Scudo Sports

Kocaeli

Scudo
@kalpe8

Bu hafta uygun gelecek hafta da büyük ihtimal uygun olacak. Bu arada hafta içi haftasonu pek farketmiyor bana bu aralar :)

Günübirlik olacak ise çok çok erken çıkmak gerekli. 2 gidişi var, biri Tepecik üzerinden ki bu görece kolay olan - %80i asfalt yol. Diğeri Aksığın- Kazandere tarafından. Bu ikinci rotada doğru düzgün yerleşim yeri görmüyorsun ve %80i toprak yol,çok dolanıyor ama bir o kadar da keyifli bir güzergah.

Günübirlik olunca ikinci yoldan biraz çekiniyorum gerçekten. Çünkü 7-8 saatte ancak çıkabilmiştik. Konaklamalı alternatifi çok mümkün değilse sizin için o zaman Tepecik üzerinden tavsiye olunur.

Kazandere tarafı orman yol (siz ethemlerle çıkmıştınız sanırım) bildiğim kadarıyla. Bence Tepecik üzerinden çıkalım. Erkenden çıkarsak yukarıya erken varıp kendimize parkur yaratabiliriz dönüş için.

Bu hafta bana uymuyor. haftaya konuşuruz.

@koraycan

Her zaman değil ama işlerim yoğunluğuna göre haftada üç gece geldiğim oluyor. Geldiğimde de mutlaka bir şekilde bisikletle çıkıyorum.

• Beğen
Tepkiler: koray_can
pazar tur düşünen var ise beri gelsin yapalım bir tur planı. Ben elbet çıkacağım katılım olmazsa bir Yalova yapma niyetim var.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@thufir

Cumartesi akşam 19:00 gibi Gürkan ve Melis ile Bahçecik sapağında buluştuk ve birlikte 20:40da Soğuksu'ya çıktık. Soğuksu tesisinde alışılagelmiş hizmet problemi nedeni ile zaman kaybetmeden geri döndük Asrın 'da bir yemek molası verip ben Değirmendere'ye , Gürkan'lar İzmit'e doğru yollandık.

Toplam 36 km yol yaptık, 451m max rakıma çıktık

d.dere- soğuksu
(link)
soğuksu- Bahçecik
(link)
Bahçecik-d.dere
(link)

selam arkadaşlar kocaeliye yeni geldim, hafta sonları yapılacak turlara katılabilirim. tanışalım. birlikte pedallayalım.

@kalpe8

Bayram 9 güne çıkınca benim de tatil planı öne çekildi hafta sonu İzmit'te olmayacağım hatta 9 gün boyunca.

@kendine hakim

Ramazanda ses soluk yok ama ertesinde bu forumu takip edersen arada tur organizasyonlarına seni de bekleriz

• Beğen
Tepkiler: koray_can
@thufir

9 günlük tatilde günü birlik turlara katılmayı isterim..derinceden yada daha ilersinden gelen arkadaşlar olursa eslik etmekten memnuniyet duyarım..malum akşamları yollar çok tenha oluveriyor:)

kamp yapmadım, gecelemedim, ama orada kısa bir süre bulundum. yeşilliğin yanısıra masalar, tuvalet-pek temiz değildi o sırada , akan çeşme ve mescit var. futbol veloybol oynayacak yer ve moto-kros pisti var. ha birde çıkan çöpleri atabileceğiniz çöp konteyneri var. çok fazla uzakta olmayan yamaç paraşütü pistinide gördüm ama konuya uzak olduğum için gerçekten yapan varmı bilmiyorum. temiz hava yanında cabası :)

