Kışın terlememek

AtakanEr

Üye
Kayıt
3 Şubat 2014
Mesaj
10
Tepki
2
Şehir
istanbul
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar aranıza yeni katılan biri olarak en çok sıkıntı yaşadığım soguk havalarda bisikleti kullanmak ile alakalı birkaç sorum olacak.Uzun kollu formam var nefes alan kumaş olmasına ragmen bir süre sonra mutlaka terliyorum ve soguk ter yüksek hızlarda üstümde kuruyup üşümeme sebep oluyor.Bunun dengesini bir türlü sağlayamadım.Kışın da aktif olarak süren arkadaşlardan yardım bekliyorum
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Soğuk havalar için şöyle bir sıralama yapmanızı tavsiye edebilirim. En alt katman için termal içlik, hem üst hem de alt takım olursa daha iyi olur. Onun üzerine uzun kollu forma, alt kısım için kışlık tayt yada bisiklet kullanımına uygun nefes alan bir kıyafet. En üst katman olarak ise nefes alan ve rüzgar geçirmeyen, bisiklet kullanımına uygun bir mont.

Burada kıyafetlerin nefes alması çok önemli. Özellikle termal içlik teri vücudunuzdan çekip kendi üzerinde tutacak özellikte ise daha da rahat edersiniz. Diğer kıyafetler de nefes alırsa terleseniz bile bu sizi rahatsız etmeyecektir.

Ben bu şekilde kış aylarında üşümeden bisiklet kullanabiliyorum.
 

Vahap Demir

Daimi Üye
Kayıt
9 Temmuz 2012
Mesaj
320
Tepki
531
Şehir
istanbul
Bisiklet
Sedona
İyi kıyafetlerle bile bir miktar ter vücutta oluyor genelde. Hafif ter normal seyir esnasında üşütmüyor ancak eğer mola süreniz bir kaç dakikanın üzerinde çıkarsa sonrasında sürmeye başladığınızda üşütüyor. O yüzden kışın mümkünse nonstop, değilse çok kısa molalarla sürülmeli.
 

Rehavet

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2013
Mesaj
303
Tepki
102
Şehir
istanbul
bende aynı sorunu yaşıyorum. önüme gazete yaprağı koyarak çözüm buldum
 

Tahir Keskin

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2013
Mesaj
2.145
Tepki
2.003
Yaş
39
Şehir
Kocaeli, Gölcük
İsim
Tahir Keskin
Bisiklet
Kron
Terleme kişiden kişiye değişir. Ben normalde terleyen bir insan değilim fakat kış aylarında (herhalde fazla giyindiğimden) mola verdiğim anda ter basıyor. Ben bunun çaresini bisikletten iner inmez bir kaç kaç çıkartmakta buldum. Bir de kış aylarında hava çok değişken olduğundan ayarı tutturmak zor oluyor. Duruma göre fazla geleni bagaja atıp devam ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: ihtiyar

Cem Ç

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2013
Mesaj
1.943
Tepki
1.021
Şehir
istanbul
Bisiklet
Merida
termal üstüne uzun kollu forma, alt kısım için kışlık tayt giymiyorum sadece

termal ve yağmurluk yağmur yoksa hava açıksa termal rüzgar ceketi ve pantolon yetiyor. 5 dereceden soğuksa termal üstüne 2 adet uzun kol üste rüzgar ceketi.

yağmurlukta yağmur yağmıyorsa yada durduysa rüzgar ceketinin içine giyiyorum rüzgarı kesiyor ...

diğer türlü termal artı kat kat forma giymenin bir anlamı yok bence

bu arada ne olursa olsun kışın pedal kesmeden gitmek lazım

uzun molalarda soğuyunca ister istemez üşürsünüz termal içlikler de termal mont ve ceketlerde buna engel olamaz
 

Murat B.

Forum Trolü
Kayıt
23 Eylül 2013
Mesaj
4.097
Tepki
12.203
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Specialized
Hiç terlememek mümkün değil zaten, önemli olan terin üzerinizde soğumasını engellemek. Terin üzerinizde soğumasının iki sebebi olabilir; elbisenizin rüzgar geçirmesi ve üzerinizde fazla ter birikmesi.

Öncelikle giydiğiniz üst katmanın rüzgar geçirmez olması gerekli, her uzun kollu forma bu özellikte değil. Görünümü birbirine çok yakın iki ürünün birisi kollarının uzun olması dışında yazlık formadan farksız olup sadece bahar havaları için uygunken, diğeri su ve rüzgar geçirmez kumaştan imal edilmiş olup yağmur ve kar dahil her türlü kış şartı için uygun olabilir. İkinci önemli husus ise formanın (ya da ceketin) altına giyeceğiniz kıyafetin teri hemen dışarı atan yapıda olması. İçliğiniz vücudunuza tamamen oturmalı (boşluk kalırsa elbise teri ememez, ter cildinizde birikir) ve malzemesi teri hemen dışarı atacak türden olmalı (sentetik de olabilir yün de, tamamen tercih meselesi ama pamuk gibi suyu tutan kumaşlardan olmamalı.)

