Kışlık dış giysi

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Merhaba,

Kışın bisiklete binerken içime bir bisiklet forması dışa da yağmurluk giyiyordum. Fakat soğuk havalarda içerideki ter yağmurluğun iç yüzeyinden akarak belimin ıslanmasına neden oluyor. Bu da çok rahatsız edici bir durum.

Dış katman giysi olarak ne kullanıyorsunuz, ne önerebilirsiniz? Her markanın farklı bir teknolojik adı var. Örneğin adidas'da clima-cool, nike'da clima-fit, dry-fit, goretex'de windstopper gibi. Bu kumaşların nefes alabildiği (yani hem teri dışarı atıp hem de rüzgar geçirmediği) söyleniyor.

Kışın bisiklet kullananlardan giyim önerileri bekliyorum.

Teşekkürler.
 
Scudo

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
nefes alabilir kumaş teknolojisinde gore-tex tektir ;)
internetten goret-tex katmanlı yağmurluk yada mont incelemeni tavsiye ederim.
 

a-simetri

Daimi Üye
Kayıt
7 Ekim 2006
Mesaj
253
Tepki
168
Şehir
Bodrum / İst.
ben de kislik giysi alma telasi icindeyim. gozlemledigim budur ki; nefes alabilir(ve su gecirmez) kumastan uretilmis giysiler yogun vucut aktivitesi sayilabilecek bisiklet sporunda kullanildiginda urettigimiz ter/buhar yeterli hizda disari atilamiyor. bu yuzden ozellikle ust giysi alindiginda sirt ve/veya gogus kisminda buharin cikmasini saglamak amaciyla aciklik/yarık bulunan modeller tercih edilmeli. ne kadar nefes alabilir olursa olsun sonucta buhar yavas bir hizda vucut disina atildigindan terlememize neden olmaktadir. dedigim gibi benim gozlemledigim bu. bi de vucudumuza kalip gibi oturan modeller de tercih edilmemeli. biraz bol olmasinin terin rahat cikmasinda faydasi var.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
gore-tex teknik ceketler olarak isimlendirilen modeller tam da bahsettiğiniz gibi kol altlarında havalandırma girişileri bulunan ve tırmanış için tasarlandığından vücuda fit olmayıp, hareket kabiliyetini kısıtlamazlar..
 

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Tekra selam,

ben yeşil bisiklet'te de satılan royal tech ve nike'ın clima-fit(ürün kodu 146703 renk 451) ürünü arasında kararsız kaldım. Royal tech sıkı bir şey ve sanki bisiklet için düşünülmemiş gibi teri kurutma olayı çok yeterli olmaz gibi geliyor. Nike da ise kullanım kılavuzunda "moderate weather" yazıyor yani çok soğuk havada uygun değil. Ancak royal tech tırmanış için nike ise koşu için tasarlanmış. Koşu ile bisiklet daha birbirine yakın gibi geldi. O kadar efor sarfedince iyi havalanabilir bir şey olması güzel. Royal tech'te havalanacak bir yer göremedim.

Ayrıca Murat Cer'in söylediği ürünler de oldukça pahalı 250 - 300 EUR'dan başlıyor.

Sarfedilecek eforu da düşünerek, başka önerisi olan var mı acaba?
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşatt

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
kesinlikle teri üzerinizde tutan giysiler almayın işte şu düşünceye katılan çok arkadaş var işte .,,nasıl olsa yaz aylarında değiliz hava soğuk ben çok zor terlerim...,.. düşüncesine katılan bir sürü kişi tanıyorum ve kesinlikle rüzgarı geçirmeyen giysi alın şahsen ben iki hafta önce baya hastalandım ve bisikletten tam 2 hafta uzak kaldım
 

mazhar

Daimi Üye
Kayıt
30 Temmuz 2005
Mesaj
315
Tepki
323
Şehir
İstanbul/Eskişehir
Ben Asics'İN rüzgarlıgını kullanıyorum...içnede soğuk havaya göre birkaç kat termal içlik kullanıyorum...

Çağrı'nın söyledikleri tamamen doğru...goratexli teknik ceketler biz bisikletçiler için pek uygun değil. hem çok ter yapıyor, hemde çok pahalı...

