Scudo Sports

Kola ve gazlı içecekler içmeyin!

@Hempel

OO Mcdonald s deyince aklima geldi gecen sene Burger King ile aralarinda catisma cikmisti yok senin etinde domuz var yok seninki yutdisindan geliyor falan filan ,doner ,adana ,konyanin etli ekmegi varken hala neden hamburgerrr ????
 
Scudo
@gurol

gürol abi yazdıklarınızın çoğunu ben uygulamaya çalışıyorum....

eğer toplu halde bir hareket yada grup içersinde çok fazla dikkat çekmiyorsam;
sigaralı ortamda bulunmuyorum...(migren den dolayı istesem bile 30dk.dan fazla duramıyorum),bunun sonucunda kesinlikle sigara kullanmıyorum..,,

asitli içecekler zaten boğaz ve gırtlak konusunda yeterince tahriş eder durumda ve kuru öksürüğe neden olmaktadır genel itibariyle...,,ben elimden geldiğince kullanmamaya yada çok mecbur kalırsam birer bardak almaya çalışıyorum,bunun haricinde onların aslında ne kadar sağlıklı olduğu tartışılan meyse suları yada nektarı gbi içecekler veya doğal sıkma meyve suları tercih etmeye çalışıyorum..,,

''E''yazılı ürünlerin seçimine gelirsek;
dürüst davranıyım lise yıllarındayken çok dikkat ediyordum..Ama artık firmaların çoğu bu bilinci yakaladı,onun için ''mamullerimizin hiçbir çeşidinde domuz yağı ve katkısı yoktur''yazısı nı yazıp geçiyorlar... tabikide insanların 'emulgatör'' maddesinin ne olduğunu bilmediklerini varsayarak..((emulgatör:yararı yada zararı hala daha tam olarak netleşmemiş bir çeşit domuz ürünü)..,,

mangal konusunda ise en azından tüm arkadaşlarımın dikkat etmesi unutmaması gereken hususa bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum;
ve mümkün olduğunca yanmamış tarafından yada yakmamaya gayret ederek tüketmeye çalışıyorum....

yağda kızaran yiyecekler konusunda eğer kendim yapıyorsam teflon tava ve az yağ kullanıp,kapalı kapakta pişirmeye ve tüketmeye çalışıyorum...
dışarda olursa da çoğu zaman ekmek arası domates kaşar peynir şeklindeki hamburgerleri yada döner yemeyi seçiyorum..,,

umarım bu yazım örnek teşkil eder...

selam ve saygı ile,,
herkese iyi forumlar;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Selim Siliğ
Gün geçmiyor ki kolanın zararları tek tek ortaya çıkmasın; işte yeni bir zarar daha:

"Kola tiryakilerine kötü haber

Aşırı kola tüketmek bakın nasıl sonuçlara yol açabiliyor...

Yunanlı bilim adamları tarafından yürütülen bir araştırma, aşırı kolanın vücutta potasyum seviyesini düşürdüğünü ortaya koydu. Ioannina Üniversitesi tarafından uzmanlarına göre daha kola kalp ritminin bozulmasına, kalp krizine ve kasların kasılıp kalmasına yol açabiliyor.

Günde 3 litre kola içen 21 yaşındaki bir hastada kalp tıkanıklığı yaşandığı ancak kolayı bırakıp potasyum takviyesi aldığında tamamen iyileştiği gözlendi. Kolanın daha önce de obezite, diş çürümesi, diyabet ve kemik dokusunu zayıglatma gibi sorunlar oluşturduğu da ortaya çıkmıştı. Bilim adamları yüksek orandaki şeker ve kafeinin vücuttaki potasyumu yok ettiğini tahmin ediyor.

2007'de dünya çapında kola ve şekerli gazlı içecek tüketimi 552 milyar litreydi. Yani her insana yılda 83 litre düşüyordu. Bu oranın 2012'de 95 litreye çıkacağı öngörülüyor."
 
  • Beğen
Tepkiler: murty
Bir bardak kolanın dakika dakika zararları
Kolayı çoğumuz düşünmeden tüketiyoruz. Peki, kola içtikten sonra vücudumuzda ne gibi değişiklikler olur?

İlk 10 dakika:

10 çay kaşığı şeker vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker
miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika:

Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insulin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vücudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur.

