bulunan, baskın ve saldırgan bir köpek size saldırdı diye geri kalan 49 tanesi de sizi hedef olarak algılayabilirler.

O yüzden böyle bir durumda kalmamak için yapabileceğiniz öncelikle bu ihtimali en aza indirmek, baktınız ki potansiyel bir tehlike var yolunuz üzerinde, gitmeyin o yöne. Yani beladan mümkün olduğunca uzak durun, çünkü siz 3 tane köpekten bir şey olmaz dersiniz, bir anda 20 tanesi daha karşınıza çıkar.

Yok illa ki oradan gideceğim diyorsanız da mümkün olduğunca soğukkanlı ve kontrolü onlara bırakmadan geçmeye çalışın ama mutlak surette hazırlıklı olun(artık sopa mı taşırsınız, yanınızda pala-bıçak vs mi olur bilmiyorum).

Tekrar etmek istiyorum; tehditkar olmayın ama kesinlikle pasif bir duruş da sergilemeyin.

Eğer ki yeterince uzak değilseniz kaçmaya çalışmayın, bu onların avcı içgüdülerini tetikleyen bir davranıştır. Uzaklaşmanız gerekiyorsa göz temasını kaybetmeden yavaş yavaş uzaklaşın, köpeklerin arkanıza dolaşmasına izin vermeyin. Mümkün olduğu kadar yüksek bir sesle bağırın, kollarınızı açıp olduğunuzdan büyük görünmeye çalışın.

@nusret emre köpek kovar (dog repeller diye geçiyor) köpeğin tipine göre etkisi değişiyor. Sonuçta ses ile uyarıyor uzun kulaklı köpeklerde çok işe yarıyor orta büyüklükteki sokak köpekleri gibi, ama bazı cinsler var pitbull, bulldog, doberman gibi onların kulakları küçük ya da duyma algıları çok gelişmediğindenmidir cihazın sesinden kaçmıyorlar, hatta kangallar bile (kulakları büyük aslında) sadece havlamayı kesiyor ama kaçmıyor peşinden gelmeye devam ediyor. Grup çok kalabalıksa gene kaçırmıyorlar havlamayı kesip peşinizden gelmeye devam ediyorlar, genede bi tane edinin derim. Ayı ve yaban domuzuna da etki ettiği yazıyor ama hiç denemedim ya da deneyen görmedim, en iyisi elektroşok, sesi yetiyor iki cızlattınmı ayı bile kaçıyor:D (tecrübelilerin yorumlarından okuduğum kadarıyla kaçırıyormuş)

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde okul çıkışında sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan liseli 2 öğrenciden Mehmet Özer yaşamını yitirdi, diğeri ise yaralandı
(link)
Sürekli aynı haberler ama kimse bir şey yapmıyor..

Geri