Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@MuratHan benim de diz kapağıyla tendon arasında ağrım var, doktor ödem var demişti, buz koymamı söylemişti her gün buz uygulayınca ağrı geçiyor buzu kestiğim zaman elle tam kapak tendon arasına baskı uygulayınca ağrı oluyor

Scudo
@Hakan Beşikçi, aynı bölgeden bahsediyoruz sanırım, eklediğim görselde kırmızı bölgenin olduğu kısım bastırınca ağrı yapan yer. Bir de uzun bisiklet sürüşü ya da yürüyüşlerde bu bölgenin üst ve alt, dış yanlarında ağrı oluşuyor.

Bu arada ödem içte mi dışta mı oluyor, içerideyse bilemem ama ben de dışarıdan bir şişlik görünmüyor. Ağrının olduğu zamanlar da da şişlik görmedim .

https://i.hizliresim.com/6kr4BW.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@MuratHan
alt kısımda az ağrı oluyor asıl ağrı bu resimde gösterilen yerde oluyor

ödem olduğu zaman şişlik falan yoktu

http://i.ytimg.com/vi/EbgnAuJGApQ/maxresdefault.jpg

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@Hakan Beşikçi, evet burada daha net, tam o kırmızı kesime bastırdığınız yerde ağrı oluşuyor. Ben kendi paylaştığım resimde patella kemiğini fark etmemişim o yüzden daha altı göstermiş oldum. Ödem demek ki içeriden oluşuyor. Buz tedavisini bende uygulayayım. Peki sebebi hakkında bir açıklama yaptı mı doktorunuz. Bir de bu bölgeye patella bandı ile desteklesek nasıl olur acaba, bir arkadaşım tavsiye etmişti fakat internette biraz araştırdıktan sonra bu bandın doğru ellerde doğru yere uygulanması gerektiği yazıyordu.

• Beğen
@MuratHan 15 20 dk buz uyguladıktan sonra elle bi baskı uygula asıl o zaman ağrı nerede belli oluyor

benim sorun patella kayması, kayma nedeniyle de patellanın kenarında aşınma oldu galiba oda ağrı yapıyor, bu kayma nedeniyle de tendon kasılıyor olabilir ama tendona buz koyunca tendon ağrısı geçiyor

http://www.regenexx.com/wp-content/uploads/2012/11/knee-plica-surgery-recovery.jpg

Kıkırdakla onarımını sağlayan (destekleyen) ürünlerle alakalı araştırma yaptım. Şu ürünler işe yarar sağlayabilir. 2 aylık tedaviler öneriliyor.

TROCOL 30 SAŞE

İçerik : Glukozamin & Kondroitin & Hyaluronik Asit & Tip II Kollajen & Omega 3

İyi bir kombinasyona benziyor özellikle içimdeki kollajen Tip II, kıkırdak dejenerasyonunu önler ve dejenere olmuş kıkırdağı yerine getirmeye yardımcı olur.

CC-II Tip 2 Kolajen Kapsül

https://www.beyhanecza.com/images/ccII.png
CH ALPHA FORTIGEL

Doğal Kolajen Hidrolizat İçeren Takviye Edici Gıda Takviyesi

CH Alpha Fortigel Saşe’nin tespit edilen herhangi bir yan etkisi bulunmuyor.

CH Alpha Fortigel Saşe kıkırdağın % 70’ini oluşturan kollajenden yapısını geliştirmek, onarmak ve onun pürüzsüz ve esnek kalmasını sağlamak amacıyla Bioactive Collagen Fortigel hammaddesini içerir.

CH Alpha Fortigel Saşe’nin içeriği;

% 99,5 kolajen hidrolizat

% 0,5’ide fruktoz, sitrik asit, arpa özü, C Vitamini, potasyum sorbat, tatlandırıcı, asesülfam-K ve sukralozdan oluşur.

@Furkan TK benim bu ticari ürünlere artık pek inancım kalmadı. Solgar glukozamine chondritin msm kullandım farklı zamanlarda iki kutu 120lik , piasclidine kullandım altı kutu üç ay . Para tuzağı geliyor bunlar.

