Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Mersin'den İstanbul'a Acıbadem Fulya'da opr. Mustafa şengüne muayene olabildim. Mersin'den bunun içinde mi geldin dedi. Parantez bacak olmanın bir avantaj olduğunu söyledi. İnanmadım tabi. Önemsemedi fazla.
Spor hekimi Mustafa taşer e randevu 1 ay sonraya veriliyordu. Randevu listesi haricinde muayene almıyor.2 gün bekledik özel muayenehanesine gittik . 5 saat bekledik. Opr dr sırrı Baştürk ile beraber çalışıyorlar. Önden gördü. Röntgen istedi . Yürüme analizi standart neredeyse herkesten istiyorlar.geldiğimiz gün ikimiz de yaptırmıştık. Ömer taşer en son geldi. Oldukça sıcak ve ilgiliydi her iki doktor da. Gerçekten derdimize ortak oldular her iki doktor da.
Ömer taşer;
Kıkırdak kendini yenilemez dedi. Kıkırdaklar yumuşamış.
Mümkün olduğunca korumamız lazım dedi. Nemarto 1 yıl. Krem 1 ay. 2 adet basit egzersiz. Tabanlık kullanacağız.1.5 ay sonra tabanlık için kontrole geldiğinizde yine görüşelim dediler. Eşimin sorunu doğuştan çarpık bacaklı olması . Benim de tam tersi parantez bacak. İkimizin de bacak kasları zayıf. Tencere kapak olmuşuz yani.
 
  • Beğen
Tepkiler: muratech
Scudo

ecuadorm

Üye
Kayıt
18 Nisan 2017
Mesaj
53
Tepki
25
Yaş
42
Şehir
istanbul
@AydoganGecmis olsun. Tahmin ettim oraya gittginizi. Sporcu sagligi merkezi var orada. Futbol kulupleride oyuncu alacagi zaman oraya kontrole getiriyor.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Teşekkür ederim. Evet vardı bir yabancı futbolcu fizyoterapist eşliğinde egzersiz yapıyordu. İlaçlar ekte.

Benim naçizane tavsiyem:
Herkesin yürüme analizi yaptırması. Sorun varsa tabanlık kullanması.
Bir inşaat mühendisi Ömer taşer e muayene oldu. Çıktığında konuştum. Sorunu dizlerinden ağrısız çıtırtı sesleri gelmesi. Sürekli merdiven çıkıyor malum.
Dr içe bastığını söylemiş ve yürüme analizi için Acıbadem spor merkezine yönlendirdi.
Burda analizden sonra raporları podiatrist inceliyor. Ayağınızın alçı kalıbını alıyor. Ayakkabı da önerdi bize. New balance 990 (850tl)olmazsa 504 modeli. Topuk kısmının gevşek olmaması gerekiyormuş.
Denge ortopedi de aynı yürüme analizi cihazını kullanıyormuş. Alçıya alıyorlar mı bilmiyorum. podiartris yok.fiyatı daha uygun.
 

Dosyalar

Meali

Üye
Kayıt
31 Ekim 2017
Mesaj
1
Tepki
1
Yaş
37
Şehir
Aydın
İsim
Mehmet Ali
5 yıl önce evde sol dizimin üstüne düştüm. Doktora gittim. İlaç vs verdi gönderdi. Rapor almadım. Şiş haldeyken işe devam ettim. Birkaç ay sonra her iki dizimin ağrıdığını fark ettim. Ağrı özellikle ayakta sabit dururken(yarım saat falan) ve çömelirken(alaturka wc-namaz oturuşu) artıyordu. Oturduğumda, uzandığımda hiçbir şey yoktu. Mr lar çektirdim, çok namlı doktorlar gezdim. Birkaç tanesi Net teşhis koyup adam akıllı açıklama dahi yapamadı. Birkaç tanesi de diz önü ağrısı, kondromalazi patella teşhisini koydu. Belki kurtuluş olur diye ameliyat oldum. (artroskopi yöntemiyle) Bugün ameliyatın 68.günü. Ameliyattan önce daha iyiydim. İyileşmek için ameliyat oldum. Şimdi berbat durumdayım. Dizdeki takılmalardan dolayı yokuş aşağı inemiyorum, merdiven inemiyorum. Ayakta durma sürem bir iki dakikayı geçmiyor, ağrılardan dolayı. Sizlere tavsiyem ameliyat olmayın. Bu hastalık için ameliyat tavsiye eden doktorlara inanmayın. Bu işin çaresi yok. Hafif sporlar, güçlendirme egzersizleri yapın, işinizi değiştirin. Bisiklete binmek, koşmak, tırmanmak gibi zorlayıcı egzersizlerden uzak durun.
Ne kadar ağrısa da benim dizlerimin kendi içinde bir stabilitesi vardı. Ameliyat ile bu stabilite bozuldu. Ağrılar şiddetlendi ve yeni sorunlar ortaya çıktı. Allah hepimize şifa versin.
 
