Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Km saati Tasarımı

Viteslere switch koyun lcd de kaçıncı viteste olduğunu göstersin, frenede potansiyometre koyun fren % kaç sıkılıyor ekranda gözüksün, disk fren ise rotora termometre koyup sıcaklığı ekranda analiz edelim, lastiğin içine sensör yerleştirip lastik basıncını ekranda görelim, fren balata veya pabuçlarının % kaçı tükenmiş ekranda görelim... Bizim hocalarda aynı böyle kıl sorular soruyor, nasıl bir tepki alacağımı merak ettiğim için soruyorum :D

Scudo
@Ali Menemen

Süper olurdu. :D
Hatta gidonun kaç derece döndüğünü, sulukta ne kadar su kaldığını, dinlediğimiz müziğin adını ve telefondan arayan varsa ismini de ekranda görelim. Bir daha arabaya falan binmezdim böyle bir bisikletteyken.:) :)

@Ali Menemen

@Serden Us

Şimdiii... bi bakalım:
-Vitese switch: uygun bi switch bulursak neden olmasın :D
-Frene Pot: hadi diyelim oldu tabi yine uygun bi pot bulmak lazım :)
-Rotor değil de havanın sıcaklığını ölçmek aklıma yatıyor daha çok.
-Lastiğin içine sensörü yerleştirdik diyelim :D ya lastik dönerse :D.D kablosuz -yapmak lazım böle gereksiz bişey için :D
-Kumpas mekanizması uzanıp pabuçun kalınlığını ölçecek ve %kaçının bittiğini söylicek bize :d tabi tabi
-Gidonun dönüş açısını algılayabilen sensörü bulan olursa söz yapıcam onu da.
-Sulukdaki su seviyesi tabi tabi. aç bak abicim ne kadar su kalmış :D
-müziğin adı: ahsdjasdahdıasdasdasdasdas
-arayan no: qwqwdqwdbjqbdbasdbahsbdhasdas

One Day diyorum başka da bişe demiyorum abi.

@burak oğuz

cihaz kapandığında veya elektriği kesildiğinde filan içindeki bilgilerin (şifre, teker çap bilgileri, ve kullanıcı tarafından değiştirilen bilimum değişkenler :d) kaybolmaması için uğraş gösteriyorum ona göre bi programlama yapmaya çalışıyorum.

• Beğen
Tepkiler: muratt35
8051 serisi çok uğraştırır. PIC kullan. PIC18F452 olabilir. Basic C'den daha kolaydır. Basic için MikroBasic yada Proton, C için MikroC yada Css C olabilir. Daha kolay. Ekran için grafik ekran kullanırsan daha güzel gözükür. Hazır kütüphaneleri bu dillerin içinde var. Kolay gelsin...

• Beğen
vala hocam yarısına geldim bile :d
hafıza sorununu hallettim.
ayrıca C gayet iyi bildiğim bi dil. 8051 de o kadar iyi olmasa da sonuçta bildiğim bi chip. 32(4 portx 8bit) tane I/O biti var. hafıza desen zaten gayet geniş(64KB kod 64KB data 128Kbit RAM filan falan). 2 timer 1 seri port. 5 tane interrupt...
Pic lerde de bu özelliklerde işlemciler vardır mutlaka ama bununla aram iyidi öyle başladım. C ile basic karşılaştırmasına katılmıyorum ama :D
zamanında basic kullandım hakikaten çok basit kalmış bi dil bence C++ ın yanında :D

• Beğen
grafik ekran işini düşünmüyo değilim aslında.
nokia 3310 ekranı uygun gibi görünüyor. ama o kadar satıra ne yazıcam ki altı üstü 2 satırlık yazıyı göstersek yeter diye de düşünüyor diğer tarafım .d

8051'in 1 portu haric diğer portları çok az akım verebilyor. Zamanında bu yüzden saç-baş yolmuşumdur. Sonra PIC'lerle tanışınca oldukça rahatladı işler.

8031 kullanırdık. Eprom ve Ram dışarıdan bağlanırdı. Ayriyetten 8255 IO entegresinide ekledinmi neredeyse şimdiki bilgisayar anakartları kadar yer kaplardı. PIC'lerde herşey tek entegre içinde mevcut. Tüm ayakları 20mA akım verebiliyor. Daha kararlı çalışıyor.

Kısacası yeni teknoloji. 8051 tabanlı yeni entegreleri çıkarıyorlar hala. Büyük ihtimalle PIC'lerdeki özellikleri barındıran geliştirmeleri yapmışlardır.

3310'un ekranıyla yaparsan devre daha az yer kaplar, daha hoş durur. Zevk meselesi...

• Beğen
vala bakalım, tüm kartı ekran ve tuştakımının altına sığacak şekilde yapmaya çalışıcam. şimdilik breadboard üzerinde çalışıyorum. ekranı, tuştakımını filan sürdüm sorun yok gibi. programlamayı bi bitireyim ona göre ekran konusuna da bakıcam. benim için hız önemli yani aslında hem hızı ölçüp hem de ekrana yazarken işlemleri hızlı yapması lazım doğru ölçebilmesi için :D

• Beğen
Sizce hız hesaplamada hangisi daha sağlıklı olur?
1- tekerleğin tam bir turu kaç ms de attığını hesaplamak mı?
2- 1 sn de kaç tam tur atıldığını hesaplamak mı?

• Beğen
1. seçenek daha mantıklı.

Grafik ekran kullanırsan GPS modülü takıp ileride yol bilgisi ile işler yapabilirsin.
Ancak şimdilik kullandığın LCD'yi kullan. Ortaya birşeyler çıksın. Motivasyon olur. Zamanla geliştirirsin.

• Beğen
@Selahattin Porsuk

1sn'de toplam kaç tur atıldığını hesaplarsan eğer, buçuklu turlarda vs. kayıplar olacaktır. O yüzden 1. seçenek daha mantıklı :)

@Selahattin Porsuk

eğer bu 5. duruma başladıysanız rpm tutarı olarak tekerleği baz alamazsınız ben 27. viteste 2 pedalda tekeri 5 defa çevirirken siz 1. vitesde 20 pedalda tekeri 5 defa çevirirsiniz. çevirilen teker sayısı aynı fakat pedal sayısı farklı kadans için mecbur ikinci sensör şart gibi geliyor haksızmıyım..?

• Beğen
@Mustafa Acar

Arkadaş kadansla uğraşmazsam sadece teker dönüşünü hesaplatırım demiş. Yani haklısınız ama bizim bildiğimiz kadans olmayacak anladığım kadarıyla.

• Beğen
@Serden Us

Evet aynen böyle düşündüm. yani değeri kadans olarak vermem de teker dönüş hızı olarak veririm. kadans değerini ölçmem :D ama belli olmaz belki kadans hesaplatırım :D

• Beğen
Geri