Kız istedik istemeye istemeye

nikanam

Daimi Üye
Kayıt
2 Aralık 2006
Mesaj
359
Tepki
578
Şehir
denizli
iğrenç bir durumdur. başına gelenler bilir. bir arkadaşınız, karşı cinsten biriyle muhabbeti koyulaştırır. bir gün yanınıza gelir ve "adamım ben evleniyom valla." diyiverir. iyi birader, git evlen. sen bir cins-i latifin dest-i izdivacına talip olabilirsin de... niye beni "kız isteme" muhabbetine dahil edersin ki? hiç hazzetmem böyle gelenek ve gelmişken bir de görenek durumlarından. olayın toplumsal ve ananevi durumu ayrıca sayfalar doldurur da, şimdi burda yazsam bana yazık, okusanız size yazık, tartışalım desem incirin çekirdeğine yazık. arkadaşın ana babası uzak memlekette olunca, artık buradan kimi toparlayabildiyse... ben tanımam bir de okul müdürü varmış bunun. e biz de kankasıyız. kısaca, duhul olduk efendim muhabbete. hayır, kimin malını kimden isteyeceksek artık.

yenge hanım tarafı da pek bir enteresan. yemeğe gideceğiz efendim. ben hiç duymadımdı. gidip bi acı kahvelerini içer, fincan soğumadan da allahın emrini yerine getirip atmaca gibi alır kaçardık kızı. neyse. bizim kanka, müdür, müdürün hanımı, ben, dayandık kapıya. teşekkül eksiksiz. çikolata, çiçek, fiyonk, kravat, sahte tebessümler, herşey tamam. yalnız asansörde hafif bir alkol kokusu vuku buldu ki, koku müdür beyin midesindeki ucuz viskiden mi, hanımının gerdanındaki ucuz parfümden mi, çıkartamadım.

lafı uzatmayalım, "nasılsınız-hamdolsun-siznasılsınız-iyilikçokşükür" faslını hızlı geçelim.
üçbeş muhabbet edildi, böylece tanışıldı, kaynaşıldı, hatta yakında akraba bile olunacak.
müstakbel kayınvalide pek bi muhabbet, pek bi civelek kadın. pakize suda ile emel sayın arası
desem anlaşılır herhalde. müstakbel kayınpeder için ne desem ki...hani usta bir marangozun eline geçse iki adet hela kapısı çıkar. hammadde kıvamında adam. müstakbel yengemiz annesine çekmiş belli. yalnız kız kardeşi, nasıl desem, kesinlikle o aileden değil. hatta bizim galaksimizden bile olduğunu sanmıyorum. baba tarafı her ne kadar ork'lardan da olsa, kız kesin elf. elini ayağını nereye koyacağını şaşırıyor insan, öyle söyleyeyim.

masaya geçtik. biz kankayla yan yana, hanım kızlar karşımızda. allahtan kayınpeder görüş alanında değil. ancak müdür bey her nasılsa kadrajda. çorba önümde, kaşık elimde, kız karşımda. ye yiyebilirsen. düşün neo, there is no spoon. ben tam ilk kaşığı atacakken,
müdür düşüncelerimi okumuş olmalı ki çorba kasesini bıyıklarıyla sıyırıyordu. karısı da maşallah doldurmuş bilekleri dizi dizi bileziklerle, her lokmasında ağzına boynunda çıngıraklarıyla bir sığır sürüsü girip çıkıyor sanki, şıngır mıngır. karı koca pek bi iştahlılar. kayınvalide ha bire muhabbette. zaten masada müdürle ikisinden başka konuşan da yok. müdür içli köfteleri lüpletirken bir yandan da cevap yetiştiriyor. adamın her olayla ilgili bir anısı var. maazallah biraz da sarhoş. dur bakalım.

ben ağzımda büyüyen lokmalarla geviş getirmeye çalışırken, laf döndü dolaştı çoluk çocuğa geldi. artık tek dertlerinin kızların mürüvveti olduğunu söyledi evin hanımı. yaşlandığından, yüzünün toprağa baktığından dem vurdu. müdür ağzını doldura doldura şöyle bir "estağfurullah" çekti, kadını iyice bir süzüp: "cami yıkılmış ama mihrap yerinde".