  • Beğen
Tepkiler: muratech

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@Meali
Ameliyat kısmına katılıyorum. Ama bu iş bacak kaslarını güçlü tutmakla alakalı. Bende de aynı sorun var ve bisiklete başlama sebebim buydu. Şimdi günlük 160 km'lere rahatça ulaşıyor, dağ bayır korkmadan tırmanıyorum. Ağrılarım, dizimdeki kitlenmeler hepsi bir bir gitti antrenman yaptıkça. Koşmak ve zıplamak zararlı evet ama doğru teknikle bisiklet sürmek (Yüksek kadans) bu işin ilacı.
 

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@BerkEvren Ameliyat bende olmuyorum,benimde menisküs yırtığı ve ön çapraz bağ zedelenmesi var..ve aynen dediğiniz gibi 100 + lara çıkıyor ve en ufak bir sorunum olmuyor.(öncesi her ne kadar kilitlenme,merdivenlerde inememe çıkamama yürüyüş esnasında ağrı vesaire olmadıysa da hzursuzluk vardı,örneğin namaz oturuşu veya diz çöküp kalkmalarda şiddetli ağrı oluyordu.)ilerde ne olur bilememem...ayrıca etrafımda olsun,nette okuduklarımla olsun ameliyat sonrasındaki durumlarının ameliyat öncesine oranla daha kötü durumda olduklarını paylaşan kişilerin sayısı azımsanmayacak kadar yüksek..ben tercihimi ameliyat olmamaktan yana kullandım...bir gün olacaksamda bacakları güçlendirip hazırlıklı çıkmak daha mantıklı diye geçiyor aklımdan..sıradan pratisyenler yada ortopedi doktorları ameliyat konusunda biraz daha ısrarlılar,işin ehlileri zaten önermiyor (spor hekimi,fizyoterapist yada alanında daha uzman ortopedi de)bu arada extra olarak son bir hafta dizlikde kullanıyorum psikolojikte olsada işe yarıyor.(yada gerçekten yarıyor).çok uzattım ama damdan düşenin halinden damdan düşen anlar misali artık doktorların ağzına bakmaktan benzer durumları yaşayan arkadaşların durumundan ve tecrübelerinden faydalanır olduk(tabi kesinlikle öncelikle derdimizin ne olduğunu anlamak icin teşhis amaçlı olsun yada tedavi önerisi olsun alanındaki hekime hele birde işin ehline geldikmi gözükmek daha isabetli)
Herkese geçmiş olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Muhtemelen lateral gevşetme ameliyatı yapılmıştır size. Opr. Dr biri de bana ameliyatsız kurtulmamın zor olduğunu söyledi. He desem hemen ameliyat edecek. Bacaklarımı güçlendirsem dedim . Olur iç bacak çalış dedi. Evde kendin paça yap dedi.nemartro yazdı ilaç olarak da.

Bisiklet sürüp de bu rahatsızlığı olanlar var. Bisiklet sürmenin bu işe çare olacağını bilsem hiç inmem bisikletten. Ama dr lar bisiklet önermiyor .

Önemli olan ön diz ağrısının sebebini bulup üzerine gitmek. Burda bunun üzerinde çok konuşuldu. Genelde kas dengesizliği ve güçsüzlüğü, gerginliği üzerinde yoğunlaşılmış.
Atlanan şey ise basma bozukluğu, ayaklarda yapısal bozukluklar. Yürüme analizi yaptırıp kişiye özel tabanlık ile diz kalça bel ağrılarının düzelebileceği aşikar. Ya da uygun ayakkabılar( new balance 574) ile içe dışa basma engellenebilir.Benim tabanlıklar yolda. Tecrübelerimi paylaşırım kısa zamanda.
 
  • Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
Alejandro Valverde' de bu tür bir sorun yaşıyor gibi görünüyor. Bant olayını biraz araştırdım, işin ehli birisinin yapması gerekiyor. Şu an nike ın patella bandını kullanıyorum, anlık zorladığım zamanlar da iyi bir destek sağlıyor. Zaten ne oluyorsa kendinizi kaptırdığınız anlık zorlamalar da oluyor, anın da ödem oluşuyor.



 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Teşhis:
Her iki dizde evre 2 kondromazi patella, evre 2 menisküs dejenerasyonu. Dizlerde effüzyon ve minimal patellar tendinit.
Sorun:
merdiven çıkamamak, kısa mesafe bile düz yürüyememek, koşamamak, çömelmemek, ağır bir şey kaldıramamak, araba kullanamamak, hayattan soğumak...
Yaptıklarım: 1 ay
Antienflamatuar ilaçlar ( hiçbir işe yaramıyor)
2 ay kadar dinlenme, buz uygulaması, dışa basma olduğu için kişiye özel tabanlık, uygun ayakkabı( new balance 990modeli) fizyoterapist kontrolünde reformer pilates ile kapalı kinetik çalışma(20 seans). Her gün Kuadriseps güçlendirici standart 2 egzersiz.
Kalça, hamstring,germe,esneme...
Her gün foam roller ile üst bacak ve it bant esnetme.
Biraz rahatladığımı iyileştiğimi hissedince nemartro kullanmaya başladım.(çok fark etti. 3 ay kullanıp 1 ay ara vererek kullanacağım 1 sene.)
Sonuç: üst bacak, kalça kaslarım gelişti. Artık rahatça yürüyebiliyorum, merdiven çıkabiliyorum,araba kullanabiliyorum. Koşmaya çömelmeye korkuyorum.
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@Aydogan
Bana da doktorum önerdi bisikleti. Yıllarca çektiğim ağrılar düzenli bisiklet sürerek yok oldu. Doktorun yaklaşımı çok önemli. Spd pedal ve kadans egzersizleri ilaç gibi geldi bana.
@Aydogan
Doğru pedal tekniği üst bacağı hızla kuvvetlendiriyor ve dizinize binen yük azalıyor. Doktorumun bana önerisi koşma, zıplama içeren aktivitelere girmemem yönünde oldu. Korkmaya devam etmeniz iyi yani.
Tekrardan geçmiş olsun.
 

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Teşekkür ederim. Sadece Yüksek kadans bisiklet sürebilirsin dedi doktorum. 2 defa denedim ikisinde de 2 gün boyunca diz kapağımda ağrım oldu. Belki de kaslar zayıfken denedim. Tekrar denemeye korkuyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@Aydogan
Kas zayıflığından olduğuna eminim. Ben günlük 5 km sahil yolunda sürüşlerle başladım. Bacak kuvvetlenip ağrılarım azaldıkça mesafeyi arttırdım. 2 Seneyi bulmuştur. Şimdi günlük 150 km'lik sürüşler yapıyorum rahatlıkla. Hatta sadece yokuş çalışmak için rota değiştirdiğim oluyor :harika:
 

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
Bacak kaslarını kuvvetlendirdikten sonra korumak da önemli. Bisiklet bunun en güzel yolu sanırım. Tekrar deneyeceğim bisiklet sürmeyi. Umarım tekrar hayal kırıklığı yaşamam.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Kayıt
25 Kasım 2015
Mesaj
4.067
Tepki
17.272
Yaş
55
Şehir
BURSA
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Aydogan geçmiş olsun.Doğru tanı,sağaltım süreci ve sabır çok önemli.
Benim bu yaz atroskopi üzerinden iki yıl geçmiş olacak.
Hergün düzenli kadans,haftasonları uzun tur,dengeli beslenme,jöleli gıdalar( kemik,paça),kuruyemiş ve iyi uyku ile % 70 toparladım.
Arada uzun yürürsem ertesi gün aksama yapıyor.
Glokozamin,msm,hyronic asit bileşenini bir ay kullanıp bir ay ara veriyorum.
Yaşa bağlı olarak kilo alımını engellemek elzem.Şu anda 184 cm ve 78 kiloyum.Bol su ve günde 1-2 maden suyunu da unutmamalı.
 

