Scudo Sports

Kondromalazi patella'dan muzdarip olanlar

@Cem Unden

Size bir önerim var. Açıkçası komik gözükebilir ama denemeye değer.
En son İstanbul'dayken Kocamustafapaşa'da bir hamama gitmiştim. Orada, tellala kese attırmıştık. Boynuma yapmaya çalıştığı manyak hareketleri saymazsak gayet güzel bir masajdı. Aslında masaj değil ama sizin paylaştığınız videodakine benzer hareketleri kese ile dönüşümlü olarak yapıyordu. Bunları yaparken acı verse de, hamamdan çıktığımda bayağı rahatlamıştım. Hani diyorum bir hamama gitseniz, belden üstüne değil, sadece bacaklarıma kese,masaj istiyorum deseniz belki bir faydası olur. Tabii ki dizlerime dokunmayın diyebilirsiniz. Durumunuzdan bahsedebilir, kaslarımı esnetmek istiyorum da diyebilirsiniz. Hatta tavsiyeyle geldim diyerek, adamın yapacağı masajın kalitesini bile arttırabilirsiniz :)

Scudo
@Soner Közen hocam zaten kası sallamak bile kasa yarıyor. çünkü kanın hareket etmesi gerek.. ben her antrenmandan sonra banyoda bir güzel masaj yapıyorum dikkat edilmesi gereken nokta diz üstü ve arkası(eklem bölgeleri) kısma basmamak.

Buradakilerin sorunu kıkırdak ile,ha belki kan akışı iyi gelir bilemem ama denemeye ama sürekli bir şekilde gerek var.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
@Ender A. Diz röntgenlerinizi internetteki örnek röntgen çekimleriyle karşılaştırın. Ben örnek mrları kendi mrlarım ile karşılaştırıp az çok bi sonuca ulaştım:)

@Onur Ali İmren benim evde yok yok, kaptan. :) ne bileyim zencefil bende çok etkili oldu. Ağrıdı mı atıyorum iki çay kaşığı.tamamdır. :)

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
@Cem Unden hocam siz zencefili nasıl tüketiyorsunuz? ben aldımda yoğurt ile tüketiyorum baya acı bir şey.

birde kırkkilit otu aldım.

ya bu arada benim dün ve bugün canım yanıyordu. Ben eklem sorunu değilde romatizma olduğunu düşünmeye başladım.

zencefil mahvetti yahu,yangın var diye bağıracağım.

mmm kuru kayısı ile güzel oluyor

NELER YAPILMALISon zamanlarda kollajen hidrozilatları ile dizin kıkırdak yapısının tamirine destek olunabileceğini gösteren birçok çalışma vardır. Özellikle Orta Avrupa’da futbol ve kayak sporu ile uğraşanlar, kilo fazlalılığı olanlar, özellikle fazla kilosu olan yaşlılar dizlerine destek olmak için kollajen hidrozilatlarından faydalanıyorlar. Dünyaca ünlü bazı futbol takımları, kayak milli takımları dizlerini bu doğal destekle güçlendiriyorlar. Faydalı olabilmesi için kollajen hidrozilatlarının günde 10 gram civarında alınması tavsiye ediliyor.

@Onur Ali İmren ben iki çay kaşığı atıp üstüne soğuk su içiyorum. Acı ams ne yapacan...

Nerde satılıyormuş kollajen hidrozilat?

Kırkkiliti sipariş verdim gelecek.

@Onur Ali İmren romatizma testi yapıldı bana

Kollajen hidrozilata gelirsek bodyciler sığır jelatini kullanıyorlar eklemlere. O da kollajen protein. Sığır jelatini , toptan pasta malzemeleri yapan yerlerde satılıyor. Ucuz , bu ilaç pahalı.

Doktorun biride jelibon yiyin demiş. Jelatinden dolayı.

@Cem Unden jelatin normalde yediğim bir şey idi benim. Yararını görmedim. ama belli bir ölçüsü vardır illaki belki uymamışımdır ondan dolayı yarar sağlamamıştır. jelibonda var evet.

kan testi mi yapıyorlar romatizma için?

zencefil ağrımı aldı :)

• Beğen
@Onur Ali İmren evet kan testi yapıyorlar romatizma için

Jelatin , bitki vs. gibi şeyleri uzun soluklu kullanmak alışkanlık haline getirmek lazım. Örneğin kola içtiğim zaman dizlerimde ağrı başlıyor ; zencefil içtiğim her zamanda ağrı geçiyor.

Bir değil iki değil tesadüf olamaz

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
@Cem Unden

Sayın @Cem Unden ,
2 çay kaşığını peşpeşe mi alıyorsunuz?:eek: Aralıklı mı. Bir de silme mi doldurulacak çay kaşığı. Bende denemek istiyorum da.

