Scudo Sports

KM saati sensörü Yardım!!

adincer

Üye
Tepki
41
KM saatimin sensörünü kırdım daha kullanamadan.Elinde fazla olan yada satın alabileceğim biyer varmı.Marka ve modelini bilemiyprum ama kablolu mıknatıslı olanlaradan

Scudo
@deadlyman

markasını ve modelinibilmiosan, sök bi bisikletçiye git, sana yardımcı olacaklardır...ama sensörü tek başına satacaklarını pek sanmıyorum :(

Buradaki dükkanı olan bisikletçilere danış belki onlar senin için bir çözüm yolu bulabilirler. Geçmiş olsun. Demek ki dikkatli olmak lazım.

Merhaba,

Bir elektronik malzemesi satan yer bulup manyetik röle isteyeceksin. Sana cam tüp verecekler minicik.

Buna kablo bağlayarak biraz silikon yardımıyla kendin yapabilirsin.

Selamlar.

başka kilometre saatininki büyük ihtimalle olur. bisikletçiye bir sor. olmadı elektroniçilerde reed switch diye bir şey var. fakat camdan olduğu için bir şekilde sağlama alman lazım. elinden geliyorsa böyle işler ikinci çare de bu olur.

Ankarada ulus konya sokakda elektronikciler var. orda yıldırım elektronige git reed swich iste boy boy oluyor. Senin kırık olana en yakın boyu al, aynısı olmak zorunda değil. Yanlız birkac tane al. Muhtemelen lehimlerken 1-2 tanesini telef ediceksin. Cunku cok hassas bişi. Ben defalarca kırdıgım için evde stok tutuyorum :D :D :D

manyetik röle bulamazsan , mıknatıslı kapı alarmlarının içinden sökebilirsin (röleler daha ucuz olduğundan bu biraz pahalıya mal olur) ama rölelerin bazıları, normalde açık, bazıları normalde kapalı olur, sana uygun olanını deneme yanılma ile bulmalısın

@aybarssurucu

resmı de burada:D reed anahtar olarak yazıyor
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/31/devre.jpg

Geri