içli köfte burnumdan çıktı. baktım, bileziklerin şıngırtısı kesilmiş. kayınvalide ağzının içinde sabunlu bez varmış gibiydi. kayınpeder sigarasını yaktı. baldızla göz göze geldik. daha doğrusu onun gözü benim burnuma geldi. ricamı kırmayıp lavaboyu gösterdi. döndüğümde müdür beyin tatlısı, kayınpederin ikinci sigarası, benimse karizmam bitmişti. masadakilerin yüzlerine bakılacak olursa müdür ben yokken de susmamıştı.

masadan kalkıp “kahvelerinizinasılalırdınız” faslına geçilecek. ben kahve içmem ki. kankayla birbirimize baktık. yüzünde yağmurda kalmış köpek yavrusu gibi bir ifade. kahve son şansımız olabilirdi. bunu hissettik. evet. müdüre kahve şarttı. tam şebinkarahisar lisesindeki maceralarını bitirirken kahveler gelmişti. tabii kızlar da.

işte ne olduysa ondan sonra oldu.

(devam edebilir)

İsmail Akman
akmanismail@gmail.com
 
Scudo

azrail

Üye
Kayıt
18 Nisan 2006
Mesaj
66
Tepki
8
Şehir
izmir
tasvir yeteğiniz maşallah yani, bir çırpıda okudum.. Ehh devamını da bekleriz artık, fakat içli köftenin dışa vurumu, pek bir talihsiz durum olmuş..:)
 
  • Beğen
Tepkiler: sare ve nikanam

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün emi... Son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biriydi, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Teşekkürler...
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

abrean

Daimi Üye
Kayıt
20 Kasım 2006
Mesaj
298
Tepki
360
Şehir
Mersin !!!
:) harikasın..
ee kız istemek hiç kolay olmadı ki zaten:)
baştan sona bir çırpıda okudum. anlatımın için de teşekkürler:) devamını bekleriz..
Esen kalın
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
hakkaten, anlatım çok iyiydi... devamı gelirse severek okuruz.
 

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
tam sonuca baglancagı yerde kesilirmi ya:( .reklamlar gibi oldu:D :D .umarım devamı geç kalmaz...
 

Spec

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Haziran 2006
Mesaj
474
Tepki
659
Şehir
istanbul
Ben de anlatımını çok beğendim , oldukça espritüel ve akıcı. Devamını bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

Burak Meşe

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Ocak 2007
Mesaj
586
Tepki
260
Şehir
İdealtepe-İstanbul
Süper olmuş. Yani anlatım süper. Yoksa durum vahim :p Devamını merakla bekliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

hhtatar

Daimi Üye
Kayıt
28 Aralık 2004
Mesaj
255
Tepki
102
Şehir
İçerenköy/ISTANBUL
Klavyen dert görmesin. Anlatımın çok güzel olmuş.
Eh, devamını da bekleriz artık.
 

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
ama olmaz ki.... ya hikaye bitmelşi meraktayız...anlatım süper, herşey süper son yok...ne oldu? yoksa film klasiği kahve damadın mahçup kucağına mı yıkıldı:):):)

yoksa devamını biz mi getireceğiz... hadi bekletme bizi...:)
 

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Çok güzel gerçekten. Hikayeler ilgimi pek çekmez ama sizinki pek güzel. Esprilerle harika bir sağlanmış. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

nazz

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Mart 2007
Mesaj
496
Tepki
284
Şehir
Ant
gerçekten harika bir anlatım, tebrikler,
devamını bekliyoruz..
 

nikanam

Daimi Üye
Kayıt
2 Aralık 2006
Mesaj
359
Tepki
578
Şehir
denizli
yorumlarınız için teşekkürler.
madem ki beğendiniz, öyleyse devam edecek.
azzz sonra!
 

kcuk_

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Şubat 2007
Mesaj
706
Tepki
180
Şehir
Plovdiv(filibe
gercekten cok hos olmus son gunlerde cok guldugum ender olaylardan biri e
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
cok hosuma gitti harika :) devamini okumayi diliyorum tez zamanda :D
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

jerry_f

Daimi Üye
Kayıt
25 Ocak 2007
Mesaj
253
Tepki
79
Şehir
istanbul
okuması süper de:)yazarken yorulmuş belli ki:)tasvir olayını bitirmişsiniz yanlız:) şimdi bi salonda oturuyo gibiym o kayınvalide,kayınpeder we müdürle:p
 

