Scudo Sports

Kocaeli

Scudo
Rotayı herkes göremiyormuş, ekran görüntüsü olarak şöyle ekleyeyim. Bu arada ben de 2 hafta içinde İzmit'ten ayrılıyorum ama uzaklara gitmiyorum fazla Bursa'da işe başlıyorum :)

http://i51.tinypic.com/11k8hmo.jpg

hayırlısı olsun hakan, bursa güzel bir şehir istanbuldan daha küçük ama neredeyse onun kadar tarihin hissedildiği bir yer. göreve ilk orada başlamıştım. setbaşında altı ay oturduktan sonra 9 ayda orhaneli ilçesinde oturmuştum. her iki yerdende çok memnun kaldım.

• Beğen
Tepkiler: thufir
Pazar hava feci. Erteleyelim derim. Ben başka bir plana giriştim.

valla hakan bende düşünüyordum acaba hava açarmı diye o zaman mecburen erteledik.tabii sen bursaya gitmeden denk gelebilirsek:)

Hakan hayırlı olsun. İlkem'den haberini alırım artık.

Gitmeden önce karşılaşsak iyi olurdu ama buralara yolun düşer herhalde. Hafta sonu özellikle Pazar günü yaşışlı ve soğuk hava gösteriyor. Hayırlısı artık. yağsa bile kısa tur yapasım var.

@Nuri Kongur

Abi geçenlerde kasklı bisikletli çantalı birini gördüm Karşıyaka'da Altınkent mahallesinin orada. Fırına doğru pedallıyordu. Durmaya durumum yoktu o sen miydin yoksa?

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@kalpe8

kesin benimdir :) . ecel teri dökerken görmüşsün beni. bu sene derslerim anıtpark kampüsünde olduğu için okula hergün bisikletle gidip geliyorum. sen bisikletlimiydin yoksa arabaylamı geçtin?

Su an bursadayim ev aramak icin geldim . Az otemde 30 bisikletli var ve simdi cumalikizik a hareket edecekler birkaci ile tanistim cok aktif bir gurup. Bu saatte 40 km lik tur helal olsun. Dedim bekleyin ay sonu birlikteyiz:) aha simdi ates bocegi gibi idiklari kiprisA kiprisa yola ciktilar mukemmel manzara. Oh icim acildi, sehir degidikligi sandigim kadar yorucu olmayacak

• Beğen
Tepkiler: soner kulak
@Nuri Kongur

doğrudur arabayla geçtim. ama dediğin gibi ecel terleri döküyordun. ben de bisikletli olsam dururdum zaten. :)

• Beğen
@kalpe8

rehber kitap niteliğinde detaylarla son derece keyifli bir blog olmuş. gitmeyi planlıyanlar veya doğa yürüyüşü hakkında fikir almak isteyenler için son derece önemli bir kaynak olmuş site. detaylı ve titiz çalışma ve paylaşım için çok teşekkürler altuğ.
okurken seneler önce frigya yolunda yaptığım arabalı gezi geldi aklıma. o zamanlar oraya motorsikletle dönmek gerek diye planlamıştım ama şimdi bisikletle neden olmasın diyorum. bu yürüyüş niyetimi pekiştirmeme yardımcı oldu.

• Beğen
Tepkiler: kalpe8
Aslında böyle birşey yazmak kafamızda yoktu. Ama gördük ki paylaşım az. kaybolma riski sebebiyle rotayı bile ben birçok kaynaktan derlediğim noktalarla oluşturdum.

Daha önemlisi buraları herkesin bilmesini istedik, kaynak da eksik olunca detaya girmenin daha doğru olacağını düşündük.

teşekkürler şimdiden. Kimbilir Frig'i de beraber keşfederiz.

• Beğen
soner, yeni ayna kolu sirusa taktıysan izlenimlerini yazarmısın, mtb ayna kolundan sonra hız ve pedal basma olayı nasıl oldu?

İzmit'li, Gölcük'lü, Karamürsel'li, Yalova'lı arkadaşlar....

Kafamda tasarladığım bir rota var. Ne zaman yapabilirim bilmiyorum. Gebze-Eskihisar-Topçular- sahilden Altınova-Karamürsel yapıp Karamürsel sırtlarına tırmanmak, sonra Karapınar'dan galiba inişe geçiliyor, Başdeğirmen, dere yolu, Akçat köyü ve devamla, tırmanışa geçip sırayla Senaiye, Sofular, Lütfiye, Selimiye'den geçen vadiyi takip ederek (okuduğum kadarıyla İpek Yolu deniyormuş) Gölcük'e inmek, devamında İzmit E-5'ten Gebze'ye varmak istiyorum. Bu rota ile ilgili tavsiyeleriniz, uyarılarınız varsa yardımınızı istesem?

Toplam 116 km.

@mtsemiz

doğrudur. eski ipek yolu. O yol bu mevsim çok güzeldir. hava da açık zaten. Keyifli olur. Senaiye çıkışları biraz zorlayabilir ancak daha yolun başı olduğu için sorun çıkarmaz kanaatindeyim.

Tek sorun E-5'ten Gebze'ye dönülüyor olması. Yollar özellikle Dilovası civarlarında tatsız. Ne zamandır benim de kafamda var E-5'ten İstanbul ama bu kadar dağ bayır dururken yollara vurmak bile bile lades gibi oluyor.

E-5 yolu haricinde keyifli bir tur olacaktır. Dağ silsilesi geçseydiniz belki diyeceğim ama geçeceğiniz bölge bir iki yokuş haricinde çok da zorlamaz eğer kondüsyon problemi yoksa.

Geri