Benim kullandğım ruzgarlık 50 ytl mesela benim işimi görüyor... daha iyi bişey istersen yine Asics'in hem ruzgar geçirmez,hem yağmur geçirmez biraz daha kalın kumaştan yapılmış bir ürünü var 100 ero civarı...

Son olarak önerebileceğim timberline'nın ince şeffaf maddeden ama cordura kullanıldığı içn dayanıklı olan rüzgarlığı var, suda geçirmeyen... oda 80 ytl civarı...

Bu sektörde çalıştığım için hem kullandığım, hem bilgi sahibi olduğum ürünleri yazdım nacizane...:) yoksa bu ürünleri çeşitlendirebiliriz...
 
  • Beğen
Tepkiler: smhcnr

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Düzeltmeler yapayım:
Royaltech (nefes alır (belli bir oranda tabii ki), rüzgar ve su geçirmez olanı 189 YTL. Bu soğuk havalarda kullanılabilecek bir giysi.. Ama çok terleyen biri iseniz tek çözüm çok nefes alan 3M firmasının Propore teknolojisiyle yaptığı "Rainshield" . Kağıda benzeyen basit bir yağmurluk.. Ama nefes almada ama su ve rüzgar geçirmemede üstüne yok. Bir ara satıyorduk, kalmadı. ( 1 adet var , o da XS) 30 YTL ye vereceğiz.. Normalde 35 USD fiyatı vardı. Fakat ürün çalılık ormanda kullanmaya gelmiyor. Bir de çok katlanan (kullanılan) yerlerinden üst tabakası gidiyor. Ama genel olarak 2 yıl dayanıyor..

Sonra: Asics Sympatex (kalınca kumaş ama nefes alıyor) bizde 100 USD idi (Euro değil)

Bir konuyu belirteyim. Gore-tex ürünler fazla efor gerektiren etkinliklerde ancak belli bir ısının altında görevini yapıyor.. Yani bizimki gibi ılıman iklimlerde çok efor yaparsanız Gore-Tex bile az gelebiliyor.. Sonuçta gore-tex ürünler soğukta daha efektif oluyor..Kol altını veya fermuarın bir bölümünü açmakla bu büyük bir oranda engelleniyor ama yüzde yüz olduğu söylenemez..

Asics'in bazı modelleri rüzgarlık ama büyük oranda su geçirmiyor ve terletmiyor.. Kumaş apreli ve su üzerinden akıp gidiyor.. 50 YTL civarı çok iyi bir ürün..Apresi giderse bizde de bulunan bir kumaş spreyi ki su geçirmezlik ama nefes alabilirlik sağlayan Nick Wax ile işlem yapılabilir..Oldukça ucuz bir çözüm olabilir böylece..

Bir de arkadaşlar; bisiklette bir kural vardır.. İlk 10 dakika üşüyorsanız (tir tir titremek değil tabii ki:)) doğru giyinmişsiniz demektir.. Geçen Pazar ormanda içime bir içlik (Pearl İzumi, uzun kol) sonra da kısa kol jersey giydim.. ilk 5-10 dakika gerçekten biraz serindi ama sonra tur boyunca çok rahat ettim ve zerre terlemedim.. (Gerçi sıkı bir tur değildi ama yine ara ara "bastığımız" da olmuştu)
Havanın serinliğine bakıp kat kat ve kalın giyinen arkadaşlar sonradan soğan gibi soyulmaya başladılar.. Bir de o fazla giysileri taşıdılar tur boyunca..:)

Selamlar,
Gürsel
 
  • Beğen
Tepkiler: ilker_ege

Erkut Yiğit

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Kasım 2004
Mesaj
937
Tepki
822
Şehir
Ankara
2117 Sweden marka, Aquatex teknolojisi olan (veya olduğu yazılı oan) bir "kışlık dış giysi" aldım. Bu marka hakkında bilgisi olan var mı? Aquatex diye birşey duydunuz mu daha önce? Üzerinde rüzgar ve su geçirmez olduğu da yazıyor.
 

