seleyi yükselt öyle kullan bu senin biisklet üstünde dik durmana mani olur ne kadar dik durursan emin ol okadar rahatsız eder seni benim bisikletimin selesi çok ince ama hiç rahatsız etmiyor birazda alışman lazım bunlar beni kesmez dediysen dede bisikletlerine takılan selelerden al 3-5 liraya yastık gibi bin ama hızını keser haberin olsun
örnek vermek gerekirse salcano mostar bisiklet çok konforlu bence sele biraz büyüse rahatlık artar ama alışan adam ince selede de gider benim selem ince olmasına rağmen acı hissetmiyorum ama eski bisikletimde bu sorun vardı çünkü dik bir şekilde sürüyodum onu da geniş sele alarak çözmüştüm doğru kullanımla bence bu sorunun üstünden gelinebilir seleyi değiştirmeden önce dik oturmamayı deneyin ayar yapın ve biraz zaman tanıyın kendinize eğer yine de çözemediyseniz geniş bir sele alın
yardımlarınız için teşekkür ederim, sele ayarım bozuk olabilir dediğiniz gibi. sele ayarına bir daha bakacağım, eğer yine bir gelişme olmazsa dede bisikleti selelerine kadar gider bu iş
Bisiklete ne kadar dik binersen genital bölgedeki kan dolaşımı için o kadar sağlıklı olur,bisikleti eğilerek sürdüğümüz zaman ise kan dolaşımı sanılanın aksine yeterli miktarda olmuyormuş.
hız keser olayı doğru geniş sele bacakların hareketini daha çok engelliyor.Ben kan dolaşımı olayını bilmiyordum ama eğilerek sürdüğünüzde vücut ağırlığı direk seleye binmiş olmuyor tek bir noktada birikmiyor yani daha az acıtıyor bence yani kendi tecrübem bu kan olayını da arada bir ayakta sürerek ayarlayabiliriz hem erkek adam tayt giymez diye düşünebilir arkadaş yani bende böyle düşünüyorum diyebilirim en azından ben tayt giyemem çok garip hissederim
bende çok kilo yok ama arkadaşlardan biri yolda görürse iş yaş valla pedli tayt yerine 3 kat don + şort giyilebilir o kadar dondan sonra sele acıtmaz bence
Tayt giymek aerodinamik kuvvetlerin sizi engellememesi için daha uygundur. Rüzgardan şişmiş bir şort fren etkisi yapıp fazla güç harcamanıza sebep olur.
Tayt 'ı boşver. ( bence hiç düşünme ) Seleyi normal kullanımına göre 3-5 cm daha yükselt agrıların büyük oranda azalır.( tabi yine dik durmak için kendiniz kasmazsan ) arada bir de ayağa kalkıp pedallarsan tamamdır olay. ( sanki oturulan yerlerim ağrımıyormuş gibi bir de tavsiye veriyorum. En iyisi bende biraz yükselteyim seleyi. jelpad li tayt giymekten iyidir benim için. )
Yıllar önce aynı sıkıntıyı bende yaşadım fakat taytsız bisiklete binmek gerçekten bir zulüm. Tayt korkunuzu yenemediğiniz sürece sele acısını çekmeye mahkumsunuz. Sele ve gidon yükseltme bir yere kadar belki kısa mesafeler için yeterli olabilir, fakat uzun mesafelerde 20 km ve yukarısı için tayt bir zorunluluk. Bu sporu yapıyorsanız tayt giyeceksiniz bundan kaçış yok. Bisiklet acı çekme pahasına yapılan bir spor değil, sizi bu spordan soğutacak bütün acıları bir şekilde azaltmanın yolları var. Giydiğiniz taytın coolmax özellikte olmasına dikkat edin, üzerine ince pamuklu bir şort giydiğinizde yazın sıcağından çok fazla etkilenmezsiniz. Kendim yıllardır bu şekilde kullanıyorum gayet rahat oluyor tavsiye ederim. Eski eşofman altınızı uygun boyda keserek şort yapabiirsiniz, hazır şortlardan çok daha iyi ve şık sonuç alabiliyorsunuz. Gidon ve sele boyları ile oynayıp bisikletinizin ayarlarını bozmayın vücudunuzun bir bölgesini rahatlatacaksınız diye ileride sırt, boyun, el ve bilek yine en önemlisi diz sorunları ile uğraşmak zorunda kalmayın. Yol yakınken çektiğiniz acılarla bisikletten soğumadan giyin artık şu taytı arkadaşlar
taytlı şortlardan alıcam bende ama benim anlamadığım taytın içinde dandik bir sünger koymuşlar o sele şeklindeki dandik sünger nasıl oluyorda popomuzdaki ağrıyı azaltıyor..?bu yüzden almadım bu taytlardan
bunun için özel don fln var mı acaba ben espirisine 3 donu üst üste giymeyi söyledim ama aslında denenebilir 3 tane don üst üste çok acıtmaz bence ya da selenin üstünü 6mm kapron veya depronla kaplasak nasıl olur acaba