• Beğen
@ersoy balcı gün içinde 4-5-6 çay kaşığı değişiyor ağrının durumuna göre. Silme veya dolu olması fark etmez. Alışık değilseniz yoğurtla yiyin. Bitkisel şeyler bunlar zararı olmaz. Yada biraz balla kullanın .

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
Zencefil kansere de şifadır. Her zaman kullanmalı.

Çörekotuna ne diyorsunuz ? Ölümdem başka her derde deva diyorlar. Var mı kullanan?

@ersoy balcı zencefil midede az bir yanma yapıyor. Alışık olmayanlar sade kullanmasın.

• Beğen
Tepkiler: ersoy balcı
@Cem Unden Hocam kola içilir mi yav? Ben yıllardır içmiyorum. İçsem bira içeceğim ama onu da içemiyorum kandaki üreyi yükseltiyor diye. En son tahlilde hafif yüksek çıkmıştı zaten, bir de üre ile uğraşmayalım.

• Beğen
Bu tarz yumuşak doku rahatsızlıkları malesef tedavisi olsa bile uzun sürüyor ve ağrılı bir süreç.

http://cdn.media.cyclingnews.com/2015/08/16/2/sptdw2013_670.jpg

Peter stetina bu bacaklarla us pro challenge'da yarışacak. Bazen biz abartıyormuyuz diye düşünüyorum.

@Cem Unden hocam arkasında terapist,doktor,masör adama değer veriliyor.

bu eleman sanki kaza geçirmiş ameliyat olmuş gibi? demek ki engel teşkil etmiyor aksi taktirde nasıl yarışır. Ancak protez bacak.

doğal ama zencefili dahi çok tüketmeyin. Oran veremem bilmiyorum ama 2-4 kaşığından fazla almayı düşünmüyorum. Doğal da olsa bilirsiniz fazla zarar veriyor.

• Beğen
Bitki diye hafife almayalım arkadaşlar, ölçüsünde ve zaman sınırlı olarak almadığımız takdirde zehirlenmelere yol açabiliyorlar. Zencefil ve zerdeçal günde 5 mg geçmemek gerekiyor, bu da silme bir tatlı kaşığına denk geliyor. Ayrıca bu tür bitki tozlarını ara vererek kullanmalı, örnek 15 gün düzenli alıyorsak en az bir hafta ara vermek gibi. Bu arada zencefil ve zerdeçalı yakın zamana kadar bende tüketiyordum. Ramazandan dolayı bıraktım,üşendiğim için tekrar başlamadım.Kahvaltı alışkanlığım olmadığı için sabah kalkar kalkmaz 500 ml büyük kupa bardağa, yarım bardak yulaf ezmesi, silme tatlı kaşığı ölçüsünde zerdeçal,zencefil, tarçın,keten tohumu, bir çorba kaşığı bal ve 250mg süt ile birlikte bunları el blenderi ile iyice karıştırıp içerdim. İki hafta sonra sadece süt,yulaf ezmesi ve bal ile devam edip tozlara ara veriyordum. Dizlere iyi gelip gelmediği konusuna gelirsek, işin açıkçası bu karışımı sürekli içen biri olarak bisiklet ya da yürüyüş olsun belli bir mesafeden sonra dizimde ağrılar oluşuyordu.

Dinlenirken bir ağrı yok fakat problemli olan sol dizimde ön diz kapağının altına parmağımla bastırdığımda ağrı hissediyorum, diğer dizde böyle bir sorun yok. Hani bir yere vurdum da bu yüzden mi oluştu bu zıkkım diyeceğim onuda hatırlamıyorum.

@MuratHan kıkırdak aşınması herkeste var . Bunun derecesi önemli. Yol yakınken ciddi bir uzmana gidip mr falan isteyin. Aşınma başladı mı geri döndürülemez . Maksat fazla ilerlemesin.

Bitkilere gelirsek herkeste aynı etkiyi göstermez. İlaçlar gibi . Ama emin olun yıllarca vücudumuzu bombardımana tuttuğumuz şeker , tuz , un ve çaydan daha az zararlıdır.

Zencefil için 5 mg ölçü vermişsiniz. 5 gram olacak sanırım

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@Cem Unden, Evet yanlış yazmışım, doğrusu 5 gram olacak.

Kendim uzun zamandır bu üç beyazdan zaten uzak durmaya çalışıyorum, tarçın kullanma sebebim de bu yüzden, tatlandırma amaçlı kullanıyorum. Her şeye gitmiyor tabi. Mr. konusunda haklısınız ihmal etmemek gerekiyor.

• Beğen
Geri