@A.Ugur

Kartepede kamp yapmadım ama içimde kalan bir yer var. Bildiğim kadarıyla Kartepede kamp alanı olarak tahsis edilmiş bir yer yok. Kafana uygun bir yerde kamp atarsanda sorun olmaz sanıyorum. Benim bulduğum, içimde kalan ve şiddetle tavsiye ettiğim yerle ilgili detayları aşağıya koyuyorum. Maşukiyeden girerek otele 4-5 km. kala kuzuyayla piknik alanı ayrımından ulaşabilirsin. Kalabalıktan uzak ama çok ıssız değil. Tamamen doğal. Wc duş musluk falan arama. Yanından akan dere su ihtiyacını görür. Piknikçilerden kalma piknik kalıntıları olabilir ama biraz toparlamayla gece ateş etrafında "ahdeniiiz ahşamlarııı" ortamı oluşur.

http://img402.imageshack.us/img402/755/kartepekamp.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/294/s5001556.jpg

http://img88.imageshack.us/img88/6489/s5001542.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/8491/s5001533.jpg

@thufir

Benim şu ara kondisyonum pek iyi sayılmaz. Ama biraz toparlayım mutlaka katılcam turlara. Kalın sağlıcakla...

İzmit'teki bisiklet yolunu Plaj Yolu'ndan Sabancı Kültür Merkezi'ne kadar izliyorum. Köprüden karşıya geçince yol eski demiryolunun orada birden bitiyor gibi gözüküyor. Oradan sonra bir süre normal yolu kullanarak Kandıra Sapağı'ndan başlayan Köseköy'e kadar yola ulaşıyorum. Bu arada bisiklet yolu kesintili mi yoksa ben mi bulamıyorum?

Bir de Başiskele'ye kadar giden bisiklet yolu varmış. Sabancı Kültür Merkezi'nden oraya nasıl ulaşılıyor? Bu akşam fuarın etrafından dolanıp Outlet Center'a kadar gittim ama sonrasını göremedim.

@Gokhan Bektas

Sabancı kültür merkezinin yanındaki üst geçitte sonlanıyor bisiklet yolu sonrasında asfalt yolu kullanacaksın.

Outlet center'ı geçip fuar merkezine doğru asfalt yoldan devam edersen 300-500m sonra başiskele bisiklet yoluna ulaşırsın.

Yetersiz kelimesi bile yetersiz kalıyor bu bisiklet yolları için. Ulaşım amaçlı bisiklet kullanımına hizmet etmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Gokhan Bektas
Merhaba arkadaşlar. Konuda sayfa sayısı epey olmuş. Gerilere gidip çok okuma şansım olmadı. En kısa sürede yeni bir bisiklet ile aranıza katılacağım. Şu an sadece okuyorum.

Bende bisikletten hiç kopmamış birisiyim fakat sürekli olarak 2 yıldır kullanıyorum denebilir. Ne kullandığımı sorarsanız belki çok garip gelecek ama Salcano Evil B (serbest sürüş bisikleti). İzmit'te çarşıda orda burda siyah küçük bir bisikletli gözünüze çarpmıştır belki. Aslında büyük bir bisikletim vardı ama İzmit merkezde trafik olayını biliyorsunuz. Hareket bisikletine de ilgim vardı (çok bişey yapamadım ama) İstanbul'dan aldım ve şehir içi ulaşımda çok çok rahatladım.

Şimdi yeni bir işe başladım Köseköy'de. Doğal olarak küçükle gitmek işkence. Yeni bir bisiklet ile yıl içinde de Köseköy'e git-gel'ler ile kondüsyon yapıp yazın memleketim olan Burdur'a gitmeyi düşünüyorum. Düşünen varsa yol arkadaşı da arıyorum tabii ki. Şehir içi okul(KOÜ Anıtpark), ulaşım vb. işler için Evil B'yi de elimde tutacağım.

Hasılı yeni bir bisiklet almak için araştırma yapıyorum. Aklıma takılan çok şey var teknik ve bilgi yönünden. Karar kılıp bisikletimi aldıktan sonra kısa turlar ile aranızda olmayı çok isterim. Biraraya geldiğiniz bir yer var mı ve Facebook vb. bir topluluk sayfanız, ilan-duyuru vb. nereden takip ediyorsunuz bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Herkese iyi günler...

Geri