Aydogan

Üye
Kayıt
7 Ekim 2017
Mesaj
9
Tepki
7
Şehir
Mersin
İsim
Ahmet
@cazci teşekkür ederim. Gece uyumadan önce zeytin yağı sürüyorum dizlerime. Maden suyu da içiyorum. 1.74 boy kilo 62. Yaş 35. Yolun yarısında durum böyle. İlerisini düşünemiyorum. Sanırım bisiklet konusunda Mersin’de birilerinden destek almam gerekecek. Yüksek kadans ve kilitli pedal önerilmişti. Uygulamada hata yapmamam gerekiyor. Aksi halde daha da kötüye gidebilir durum.
 

MuratHan

Forum Bağımlısı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
1.687
Tepki
2.287
Şehir
Alanya
Bisiklet
Scott
@Aydogan


Yüzeysel olarak soğuk,sıcak kompres dışın da dize açık yaralar hariç bir şey sürmenin pek faydası olmuyor. Kaleyi içeriden fethetmek gerekiyor, kelle-paça çorbası bu tür rahatsızlıklar için birebir ilaç diyebilirim. Sıcak ya da soğuk kompres, uygulanan bölgedeki kanlanmayı artırıcı bir etken, kanın, ulaştığı her yeri iyileştirme özelliği var. Ulaşamadığı yerlerde de maalesef sorunlar başlıyor. Kendim son zamanlar da bisiklet sürmeye başlamadan önce problemli dizime yaklaşık beş dakika kadar sıcak kompres uyguluyorum. Sürüşten geldikten sonra yine bir 5 dakika soğuk kompres. Gayet iyi geliyor. Ayrıca tabanlık kullanmanız her tür ilaçtan daha iyi sonuç verir. En azından dizinizde ki problem ilerlemez. Yalnız bisiklet üzerin de de tabanlık lı ayakkabınızı kullanmalısınız, kilitli pedal kullanacaksanız, kal ayarlarınız da mutlaka içe ya da dışa basış şeklinize göre yapılmalı. Bunun için kal ve ayakkabı arasına konulan ek parçalar satılıyor.
 

Adem Tırpancı

Daimi Üye
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
344
Tepki
1.209
Şehir
Kahramanmaraş
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Arkadaşlar kök hücre tedavisi yaptıran oldu mu bununla ilgili? Kök hücre ile ilgili şu şekilde bir video izledim. Eğer doğruysa gerçekten inanılmaz!

 

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
Bahsedilen konun içeriği çok geniş:konu çok ciddi.Bir kişinin sorunu ,yaptığı tedavi ve çalışma bir başkasını bağlamaz,con. pat. farklı evre ve çeşitleri var.bununla beraber,hipertrafik plika var mı,seviye ne,menisküs,ön arka çapraz bağların,durumu,kas dengesi,uzunluk ve kısalıkları vs çok faktör var,evet genel kanı diz için quadricepsin kuvvetlenlenmesi,esnemesi şart.con. pat vmo kuvvet,ıt esnetme genel kanı ama patalle laterale kaydıysa,medila kaydıysa durum ters,konu çok uzun ve geniş.
1. kural ağrı olmaması,
min merdiven yokuş çık in,geniş açı ile çok yavaş çık in,bisiklett ağrı yoksa mutlaka düz de yavaş,ama vites yumuşak akıcı,yüzme kesinlikle iyi bir alternatif.
suplement desteği olabilir,etkisi hala net değil,belli dönemlerde destekleyip,o kısmıda tamamlamak gerek.
prp bazı kişilerde ozon ile beraber destek olabiliyor,yenileme tabi ki yok.
kök hücre hala muallak,etkisini gören olduğu gibi,daha kötü olduğum yorumları var
prp ve kök hücre hala tedavi sınıfında değil,çünkü daha kanıtlanmadı.ama kıırkdak yapaması mümkün ,ama o da belirli değil.
kilolu olmak eksi,bu konu ile ilgili 10 sayfa yazarım,yazmayı sevmiyorum.
saygılarımla
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@BerkEvren

Berk hocam bisiklet haricinde yaptığınız egzersizler oldu mu? Varsa eğer hangileri olduğunu öğrenmek isterim.
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@Yegah
Başka egzersizim yok. Her fırsatta bisiklet sürüyorum zaten vakit kalmıyor başka birşeye ?