theos

Üye
Kayıt
10 Haziran 2005
Mesaj
31
Tepki
20
Şehir
Muğla
Çok başarılı ve özgün bi çalışma olmuş... Ellerinize sağlık.
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

nikanam

Daimi Üye
Kayıt
2 Aralık 2006
Mesaj
359
Tepki
578
Şehir
denizli
odadakiler kahvelerini yudumlarken ben de kafamda olayın sosyoekonomik ve jeopolitik açılımlarını yapmaya çalışıyorum. müdür acaba nereye sürgün yiyecek? bizim kanka da yanında gider mi? benim hasta portföyüm, ünitim ve fotöyüm bu durumdan etkilenir mi?
şakası yok. kız babası eşraftan, tanınmış ve zengin bir adam. yukarıdan tanıdıkları var. müdür konuştukça adam koltukta biraz daha dikleşiyor. beyaz gömleği, beyaz hırkası ve esas duruştaki tavrıyla esnaftan çok, kuzey deniz saha komutanı edalarında. bir apoletleri eksik omzunda.

baktım müdürün kahvesi az kalmış, çaktırmadan fincanlarımızı değiştirdim. gerçi bu adamı bugün burada jakobs'un türkiye distribütörü bile zor kendine getirir ama... biz arkadaşımızın istikbalini kurukahveci mehmet efendi mahdumlarına emanet ederek, reel dünyaya geri dönmesini ve ayaklarının yere basmasını diledik. bu arada orta dünyadan gelen elf kardeşimizle de ilgilenemedik layığıyla. ah müdür! ben kızın babası olsam seni mordor'a sürdürürdüm ya...

müdürün hikayelerinden bunalan kızın annesi kanalı değiştirmeye çabaladı biraz. kadıncağız bir şekilde sözü yeniden çocuklara getirmeyi başardı. efendi bey oğlumuzun işinden falan sorular sordu. müdür de cevapladı sağolsun. efendim, aynı okulda çalışıyorlarmış, kendisi şöyle sevilen bir öğretmenmiş, çalışkanlığıyla herkese örnek olmuşmuş, genç yaşına rağmen karakteri sağlam bir insanmış, mış mış mış. hah şöyle... tam ağzına sağlık diyecekken yaptı yapacağını.

ikisinin ne kadar iyi dost olduğunu anlattı. okul çıkışları öğretmen evinde bira eşliğinde attıkları pişpirik partilerinden söz etti. ne kadar şanslı bir hergele olduğunu da sözlerine ekledi. ayrıca şansının eş seçiminde de tuttuğunu, hanım kızımızın maşallah zerrin egeliler'e benzediğini, anasına bak kızını al atasözümüzün ne kadar yerinde olduğunu da araya sokuşturmayı bildi. bu kutlu vazife de ona düşmüş efendim. neymiş? arkadaş arkadaşın şeysiymiş.

tam kelime- i şahadet getirecektim ki, baktım bizim oğlana yerde suni teneffüs yapıyorlar. açılın dedim, ben doktorum. baldız kolonya getirdi. ben kankanın kilitlenen çenesini açtım.
baktım, hanımı müdürü çimdikliyor. ulan müdür. ben de vakur'sam, seni benim elimden değil milli eğitim bakanı, hasan ali yücel'in ruhu bile kurtaramaz. yerimden kalktım. kesin kararlıyım. önce kravatıyla boğazını sıkacağım, sonra da hanımının bileziklerini incelen boynuna geçireceğim. baldız önüme geçti. sakin olmam gerektiğini söyledi. dedim ya, itiraz etmek mümkün değil kıza.

bayanlar damadı lavaboya götürdü. üç erkek kaldık içeride. cinayet işlemek için en uygun zaman. müdür bembeyaz olmuş. kayınpeder zaten beyaz. içeride ölüm sessizliği.

bakalım n'olacak.

İsmail Akman
akmanismail@gmail.com
 

bikergrrl

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ocak 2006
Mesaj
1.096
Tepki
763
umarim bu edebi girisimlerinizi nobet esnasinda degil de evdeki bos vaktinizde yapiyorsunuzdur.. :rolleyes: yoksa zavalli sizi bekleyen hastalar :(
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
abi helal vallahi:)
mükemmel anlatmışsın olayı...devamını 4-16-64-256-1024-4096... gözle bekliyorum acaip merak ettim olayın devamını...
 
  • Beğen
Tepkiler: nikanam