@Cem Unden

Hocam glukozamine + chondritin + msm kombinasyonu yetersizmiş. Bu kombinasyona ek olarak "Kolajen Hidrolizat" ile daha iyi sonuçlar ortaya çıkıyormuş. Şurada ki (link) bazı bilgiler var. Özellikle trocol saşe adlı destekleyici ürünün içeriği çok iyi gözüküyor.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10269432_1512684692289588_8508948577204720892_n.jpg?oh=37bb6a6165574f0c71455194615cc8d2&oe=56809DD4

En ucuzu yüz tldir bunların. Faydasını gören varsa yazsın ltf.

@Furkan TK

"Laboratuar aşamasında 2600’den fazla hastanın eklem ağrılarını azaltan..."

Ben bu ürünü denemedim ama piyasada buna benzer bir sürü kolajen takviyesi var. Çok mucizevi bir ilaç olduğunu sanmıyorum. Bir de piyasada binlerce çeşit takviye var, hangi birini deneyelim? Yok kolajen, yok hyaluronik asit, yok glukosamin... Valla ben yumurta kabuğu zarı sipariş ettim yine. Kullandığım sürece ağrılarımı minimuma indirmişti. Bakalım 2 ay daha kullanacağım, sonuçlar hakkında bilgi veririm.

Bir de şu açıklama ile ilgili bir şey yazacaktım. Firmalar bu sayılarla çok oynuyor açıklama yaparken. Şimdi orada 2.600 hasta demiş de toplam deney grubu nedir? 100.000 mi mesela? Bir de bu araştırmanın kaynağı nedir vs. Ben pubmed'e bakarım bu durumlarda, orada bilimsel makaleleri okurum. Bu ilaçla ilgili de bir makale buldum ama sonuçları anlayamadım, anlayan var mı?

(link)

@Hakan Beşikçi Hocam sizin patella kaymasının nedeni neymiş? Mr ya da röntgen varsa paylaşabilir misiniz? Ben de patellada lateral tilt görünüyordu, en son çektiğim mr'larda bundan bahsedilmemiş. MR yorumu da doktordan doktora değişiyor. Kıkırdak kaybı varsa patellofemoral aralıkta daralma olarak bahsediliyor mesela ama kayma farklı bir olay. Subluxation deniyor kaymaya. Bazı insanlarda patella tamamen yuvasından çıkabiliyormuş. Mesela dizinizi büküp açarken diz kapağının yuvasından ayrılıp tekrar yerine oturduğunu hissediyor musunuz? Bende bir miktar oluyor bu ama genelde çok hareketsiz kaldığı zamanlarda oluyor, bir süre sonra düzeliyor.

@Ender A. röntgen çektirdim ama elimde bişey yok, 2mmydi galiba bi kayma olduğunu söyledi başka doktora gitmeyi düşüyorum da bu gss borç olayları nedeniyle gidemedim.

öyle yuvadan çıkma gibi bişey görmedim

benim ilk zamanlar bi 50 60km yaptıktan sonra ağrı başlıyordu şimdi hemen başlıyor

• Beğen
@Furkan TK siz alıp bi kullanın faydası olursa ltf bizede tavsiye edin. Bu tip desteklere 700-800 tl para harcadım şimdiye kadar. Bi moka yaradıklarını görmedim. Çevremde kullanıpta fayda görende yok.

@Hakan Beşikçi benim zorlama sebebiyle her iki diz kapağının arkasında ödem oluşmuştu.6 ay bisiklet sürmedim.geçti.doktor bisiklet sürmene engel değil ama ağrınla yarışma demişti.Ben yine de 6 ay hiç bisiklet kullanmadım..Suan eskisinden daha tempolu kullanabiliyorum,alıştı dizler sanırım.Ancak bu temponunda üzerine çıkınca yine aynı ağrı kendini hissettirip antrenmandan sonraki gün herhangibir şey kalmıyor.Böyle böyle geçecek heralde.Doktorda oyle söylemişti.

@Csaver bendeki kıkırdak aşınması mı ödem mi bilmiyorum, bisiklete binmeyeli 3 ay kadar oldu, doktor bana da dedi binebilirsin ama binmemek daha mantıklı, tek başıma çıkmadığım için ister istemez uzun turlara çıkıyorum zorluyorum daha kötü oluyor en iyisi binmemek

Cem hocam, bende hamstrings ve baldırlarda çok fazla gerginlik oluyor. Bu sabah 3 km yürüdüm, nedense her zamankinden daha fazla yoruldum. Şu anda bile sürekli bu kasları gerdirme ihtiyacı hissediyorum. Sizde de oluyor mu?

Geri