Scudo Sports

Km saati seçimi, kablolu - kablosuz

ratm

Forum Bağımlısı
Tepki
1.987
İsim
Hakan Engin
Şimdiye kadar hiç km saati kullanmamıştım, bir tane almayı düşünüyorum fakat, iki seçenek var karşımda, biri kablolu diğeri kablosuz. Tabii ki kablosuz bana daha cazip geliyor fakat, bunların kullanımları sırasında sorun oluyor mu ? kablosuzların olumsuz yanları nelerdir? Bir de kablosuzlarda dijital ve analog diye ayrım var sanırım, bunlardan hangisini tercih etmek gerekir. kullanan tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.
saygılar...

Scudo
arada kablo istemiyorsan kablosuz...yoksa ikisininde çalışma sistemi aynı,bana göre kabolu al paran cebinde kalsın..bende kablolu sıgma 1009 var,çok memnunum..

çok fark etmez. kablolu işini fazlasıyla görecektir. güzelce doladıktan sonra kablo sorun yaratmayacaktır.

iki farklı bisiklette hem kablolu hem kablosuz kullanıyorum. şimdi alacak olsam olmazsa olmazım aydınlatma özelliği olurdu.

2.aldığım olan kablosuzda aydınlatma yok mesela. bayağı eksikliğini hissediyorum ;)

@ratm

:) Aldığım bilgilere göre kablosuslar da algılama ve fazla pil kullanımı söz konusu olduğunu öğrendim.Evet ben de sigma 1009 kablolu düşünüyorum?..

Evet kablolu olarak Sigma markasının herhangi bir serisi olabilir

Kablosuz alırsanız da 2.4GHz veya ANT+ uyumlu bir model alırsanız rahat edersiniz.
Diğerlerini ayarlamaya çalışmak sinir sahibi olmanıza neden olabilir..

Bende Sigma 1609 STS kablosuz KM saati kullanıyorum ve çok memnunum ayrıcada ekran ışığı olmasıda ayrı bir güzel.

ben de kablolu kullanıyorum... keşke kablosuz olsa dediğim hiç olmadı...
keşke max hız gösterseydi dediğim de olmadı...
keşke ortalama hız gösterseydi dediğim de olmadı... çok şükür gidilen km'yi trip time'a bölebiliyorum =)

bi ara keşke kadansı gösterseydi diyodum... (şimdi onu da demiyorum artık : )) )
(ama kadansı göstermesi yine de iyi ya... )

Kadans (cadence) kelimesini de birçok yerde duydum ama ne olduğunu bilmiyorum, nedir onun işlevi?

@CandanC

@ratm

Kısaca pedal deviri :)

ve forumda kadans diye ararsan, bir sürü de başlık çıkar karşına.
okumanı ve kadansını yüksek tutmanı öneririm =)

ok teşekkür , gereksiz bir şeymiş kısaca

@ratm

Tam tersi aslında :)

hem diz sağlığı hem sürüş performansı hem de alınan keyif için önemli..
ama saatin kadans göstermeli mi, bu başka konu =)

açıkcası şimdiye kadar aklımın ucundan geçmedi acaba bu gezide kaç kere pedal çevirmişim diye, mutlaka merak edenler vardır, saygı duyarım

@ratm

:confused: Peki niçin böyle bir konu açtınız.

Yakın zamanda bende Sigma 1009 kablolu almayı düşünüyorum. Hem kablosuza pil yetiştirme derdi var hemde MTB bisikletler için kablolu daha cazip geliyor.

öyle bir konu açmadım aslında, konu oraya geldi. benim merak ettiğim kablolu km saati mi alsam kablosuz mu alsam, ondan kararsız kalmıştım, sağolsun arkadaşlar cevapladı, sonra işin içine kadans girdi :)

ışık olayı devamlı yanıyor mu yoksa sadece siz tuşa bastğınızda mı yanıyor .

Geri