40 dakika:

Kafein emilimi tamamlanır. Göz Bebekleriniz büyür, kan basıncınız
yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar.
Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika:

Beyninizde dopamin salgısı artar.Bu tıpkı eroinin vücuta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika:

Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı). Bu da
vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinko'nun da beraberce dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz.











bu yazıyı okumadan önce 1 koca bardak kola içmiştim ilkten kan basıncım acayip arttı ve sonunda halsizlige döndü ve acıktım:eek:
 
  • Beğen
Tepkiler: Selim Siliğ
Gerçekten çok feci değerler, inanılmaz vücut içi atraksiyonlar bunlar. Zararı varmıdır bilmiyorum henüz ama son 2 turdur, yola çıkmadan matara yerine bir powerade alıp takıyorum. Turun gidiş kısmı bitip ilk molasını verince yarılıyorum, tur sonu diğer yarısını da. Bayağı sardı bırakamıyorum da inşeallah bir zararı, etkisi yoktur.
 
@Selim Siliğ

Powerade'in bir zararı olmaz.O sana tur sırasında azalan mineral ve tuzları geri kazandırıyor ve elektrolit dengesini sağlıyor.Şüpheleniyorsan yada fiyatı fazla gelmeye başladıysa limonata da içebilirsin ya da evde benzerini yapabilirsin.Malt içecekleri de besin değerleri bakımında bunlara benziyor ama etkilerini bilmiyorum.Çok şekerli de birşey içmen iyi olmaz,tur sırasında karbonhidrat alman lazımki kısa sürede kana karışsın.Ayrıca şekerin kana karışması daha uzun sürer ve üstüne daha fazla su içmen gerekir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Selim Siliğ
@ahmetdogan
Emulgatörler

İstenen ölçüde birbiri içinde dağılmayan sıvı ve hamur şeklinde bulunan maddelerin karışımını sağlayabilmek için Emülsiyon yapıcı katkı maddeleri kullanılır.

İki tip Emulsiyon vardır:

1 – Yağ içinde su Emulsiyonu: Tereyağı

2 – Su içinde yağ Emulsiyonu: Süt

Öyle malzemeler vardır ki bunlar bir Emulsiyon’ un oluşumunu kolaylaştırırlar veya karışımı önlerler.

Emulsiyonlar istikrarsız yapılardır, bu sebeple kendiliğinden oluşmazlar. Bir emulsiyonu oluşturmak için gerekli enerji girişinin çalkalama, karıştırma, püskürtme ve homojenleştiriciler ile sağlanması gerekir.

Bunlara Emulsiyon yapıcılar veya Emulgatörler denir. Bazı gıda maddeleri Emulsiyon formlarında hazırlanır. Mesela margarin, Mayonez gibi.

Genellikle yağlı ve balmumlu, tozumsu maddelerdir. Bunlar emülsiyon’ un oluşumunu temin ederler ve emulsiyonu dayanıklı hale getirirler.

Açık anlamıyla yüzeysel aktif bağlantıları sağlarlar (nemlendiricidirler) , bunlar karışmayan iki maddeyi (yağ/su) temas yüzeyinde koyulaştırırlar ve sınırlayıcı alanın gerginliğini indirgeyerek dağılma imkanını mümkün kılar.(Emulsiyonlar Suspansiyonlar ve köpükler) bu oluşumun meydana gelmesini sağlayan sebep, aynı molekülde buluşan Lipofil (yağlı maddeler) ve Hidrofil (sulu Maddeler) gruplarıdır.

Gıda Emulgatörleri için ana maddeler nebat ve hayvan yağlarından elde edilen yağ asidi ve bunların tuzları, ayrıca gliserin ve de diğer tabii yenilir yağ asitleri ve bunların tuzları, sodyum hidratlar ve poli-oksi bileşimleridir. E322 Lesitin, E470 Mono ve digliserid ve E495 e kadar isimleri geçen katkı maddeleri homojenleştirici, stabilizatör, emülsiyon yapıcı,yani Emülgatör olarak kullanılan katkı maddeleridir. (Homojenleştiriciler, Stabilizatörler)

Emulgatörler sadece gıda sektöründe kullanılmazlar. Krem, Losyon ve deterjan gibi kozmetik ürünlerin ve ilaçların üretiminde de kullanılmaktadırlar.