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2005
Mesaj
1.023
Tepki
598
Şehir
İstanbul
http://www.pricepoint.com/images/styleImages/D_520%20ADIRJ6.jpg

(link)

Ürün fiyatı uygun zira bu tür alışveriş sitelerine ödenen kargo(shipping) ücreti hayli yüksek. DHL ile yolluyorlar ve kesinlikle elinize ulaşıyor. EBAY gibi ortamlardan aldığınız ürünlerin kargosu daha düşük olabiliyor fakat gümrükten girerken "tekstil yasağı"na takılabiliyorlar ki; benim başıma geldi :rolleyes:

Benim kullandığım wind jacket ise aşağıdaki, üzerinizdeki varlığını hissettirmeyecek kadar hafif ve giymeyeceğiniz zaman arkasındaki fermuarlı cebe sıkıştırıp koyabiliyorsunuz. Jerjeyinizin arka cebine sığacak kadar küçülüyor. Fiyatı 29usd+10usd(shipping).

http://i117.photobucket.com/albums/o75/jmcoloma/PerfWindRed-1.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: brol

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
@Mantis

İlgin için teşekkür ederim. Peki bunların içerisine ne giyiyorsun? Ve terletmeme ya da teri kurutma durumları nasıl?
 

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Şubat 2005
Mesaj
2.507
Tepki
1.394
Şehir
cappadocia ürgüp
evet güzelmiş giysiler. keşke 10 gün önce görseydim bu ürünleri işveçden tanıdıklar gelmişdi onlarla getirdirdim ama seney kaldı artık.
 

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2005
Mesaj
1.023
Tepki
598
Şehir
İstanbul
Bunların içine (tek kat) uzun kollu jersey yetiyor, Konya,Eskişehir gibi daha karasal yerlerde uzun jerseyin üzerine 1 kat daha giyebilirsin. Tamamen tempona ve dışarıya bağlı.
 

Bulunmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Kasım 2006
Mesaj
1.022
Tepki
675
Şehir
Ankara
http://i117.photobucket.com/albums/o75/jmcoloma/PerfWindRed-1.jpg


sen bunu nerden aldın??
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Değerli forum arkadaşlarım merhabalar.

Havaların soğumasıyla birlikte kışlık ürün ihtiyacı hasıl oldu.Bir kaç ürün beğendim kullanan arkadaşlarımız var ise deneyimlerini görüşlerini benimle paylaşırlarsa memnun olurum.Teşekkür ederim...
Kaynak:VelespitOrjinal Asics Kalın Tayt (Mesela bu tayt pedlimidir ve soğuğa karşı nasıldır?)
(link)
Kaynak:YeşilbisikletUzun Kışlık TaytAsics
Meryl Nexten kumaştan yapılan bu uzun taytın dokusu yapılagelmiş en hafif, içi boş iplikçiklerden oluşuyor.(Hollow fibre.)
Isı değişimlerine yalıtımlı, terletmeyen, rüzgara dayanıklı sistem
Aynı kalınlıkta diğer kumaşlara oranla %25 daha hafif ama aynı oranda yalıtımlı.
Çok parçalı yapı
Arkada fermuarlı anahtar cebi
Paçalarda ince dişli metal fermuar
Lastikli bel, ayrıca iple sıkılık ayarı
Karanlıkta daha iyi farkedilmek için 3M reflektör logo
(link)
Elias Yağmurluk Tatonka
Nefes alır malzeme
İçten bantlı dikişler
Ağırlık: 300 gr.
Malzeme 1: Rip TX 1PU 500mm-8000g/mı/24h
Malzeme 2: Tricot heavy
Malzeme 3: Tricot light
ÖZELLİKLER:
Su geçirmezlik: %95
Hafif
(link)
Alternatif başka ürünler varsa onlar hakkındada fikirlerinize açığım...
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Can bey merhaba

Bu Asics taytlarda ped bulunmuyor. Bunların altına pedli kısa tayt giyiyoruz..
Pedli uzun taytlar Gist markasında var.. Fiyatları 50 EU civarı

Bir de Asics'in ön tarafı Sympatex Wind Master olan taytı var. Yani rüzgara dayanıklı kumaş kaplı.. (Sadece üst ön tarafı)
Uzaktan sizin için zor oluyor biliyorum.. Ürünleri elinize almadan karar vermek zor..
Selamlar
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
@gürsel
Gürsel bey merhabalar.

İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.İyi çalışmalar...