Ben termal içlik (sadece üst) üzerine uzun askılı tayt ve softshell denilen ceket ile 3-5 dereceye kadar havada terlemeden ve üşümeden kullanabiliyorum. Çabuk üşüyen biriyseniz ya da daha soğuk havalarda kullanmak istiyorsanız ilave bir ara katman gerekebilir, her katman nefes alabilirliği ciddi ölçüde düşürdüğü için ben tercih etmiyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/p206x206/1525374_709160802449830_1215034886_n.jpg

bu gördüğünüz rüzgarlık olarak iyi yağmurda kullanmadım ,zati yağmurda sürat yapma riski var ,
evet biraz tuzlu tabi alta termal ve yazlık iki adet bisiklet forma giyiyorum üzerimde nike 'ın bisikletçiler için çıkardığı mamül
evet asla terlemedim bunun nedeni hem alttaki termal teri emmekte hemde üstümdeki nike kesin olarak terlemeyi engelliyor sürat yaptıktan sonra zati durulmaz ya bu kış aylarında kuru soğuklarda basacaksınız 100 km asla durmayacaksınız ya da 70 km sonunda eve gireceksiniz ha eğer evden uzakta iseniz aynen durduğunuz yerde üşüme olmaz tabi üzerinizdeki nike olursa altta termal olursa tabi 100 km non stop pedal bastıktan sonra durma olayı 1 saat olursa ya da 30 dakika bi daha toplayamazsınız kendinizi,
ben asla fazla terlemem doktora gittim 50 kilo kas ağırlığın var dedi toplam ağırlığım 65 kilo kastan adam olmuşuz yağ oranı düşük çıktı bende ,1976 dan beri selede olur isen kaslarda olur samson kası :rolleyes:
altıma uzun bi termal içlik giyerim üstüne specıalized marka uzun kışlık tayt 10 numara
evet bu performans işi pahalıya geliyor malesef
 

Turhan Atakan

Aktif Üye
Kayıt
16 Mayıs 2013
Mesaj
134
Tepki
33
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Kron
Uzun turlarda aynı sıkıntı bende de oluyor.Durduğum anda ter üzerimde kurumaya başlıyor ve tekrar hareket edince buz etkisi yapıyor.Gecen sonbaharda Decathlondan 100₺ kışlık uzun kollu forma aldım ama o bile çözüm olmadı.Geçici cözüm olarak yanıma yedek atlet alıyorum dinlenme esnasında onu değiştiriyorum bir süre idare ediyor.Çok can sıkıcı bir durum sırf bu yüzden kışın fazla bisiklet süremiyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emrah GÜLEZ

Çetin ŞAHİNÖZ

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Temmuz 2013
Mesaj
1.538
Tepki
1.893
Yaş
56
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Sedona
Anlaşılan terlememekten çok teri emen giyim ve terli terli dışarıda durmamak olayın özü..:in:
 

Berat Öztürk

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Temmuz 2012
Mesaj
649
Tepki
244
Yaş
27
Şehir
Kocaeli
İsim
Berat
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Hocam thermal içlikler bu terleme konusunda hayat kurtarıyor içlik üstüne formanız bide rüzgarlığınızı giydiğiniz sürece sıkıntı yaşamzsınız…

Saygılar
 

Oktay Erkan

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2013
Mesaj
332
Tepki
829
Şehir
Kadıköy İstanbul
Bisiklet
Trek
Kişiden kişiye değişiyor olmalı.
Ben bu havalarda çok rahatım. Normalde çok terlerim.
İçe ThermoForm içlik, ara katman yok, dışa GoreBike Paclite yağmurluk. Boyun, ağız ve burnu kapatan bir polar boyunluk. Kask altında ince bere. Altta kot/kanvas.
Dün akşam eve vardığımda 4,7C, sabah işe geldiğimde 7,2C idi.
İşyerinden/evden ilk çıktığımda biraz üşür gibi oluyorum. 500m sonra geçiyor.
Terleme bu sıcaklıklarda çok az. Sıcaklık 10-12 olunca biraz daha fazla oluyor.
 

rahmi kocaman

Daimi Üye
Kayıt
22 Temmuz 2011
Mesaj
275
Tepki
174
Şehir
istanbul
Bisiklet
Specialized
@Turhan Atakan
İçliğin altına pamuklu atlet giyiyorsanız eğer ne giyerseniz giyin, terler ve hasta olursunuz. Atlet yerine bunu deneyin. (link)
 

Ozan Duran

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Eylül 2012
Mesaj
634
Tepki
621
Şehir
Burhaniye-Balıkesir
Bisiklet
Cannondale
Dekathlon'daki içliği ben de aldım ve performansından memnun değilim. Teri yeterince iyi atmıyor. Ben tavsiye etmiyorum.
Mor outlet'ten aldığım içlikler daha iyi.
 

AtakanEr

Üye
Kayıt
3 Şubat 2014
Mesaj
10
Tepki
2
Şehir
istanbul
Bisiklet
Carraro
Sanırım ben de hatayı formanın altına normal atlet giymekle yapıyorum.Bir de şu içliklerden deneyeceğim bakalım sonuç ne olacak.Teşekkürler
 
Kayıt
3 Şubat 2014
Mesaj
82
Tepki
26
Yaş
28
Şehir
İzmir
Bisiklet
Batus
Nike ACG windstopper kullanıyorum. Ceketin içine yazlık formamı giydiğimde 0 derecede ne titreme ne terleme yaşamıştım alt olarak btwin marka kışlık uzun tayt kullanıyorum. Gerçekten çok hafif ve sağlam tavsiye ederim.