Çok sayıda hammaddeler, çok değişik Emulgatör’ün imalini sağlar. Ayrıca karıştırılarak, kullanılma gayesine en uygun şekilde uygulanabilir. Günümüzün, dondurma, margarin, çikolata ekmek, pasta ve benzeri gıdaların yapımında gerekli olan kalite standardı, ancak Emülgatörlerin kullanımıyla sağlanabilmektedir.Bunlar klasik fonksiyonları yanında pek çok yiyecek maddelerinin özellikleri açısından da etkendirler.

Hayvan köken’li olanlar için dikkatli olmamız gerekir. Genellikle bu katkı maddeleri, ülkemize ithal edilmektedir. Üretici ülkelerde ise üretimde kullanılan hammaddeler domuz ve dinimizce yenmesi haram olan hayvanlardan elde edilebilmektedir. En iyisi, gerek üretici firmaların, gerek ithalatçıların bitkisel olanını ithal etmeleridir.Tüketici kardeşlerimiz de bu hususa dikkat ederek, sorgulayarak seçimlerini yapmalıdırlar.

Bilinen Uygulama Alanları:

1 – Yağlar (yemek yağları) , pasta yapımında kullanılan özel yağlar.
2 - Mayonezler. Salata sosları. Krema yağları.
3 – Etler ve etle yapılan malzemeler. Hazır çorbalar
4 – Süt ürünleri.
5 – Dondurma.
6 – Ekmek, pasta ve bisküviler.
7 – Nişastalı yiyecekler. Krem şantiler, pudingler
8 – Tatlılar.
9 – Kozmetik ve ilaç üretimi

Sallamayalim " hayvansali da var bitkiseli de"
 
@murty

2 yıl önce ETİ firmasında çalışan gıda uzmanı (sallamadığımı görün diye: sn.yakup güngör ) ile kurban bayramında geçen bir tartışmada konuşmuştuk....

herhangi bir şekilde sınıflandırma yapmadan sadece kek ve vb... ürünlerdekullanılan emülgatör için söylediklerini paylaşmak istedim

aklıma da gelmedi değil (ilk başta açıklama yapsaydım die....)
saygılar
 
  • Beğen
Tepkiler: murty
@ahmetdogan

Evet oyle diyorsunuz ama adamlar icindekiler bolumune bagira bagira"soya" diye ekliyorlar .Bu konusma bitmez cunku sorun yine bizim saglik sektoru
Helal damgasi vuramadik urune hala,neymis efendim-- Turkiye Helal -Laiklik--- ,helal olunca laikmi olmuyor laik olunca helal mi olmuyor yine bIr Turkiye klasigi:boese157: ,yurtdisinda cogu urunde gorebilirsiniz arkasinda aslanlar gibi "helal yazar " ,soyle adam gibi standart koysalar ne emulgatorlerle ne lecithinlerle ,ne bilmem %100 dana eti yazan icinden garip garip seyler cikan urunlerle ugrasmiycaz.Kola neymis arastirilsa ,mcdonaldslara bakilsa soyle babayigit yokki 80 milyon icinde cikip delikanli gibi konusamiyor...

Sevgili ATAM bakin ne guzel soylemisti:
Kahramanı Kadar Gafili De Haini De Çok Olan Bir Milletiz !!! M.K.Atatürk
 
merhaba
kolanın ve diğer fast food tarzı yiyeceklerin saklanan yeni bir yan etkisi daha ortaya çıktı ama bu bildiğiniz yan etkiler değil daha korkunç.
hayatı boyunca kola vb ve fast food tarzı yemek yiyen kişiler geberip nalları diktikten sonra bu kişilerin uzun zaman sonra mezarı açılıp incelendikten ve ceset üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda bu insanların öldükten uzun zamanlar geçmesine rağmen eriyip çürümediğini çünkü vücutlarının tamamen kimyasal yemeklerden ve içeceklerden dolayı biyolojik bir et torbasına döndüğünü fark etmişler.
ne kadar ilginç değilmi ?
 
@Yolların Zebanisi

Bu bilginin dayanağı nedir peki?

Neden bu insanların mezarlarını açmışlar, insanların beslenme alışkanlıklarını nereden biliyorlarmış?
 
Bu bilginin dayanağı nedir peki?

Neden bu insanların mezarlarını açmışlar, insanların beslenme alışkanlıklarını nereden biliyorlarmış?tek bu insanların mezarını açmıyorlar,bilim adamlarının ölü insanlar üzerindeki genel araştırmanın sonucudur bu.araştırmalarının sonucu olarak neden bu insanların bembeyaz kalıp halinde heykel gibi kaldıklarını merak etmişler ve bu cesetleri çıkarıp tahlil yaptıktan sonra bilim adamlarını bile ürpertecek gerçekler ortaya çıkmış.ceset çürümüyormuş cünkü vücut sağlıksız ve kimyasal maddelerle beslendiği için(fast food+kola vb içecekler)o kadar kimyasal madde içeriyormuşki çürüyemiyormuş !!!!:Skull-175
 
@Yolların Zebanisi

Bu araştırmanın sonucuna biz nereden ulaşabiliriz? Ben gerçekten merak ettim, detaylı bir şekilde okumak isterim.
 
@Yolların Zebanisi


fast food alışkanlığı obezite sorunlarını yaratmaktadır amerikada dokuz milyon insan obezite hastasıdır bu konuyla ilgili şişir beni belgeselini seyrettim
herkesin seyretmesi gerekir
konusu-bir denek seçilir (adını vermiyeceğim fast food şirketinin tahmin edebilirsiniz ) bu denek her gün üç öğün fast food yer
ve doktor kontrolünde üç gün sonra karaçiğerde sorunlar çıkar bir ay sonra adamın midesi epey şişer sonuç obezite evet tüm fast foof satış yerlerinden
bir şey yemeyin demiyoruz ama alışkanlık haline getirmeyin
 
Şimdi burada Halil'in ve benim itiraz ettiğimiz nokta "kola sağlıklı mı" değil.

Tekrar etmekte fayda görüyorum, kola vb. gazlı içecekleri asla tüketmem, fast food yeme alışkanlığının iki sebeple karşısındayım, birincisi sağlık sebebi, ikincisi kültürel ve ekonomik sebepler (yurtdışından köfte ve şekerli su ithal etmek kadar saçma bir alışveriş düşünülemez kanımca). Her neyse, dediğim gibi sorun sağlıklı olup olmama sorunu değil. İtiraz etme sebebim, savaşta düşmanıma karşı bile ayakta tutmaya çalışacağım adalet duygum. Açıkçası içinde fare kanı/eti varmış, ya da cesetler çürümüyormuş tarzı iddialar çok ciddi iddialar. Karşı olduğum kurumlara dahi yöneltilse bu iddiaların ispatını görmek isterim. Belki iddia edildiği gibidir, belki gerçekten kolada fare kanı vardır (kişisel görüşüm: saçma sapan bir iddia), belki gerçekten fast-food beslenenlerin bedenleri toprak altında çürümüyordur (bu konuda da görüşüm yukarıdaki gibi), ama lütfen: kanıt getirin! Gözle görülür, elle tutulur, somut kanıt. Bir fotoğraf, bir video, bir kimyasal analiz (tüm bu kanıtlar gerçek olanlarından olsun lütfen). Herkesin ya da çoğunluğun inanması, bir şeyi doğru yapmaz.
Kanıtı gördüğüm anda yukarıdaki konulardaki kişisel fikrim de emin olun saniyesinde değişecektir (lütfen kanıt fwd: ile gelmiş olmasın).
 
içindekiler bölümünde sadece kola özütü yazan bir maddeyi içmek artık eskisi kadar güvenilir gelmiyor bana. zararlı olduğuna zaten inanıyorum ve elimden geldiğince yerine meyve suyu içmeye çalışıyorum
 
Arkadaşlar bende artık kola içtiğim zaman iğreniyorum tadından ama bildiğimiz yerli gazozlarda da bu zararlar varmıdır?
 
evet ya gazoz daha iyi zararı varmıdırki???
 
@Özgür Nevres

İşte ben de konunun bu kısmındayım ama bir türlü ikna edemiyorum.

FWD şeklinde gönderilen mailler, 21. yy'lın dedikodu mekanizmasındanbaşka birşey değil ama ne yazık ki körü körüne inanıp bir de üzerine savunmaktan çekinmiyoruz.

Önceki sayfalarda da geçti başımızdan, benim mailime yanıt gelmedi, sonradan da maildeki sözüm ona bilgileri yazdığı iddia edilen profesörün de bunu yalanladığını gördük. Olan sadece bu konuyu bir kere okuyup buna inanan ve işin aslını bilmeyenler ile, mahçup durumda kalan abimiz/arkadaşımıza oldu...
 
Geri